Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Ξεκινά η επιχείρηση "παραλία" για κυνήγι αποδείξεων

Το άρθρο την πηγή...



Ανεβάζει στροφές η φορολογική διοίκηση στους ελέγχους για την έκδοση αποδείξεων. Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έχει αρχίσει να ξεδιπλώνει το τμήμα του επιχειρησιακού της σχεδίου που αφορά στην καταπολέμηση της καθημερινής φοροδιαφυγής, αυτής που φουντώνει το καλοκαίρι στους τουριστικούς προορισμούς και τις παραλίες.

 

Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΑΑΔΕ προβλέπει, μεταξύ άλλων, ότι θα πραγματοποιηθούν συνολικά φέτος περίπου 40.000 έλεγχοι στην αγορά, οι περισσότεροι από τους οποίους θα πραγματοποιηθούν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι 35.000 επιτόπιοι έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν από τους ελεγκτές των εφοριών και οι υπόλοιποι περίπου 5.000 πρόκειται να πραγματοποιηθούν από τους ελεγκτές της Υπηρεσίας Ελέγχων και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων.

 

Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται είτε στη χωρική αρμοδιότητα των εφοριών είτε με αιφνιδιαστικές επισκέψεις συνεργείων της ΥΕΔΔΕ σε διάφορες περιοχές της χώρας, κυρίως σε νησιά και τουριστικούς προορισμούς .

 

Συνεχίζεται εδώ…

Η εξαγορά της Whole Foods από την Amazon θα αλλάξει το shopping μια για πάντα

Το άρθρο στην πηγή...


Η εξαγορά της Whole Foods από την Amazon είναι το πρώτο βήμα του τεχνολογικού γίγαντα για την κυριαρχία στη διαδικτυακή αγορά παράδοσης ειδών μαναβικής. Το 2007, η Amazon ξεκίνησε το AmazonFresh, μια υπηρεσία παράδοσης ειδών μαναβικής. Η υπηρεσία έχει αναπτυχθεί την τελευταία δεκαετία, αλλά περιορίζεται ακόμα σε μερικές μόνο μητροπολιτικές περιοχές των ΗΠΑ.

 

Το βασικό εμπόδιο είναι το δίκτυο διανομής της Amazon. Η εταιρεία τεχνολογίας έχει μερικές από τις πιο προχωρημένες αποθήκες στις ΗΠΑ και καταφέρνει έτσι να ανταποκρίνεται γρήγορα στις παραγγελίες των χρηστών. Όμως, αυτές οι αποθήκες δεν βοηθούν την Amazon στον κλάδο των παντοπωλείων, καθώς τα είδη μαναβικής πρέπει να αποστέλλονται την ίδια μέρα. Πλέον, με την εξαγορά της Whole Foods η Amazon διαθέτει 400 καταστήματα για να ανταποκριθεί στις διαδικτυακές παραγγελίες. Διαθέτει, δηλαδή, ένα δίκτυο διανομής τροφίμων που ανταγωνίζεται τα αντίστοιχα δίκτυα μερικών από τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές της.

 

Συνεχίζεται εδώ…

Τα πρώτα στοιχεία για τις φορολογικές δηλώσεις - Η παγίδα των τεκμηρίων

Το άρθρο στην πηγή...



«Καίνε» τα φετινά εκκαθαριστικά της Εφορίας τα οποία πήραν στα χέρια τους εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι και οι οποίοι διαπίστωσαν ότι πρέπει να πληρώσουν αρκετά περισσότερα σε σύγκριση με πέρυσι.

 

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, έως το βράδυ του Σαββάτου είχαν υποβληθεί 3.101.913 φορολογικές δηλώσεις, δηλαδή λίγο λιγότερες από τις μισές, ενώ απομένουν περίπου δύο εβδομάδες προτού λήξει η προθεσμία για την υποβολή των εντύπων της Εφορίας.

 

Οι υπόλοιποι 3.500.000 φορολογούμενοι που δεν έχουν υποβάλει ακόμη τις φορολογικές δηλώσεις θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα κατά την συμπλήρωση των εντύπων της Εφορίας για να μην πληρώσουν έξτρα φόρο.

 

Συνεχίζεται εδώ…

Αποστόλου: Παραχώρηση 1.000 στρεμμάτων σε 100 νέους αγρότες για αρωματικά φυτά

Το άρθρο στην πηγή...



Να προχωρήσουν άμεσα στηδημιουργία ομάδας ή οργάνωσης παραγωγών για την καλλιέργεια αρωματικών φυτών στην περιοχή της Εορδαίας, κάλεσε τους νέους αγρότες ο υπουργός Αγροτικής ΑνάπτυξηςΒαγγέλης Αποστόλου, ενώ ανακοίνωσε ότι θα πρέπει να ολοκληρωθούν έως τον Οκτώβριο του 2017 οι διαδικασίες, προκειμένου η υπό δημιουργία ομάδα νέων αγροτών να ενταχθεί σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα και σε καθεστώτα ενισχύσεων του ΥΠΑΑΤ.

