Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Χρόνος Πίστη, Χώρος Ελπίδα.

Ο Χρόνος ασταμάτητα,
βαδίζει μες το σύμπαν.
Κι ο Χώρος επεκτείνεται,
αδιάκοπα στο επέκεινα.
...
Πως έτυχε και βρίσκονται,
κι αρμονικά υπάρχουν,
δεν είναι ανεξήγητο,
διότι Ο Θεός, Υπάρχει.
...
Έτσι κι εγώ αναπαύομαι
δίχως αμφιβολίες,
πως ο Θεός τριγύρω μας,
για όλους μας φροντίζει.
...
Η Πίστη μου φορτίζεται,
από την προσευχή μου.
Η Ελπίδα μου φωτίζεται,
απ' όσα μου χαρίζονται,
ως Μέριμνα Κυρίου.

Μερίζω την Αγάπη Του.

Ιωάννης Γ Μιχαηλίδης
Ιανουάριος 2017

© MichaelidesPost.Com®

Πολικό ψύχος και ολικός παγετός


Επί ποδός βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός αφού σε λίγες ώρες αναμένεται να... χτυπήσει την χώρα το νέο «κύμα» του χιονιά το όποιο σύμφωνα με τους μετεωρολόγους αναμένεται να είναι σφοδρό.
Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης η ΕΜΥ, τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι από σήμερα, Πέμπτη, μέχρι και το Σάββατο οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά, οι κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και οι θυελλώδεις άνεμοι.
Χαρακτηριστική είναι και η τοποθέτηση του Γιάννη Καλλιάνου ο οποίος τονίζει μεταξύ άλλων ότι: «Ασχολούμαι επαγγελματικά με την μετεωρολογία από το 2006. Έντεκα ολόκληρα χρόνια δεν έχω δει ποτέ μου τόσο βίαιη μεταφορά ψυχρών αερίων μαζών από τις περιοχές της Σκανδιναβίας και της Ρωσίας προς τον Ελλαδικό χώρο που σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα θα σαρώσουν όλη τη χώρα και θα μετατρέψουν την Ελλάδα σε...ψυγείο».
Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη προετοιμάζονται οι Δήμοι με έκτακτα μέτρα για την προστασία των πολιτών και τη διάθεση δημόσιων χώρων σε άστεγους για το «κύμα» κακοκαιρίας που πρόκειται να πλήξει τα επόμενα 24ωρα τη χώρα.
Όπως σημειώνει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος: «Η σημερινή ημέρα θα ξεκινήσει με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα Δυτικά, τα Νότια και τα νησιά του Νοτιοανατολικού Αιγαίου και από το απόγευμα και μετά ο καιρός θα επιδεινωθεί και στη Βόρεια Ελλάδα με χιονοπτώσεις οι οποίες αργά το βράδυ της Πέμπτης θα είναι κατά τόπους πολύ ισχυρές.

Θεσσαλονίκη: Βροχόπτωση από το απόγευμα και χιόνι την Παρασκευή



Με βροχόπτωση από το απόγευμα προς το βράδυ θα ξεκινήσει απόψε η κακοκαιρία στην πόλη της Θεσσαλονίκης, ενώ θα πνέουν ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι. Όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο διευθυντής του Εργαστηρίου Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), καθηγητής Θεόδωρος Καρακώστας, τα καιρικά φαινόμενα δεν θα είναι τόσο έντονα όσο προέβλεπαν αρχικά τα μετεωρολογικά μοντέλα, κατά τόπους, όμως, μπορεί να σημειωθούν έντονες βροχοπτώσεις.
Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη, οι βόρειοι άνεμοι θα ψύξουν την ατμόσφαιρα και θα σημειωθεί χιονόπτωση τις πρωινές ώρες της Παρασκευής, όμως το χιόνι δεν θα είναι πολύ. Μια δεύτερη χιονόπτωση θα σημειωθεί την Παρασκευή το απόγευμα. Οι ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι που θα εκδηλωθούν από σήμερα το βράδυ θα διαρκέσουν μέχρι τις 10 του μήνα, συμπαρασύροντας τις θερμοκρασίες σε χαμηλά επίπεδα που θα διαμορφωθούν από -5 μέχρι -8 βαθμούς Κελσίου για το κέντρο της πόλης. Το Σάββατο και η Κυριακή θα είναι και οι πιο ψυχρές μέρες κατά τη διάρκεια των οποίων ο παγετός θα είναι ολικός, γεγονός που σημαίνει ότι και η μέγιστη θερμοκρασία της ημέρας θα είναι κάτω από το μηδέν.









ΟΟΣΑ: Οι Ελληνες δουλεύουν περισσότερο απ' όλους



Για ακόμη μία χρονιά οι Έλληνες εργαζόμενοι κατέχουν την πρωτιά στην Ευρώπη. Τα στοιχεία του ΟΟΣΑ τα οποία επικαιροποιήθηκαν μόλις χτες Τετάρτη δείχνουν ότι εργαζόμαστε 2.042 ώρες ανά έτος (μέσος όρος). Στις ΗΠΑ εργάζονται 1.790 ώρες, ενώ οι Γερμανοί δουλεύουν 1.371 ώρες.

