Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Ταινιόραμα 2017 στο Άστυ: Όλη η ιστορία του σινεμά μέσα σε εφτά εβδομάδες

Περισσότερα άρθρα στην πηγή.

 

Πόσο καλό σινεμά χωράει σε εφτά εβδομάδες; Το  θρυλικό Ταινιόραμα  της οικογένειας Στεργιάκη έχει την απάντηση: Όλο! Μέσα από  49 ημερήσια αφιερώματα  και  147ταινίες  , το Άστυ θα μας «μάθει» και φέτος τι θα πει καλό σινεμά.

  

Αντρέι Ταρκόφσκι, Άλφρεντ Χίτσκοκ, Ντέιβιντ Λιντς, Tόμας Βίντερμπεργκ, Αλεχάντρο ΓκονζάλεζΙνιαρίτου, ΑσγκάρΦαραντί, Τζιμ Τζάρμους  και δεκάδες άλλοι μεγάλοι δημιουργοί από κάθε γωνιά της γης θα φιλοξενήσουν τις ταινίες τους στο κινηματογραφικό πανί του Άστυ, παρέχοντας και φέτος «εντατικά μαθήματα κινηματογράφου»στην καρδιά της Αθήνας.

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Ο ύπνος μας κάνει πιο… αγαπητούς!

Σύνδεση με την πηγή....

 

 

Η ερευνήτρια του Ινστιτούτου Καρολίνσκα της Στοκχόλμης Τίνα Σούντελιν πριν από μερικά χρόνια είχε διαπιστώσει στο πλαίσιο παλαιότερης έρευνας ότι τα άτομα που κοιμούνται λίγες ώρες μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα αϋπνίας (31 ώρες) αποτυπώνονται στη μνήμη μας ως λιγότερο ελκυστικά, λιγότερο υγιή και φυσικά κουρασμένα. Βρετανοί επιστήμονες θέλησαν σε νέα έρευνα να μάθουν πως η έλλειψη ύπνου επηρεάζει την εξωτερική μας εικόνα.

 

Το πείραμα και τα αποτελέσματα του

 

Συνεχίζεται…….εδώ…

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Το Google Home σύντομα θα δίνει και απαντήσεις μέσω… τηλεόρασης

Σύνδεση με τη πηγή...

 

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Google I/O ανακοινώθηκε ότι το Google Home, το «έξυπνο ηχείο» της εταιρείας σύντομα θα έχει την ικανότητα απόκρισης στα αιτήματα του χρήστη μέσω της τηλεόρασης.

Το νέο χαρακτηριστικό του Google Home αποκαλείται «Visual Responses» και μέσω αυτού ο χρήστης θα μπορεί να θέτει ερωτήματα π.χ. οδηγίες για την εύρεση μίας διεύθυνσης ή ενημέρωση για το ημερήσιο πρόγραμμα και ακολούθως η συσκευή θα είναι σε θέση να «στέλνει» τις απαντήσεις στην μεγάλη οθόνη μίας τηλεόρασης.

 

Παρά το γεγονός ότι το εν λόγω χαρακτηριστικό ανακοινώθηκε στο πλαίσιο του Google I/O εντούτοις η Google δεν έδωσε κάποια εκτίμηση για το πότε η συγκεκριμένη αναβάθμιση έρθει στις συσκευές των χρηστών. Για την ακρίβεια, η Google ξεκαθάρισε ότι ίσως χρειαστεί αρκετός χρόνος ακόμη πριν η συγκεκριμένη λειτουργία καταστεί διαθέσιμη.

 

Συνέχεια εδώ… …

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Η Μυρτώ Λάβδα μάς μιλά για το BIG BANG 3, τη μεγάλη έκρηξη μουσικής που θα συμβεί στη Στέγη

Σύνδεση με την πηγή.....

 

Το  Bing Bang Festival  είναι ένα πολύχρωμο μουσικό πρόγραμμα, με συναυλίες, ηχητικές εγκαταστάσεις και εργαστήρια στο οποίοι μουσικοί από διαφορετικά είδη και στυλ και από διάφορα μέρη του κόσμου θα προσπαθήσουν να βρουν ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος παρουσίασης της μουσικής τους  σε παιδιά  . Φυσικά, δεν πρόκειται για ένα φεστιβάλ που απευθύνεται αποκλειστικά σε παιδιά, αλλά για ένα φεστιβάλ που δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς αυτά.

 

Τα παιδιά στο προσκήνιο, λοιπόν, θέτουν το φεστιβάλ και  η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση  με στόχο τη βελτίωση της παιδικής μουσικής στην Ευρώπη μέσω της εξερεύνησης και της περιπέτειας. Παιδιά και γονείς γνωρίζουν πορτραίτα επιφανών συνθετών και μουσικών, μαθαίνουν καλύτερα για την ποίηση, αλλά και για την ηχητική τέχνη και ενθαρρύνονται στη δημιουργική μουσική χρήση αντικειμένων τα οποία δεν σχεδιάστηκαν για να λειτουργήσουν ως μουσικά όργανα, όμως παράγουν μουσική. Πάμε να μάθουμε περισσότερα από την  Μυρτώ Λάβδα  , Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Στέγη Ιδρύματος Ωνάση.

 

Συνέχεια στην πηγή…..

 

 

© MichaelidesPost.Com®