 

Από τη Βλάστη της Κοζάνης κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της 1ης Συνάντησης Στρογγυλής Τράπεζας για την αειφόρο ανάπτυξη στα Βαλκάνια, αναφέρθηκε στοσχέδιο του υπουργείου για την περαιτέρω ανάπτυξη των αρωματικών φυτών στη Δυτική Μακεδονία και το οποίο προβλέπει ότι θα παραχωρηθούν καταρχήν 1.000 στρέμματα σε 100 νέους αγρότες της Εορδαίας, που θα καλλιεργήσουν αρωματικά φυτά.

 

Οι εκτάσεις θα παραχωρηθούν σε κατά κύριο επάγγελμα νέους αγρότες, ακτήμονες και ανέργους, με οικονομικά και παραγωγικά κριτήρια και βέβαια υπό την προϋπόθεση ότι βρίσκονται οργανωμένοι σε ομάδα παραγωγών ή συνεταιρισμούς.

 

Συνεχίζεται εδώ…

Eurostat: Γιατί οι τιμές στην Ελλάδα παραμένουν στα ύψη

Το Άρθρο στην Πηγή...



Έρευνα της Eurostat για τη διαμόρφωση των τιμών επιβεβαιώνει αυτό που γνωρίζουν καλά οι Έλληνες καταναλωτές: οι τιμές αυξάνονται εύκολα και γρήγορα, αλλά μειώνονται δύσκολα και αργά.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας για την Ελλάδα, που παρουσιάζει η «Καθημερινή της Κυριακής», όταν μεταβάλλονται οι τιμές της βιομηχανίας διαφορετικό είναι το ποσοστό μετάδοσης – ή μετακύλισης - στις τιμές καταναλωτή στην περίπτωση αύξησης των τιμών απ' ό,τι στην περίπτωση μείωσης: στην περίπτωση της αύξησης είναι 29,4%, ενώ στην περίπτωση της μείωσης είναι πολύ χαμηλότερο 8,1%.

 

Με άλλα λόγια, οι αυξήσεις μετακυλούνται σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό στη λιανική, στην περίπτωση των τροφίμων πάντα, σε σύγκριση με τη μετακύλιση των μειώσεων.

 

Αυτό το φαινόμενο δεν είναι μόνον ελληνικό, αλλά συναντάται και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Υπάρχουν, ωστόσο, χώρες, όπως, για παράδειγμα η Γερμανία, όπου παρατηρείται σχεδόν ο ίδιος βαθμός μετάδοσης των αυξήσεων και μειώσεων στις τιμές λιανικής, αλλά και χώρες όπως η Τσεχία, η Ελβετία και η Ισπανία, όπου είναι υψηλότερος ο βαθμός μετάδοσης των μειώσεων.

 

Συνεχίζεται Εδώ…

Σκληρό πόκερ Βερολίνου - Αθήνας για τη ναυτιλία

Το Άρθρο στην πηγή...

 

Περισσότερο φως στα αίτια της κλιμακούμενης αντιπαράθεσης μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας για το ελληνικό θεσμικό πλαίσιο, σχετικά με την ποντοπόρο ναυτιλία, ρίχνουν τα τελευταία στοιχεία των οίκων Clarkson-Platou και Deloitte.

 

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες μέρες ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατηγόρησε τον Ελληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, πως «δεν τήρησε την υπόσχεσή του σχετικά με τη φορολόγηση των εφοπλιστών». Παράλληλα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξακολουθεί να κρατά ανοικτό τον φάκελο για το θεσμικό πλαίσιο της ποντοπόρου στην Ελλάδα, διαδικασία η οποία, σύμφωνα με πηγές από τις Βρυξέλλες, ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια έπειτα από σχετικές πιέσεις βορειοευρωπαϊκών ανταγωνιστικών συμφερόντων.

 

Τι δείχνουν, όμως, τα τελευταία στοιχεία; Ο ναυλομεσιτικός οίκος Clarkson-Platou εξέδωσε μελέτη που αποκαλύπτει πως από το 2010 έως σήμερα, περίοδος που ταυτίζεται με την κρίση στις ναυλαγορές και τις επιπτώσεις της σε πολλές γερμανικές κυρίως τράπεζες, οι Ελληνες πλοιοκτήτες αύξησαν τον στόλο τους κατά 89,3 εκατ. τόνους ολικής χωρητικότητας, όταν το ίδιο διάστημα οι Γερμανοί τον περιόρισαν κατά 12% στα 86,4 εκατ. τόνους.

 

Συνεχίζεται εδώ…