Τσίπρας: Τρυφερότητα και όχι μίσος για το διαφορετικό


'Εχουμε φτάσει στο σημείο, κι αυτό είναι σημαντικό, η ελληνική κοινωνία να αισθάνεται γεμάτη και περήφανη, να αισθάνεται χαρά και συγκίνηση, τρυφερότητα και όχι μίσος για το διαφορετικό. Κι αυτό είναι μια μεγάλη κατάκτηση', δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά την επίσκεψη του στον "Αστερόκοσμο" που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-Helexpo.
Ο πρωθυπουργός είδε προσφυγόπουλα από δομές φιλοξενίας και ελληνόπουλα μαζί να παίζουν και να διασκεδάζουν σε κλίμα Χριστουγεννιάτικο, συνομίλησε μαζί τους, φωτογραφήθηκε και αντάλλαξε ευχές.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, υπό τον συντονισμό του Γραφείου Περιφερειακού Συντονισμού Βορείου Ελλάδος και Ηπείρου, με την αμέριστη συμπαράσταση του υφυπουργείου Μακεδονίας-Θράκης και την ευγενή υποστήριξη της ΔΕΘ-HELEXPO. Στη γιορτή για τα προσφυγόπουλα ήταν επίσης ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.
Το σύλλογο παιδιών με σύνδρομο Down επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός
Νωρίτερα το σύλλογο παιδιών με σύνδρομο Down επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη. Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκε ο πρόεδρος του συλλόγου Σταύρος Τσιφλίκης ο οποίος έθεσε το θέμα της λειτουργίας του χώρου που έχει κατασκευαστεί πρόσφατα στη Καλαμαριά ώστε να παρέχονται στα παιδιά εκπαιδευτικά προγράμματα.
Ο πρωθυπουργός που ανέφερε ότι δεν θα εκφωνήσει πολιτικό λόγο ούτε θα δώσει μήνυμα με πολιτική αξιοποίηση τόνισε ότι ήταν συγκινητική η στιγμή όταν αποδέχτηκε το αίτημα του συλλόγου, για να πούνε τα παιδιά του συλλόγου, τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στο Μέγαρο Μαξίμου. Όπως ανέφερε τήρησε την υπόσχεσή του να φέρει στα παιδιά το μηχάνημα που του ζήτησαν για να βλέπουν ταινίες.

Στοιχεία σοκ: 1 στους 5 Έλληνες δεν μπορούσε να τραφεί ικανοποιητικά το 2016


Στοιχεία που προκαλούν σοκ φέρνει στο φως πανελλαδική έρευνα για τις συνθήκες διαβίωσης των Ελλήνων, την κατάσταση της υγείας τους καθώς και της πρόσβασής τους σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Ενδεικτικό είναι ότι ένας στους πέντε Έλληνες δήλωσε ότι τον τελευταίο χρόνο δεν μπορούσε να τραφεί ικανοποιητικά ο ίδιος ή η οικογένειά του εξαιτίας οικονομικών λόγων!
Την ίδια στιγμή, το 34% του πληθυσμού ξοδεύει περίπου το 75% των εισοδημάτων του για την κάλυψη λογαριασμών και χρεών και το 15% ξοδεύει το σύνολο του εισοδήματός του για τους ίδιους λόγους. Μάλιστα, ποσοστό 33,13% αντιμετωπίζει αρκετές ή σοβαρές οικονομικές δυσκολίες με αποτέλεσμα να αδυνατεί να αντεπεξέλθει σε οφειλές και λογαριασμούς.
Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από την πανελλαδική έρευνα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του 12ου Πανελληνίου Συνεδρίου του Τομέα Οικονομικών της Υγείας της ΕΣΔΥ.
Πρόκειται για διαχρονική ανάλυση της αυτοαναφερόμενης κατάστασης υγείας του ελληνικού πληθυσμού με σκοπό τη διερεύνηση των επιπτώσεων των πολιτικών λιτότητας στις συμπεριφορές υγείας που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία ερευνών GPO.

Πέθανε ο συγγραφέας Χριστόφορος Μηλιώνης


Έφυγε από τη ζωή ο βραβευμένος πεζογράφος και ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων, Χριστόφορος Μηλιώνης.
Σε ανακοίνωση της, η Εταιρεία Συγγραφέων αναφέρει: «Με μεγάλη μας λύπη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του ιδρυτικού μέλους της Εταιρείας μας, Χριστόφορου Μηλιώνη. Ο Χριστόφορος Μηλιώνης ήταν ένας καταξιωμένος συγγραφέας, ιδιαίτερα γνωστός για τα διηγήματά του, τα οποία βραβεύτηκαν και μεταφράστηκαν στο εξωτερικό. Στους οικείους του εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας».