Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Παρέμβαση ΤΕΕ για την ταλαιπωρία των μηχανικών από τον ΕΦΚΑ

Το άρθρο στην πηγή...

 

Παρέμβαση για την «αδιανόητη ταλαιπωρία» που υφίστανται οι διπλωματούχοι μηχανικοί από τον ΕΦΚΑ, έκανε ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, με επιστολή του προς τους αρμόδιους υπουργούς, Έφη Αχτσιόγλου και Τάσο Πετρόπουλο, ύστερα από απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ.

 

Το πρόβλημα, σύμφωνα με το ΤΕΕ, οφείλεται στην αδυναμία επικοινωνίας του ηλεκτρονικού συστήματος του πρώην ΤΣΜΕΔΕ με το ηλεκτρονικό σύστημα του ΕΦΚΑ.

 

Συνέχεια εδώ…

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Apple: Η χρήση OLED οθονών θα καθιερωθεί σε όλα τα iPhone από το 2018

Περισσότερα άρθρα στην πηγή...

 

Το 2017 φαίνεται να είναι ένα έτος που χαρακτηρίζεται, από πολλούς αναλυτές, ως «μεταβατικό» για την Apple καθώς για πρώτη φορά η εταιρεία θα παρουσιάσει τρία νέα μοντέλα σε μία σεζόν.

 

Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και το 2015 όταν η Apple για πρώτη φορά παρουσίασε για πρώτη φορά δύο νέα μοντέλα iPhone αντί ενός. Τότε, η αρχή είχε γίνει με τα iPhone 6 και iPhone 6 Plus. Για φέτος αναμένεται να δούμε τρεις συσκευές: αυτό που προσωρινά αποκαλούμε iPhone 8 (το μόνο της σειράς με OLED οθόνη), το iPhone 7s και το iPhone 7s Plus (τα οποία θα διατηρήσουν τις LCD οθόνες).

 

Ωστόσο, μία νέα αναφορά της ιαπωνικής εφημερίδας Nikkei υποστηρίζει ότι η στρατηγική των «τριών νέων μοντέλων» θα εφαρμοσθεί από την Apple και για το 2018, σε συνδυασμό με την καθιέρωση πλέον των οθονών τεχνολογίας OLED.

 

Ανεξάρτητα από το πόσα νέα μοντέλα θα παρουσιάσει τον επόμενο χρόνο η Apple (άλλωστε ακόμη δεν έχουμε δει ούτε τα φετινά), το δημοσίευμα επικαλούμενο έγκυρες πηγές θεωρεί βέβαιο ότι η πλήρης και οριστική μετάβαση στις OLED οθόνες θα πραγματοποιηθεί από τα μοντέλα που θα παρουσιαστούν το β' εξάμηνο του 2018.

 

Παράλληλα υποστηρίζεται ότι και τον επόμενο χρόνο βασικός προμηθευτής OLED οθονών της Apple θα παραμείνει η Samsung, ανεξάρτητα από το πόσες συσκευές τελικά ανακοινωθούν.

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Καρκίνος δέρματος: Παράγοντες κινδύνου & πώς να προστατευτείτε

Το άρθρο στην πηγή...

 

Ο καρκίνος του δέρματος αποτελεί τον πιο συχνό τύπο καρκίνου. Είναι δε πολύ συχνός στις χώρες με αυξημένη ηλιακή ακτινοβολία, όπως η Ελλάδα.

 

Σύμφωνα με το Αντικαρκινικό-Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Άγιος Σάββας», ο καρκίνος του δέρματος εμφανίζεται συχνότερα στην περιοχή του δέρματος που εκτίθεται στην ηλιακή ακτινοβολία, μπορεί όμως να εμφανιστεί και σε σημεία του σώματος που δεν είναι εκτεθειμένα.

 

Υπάρχουν τρεις τύποι καρκίνου του δέρματος: το βασικοκυτταρικό καρκίνωμα, το ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα και το μελάνωμα, με το τελευταίο να αποτελεί και τον σοβαρότερο τύπο καρκίνου του δέρματος.

Και οι τρεις τύποι καρκίνου του δέρματος είναι δυνατό να προληφθούν.

 

Συνεχίζεται εδώ…

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Υπέρταση, καρδιοπάθεια, διαβήτης: Δείτε αν κινδυνεύετε ανάλογα με το βάρος σας

Το άρθρο στην πηγή...

 

Μια νέα επιστημονική μελέτη που δημοσιεύεται στην έγκριτη επιθεώρηση JAMA Cardiology έρχεται να επισημάνει για ακόμη μία φορά τους κινδύνους που συνεπάγεται το υπερβολικό βάρος για την καρδιομεταβολική μας υγεία.

 

Συγκεκριμένα, ο κίνδυνος είναι αυξημένος όταν είναι υψηλός ο δείκτης μάζας σώματος, ο οποίος υπολογίζεται διαιρώντας το βάρος σε κιλά με το τετράγωνο του ύψους σε μέτρα (Βάρος ÷ ύψος).

Η σχέση υψηλού ΔΜΣ και καρδιομεταβολικού κινδύνου έχει επισημανθεί σε πολλές παλαιότερες μελέτες, ωστόσο οι ερευνητές αυτή τη φορά χρησιμοποίησαν μια εξειδικευμένη μέθοδο ανάλυσης που βασίζεται σε γενετικές πληροφορίες ώστε τα αποτελέσματά τους να είναι πιο αξιόπιστα και να μην επηρεάζονται από άλλους παράγοντες κινδύνου.

 

Συνεχίζεται εδώ…

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Ελπιδοφόρες οι εξελίξεις στην αγωγή της σχιζοφρένειας

Το άρθρο στην πηγή...

 

Ουσιαστική βελτίωση στην ποιότητα ζωής των ασθενών με σχιζοφρένεια –και κατ' επέκταση των ανθρώπων που τους φροντίζουν- προσφέρει η εξέλιξη της φαρμακευτικής έρευνας, καθώς οι νέες άτυπες Αγωγές Μακράς Δράσης τους απαλλάσσουν από το άγχος της συχνής λήψης της φαρμακευτικής αγωγής και τον κίνδυνο υποτροπής, παρέχοντάς τους μεγαλύτερη ανεξαρτησία.

 

Η σχιζοφρένεια είναι μια πολύπλοκη και χρόνια ψυχική διαταραχή, στην ανάπτυξη της οποίας παίζουν ρόλο τόσο γενετικοί, όσο και περιβαλλοντικοί παράγοντες. Είναι μια νόσος που μπορεί να αφορά τον οποιοδήποτε, ανεξαρτήτως καταγωγής, κοινωνικοοικονομικής και πολιτισμικής κατάστασης (9). Χαρακτηρίζεται από ένα ευρύ φάσμα συμπτωμάτων όπως ψευδαισθήσεις, παραληρητικές ιδέες, αποδιοργάνωση λόγου ή συμπεριφοράς, μειωμένη ικανότητα στοχοκατευθυνόμενης δράσης, απάθεια ή έλλειψη κινήτρου και γνωστικά ελλείμματα και μπορεί να επηρεάσει ουσιαστικά όλες τις πτυχές της ζωής των πασχόντων(8).

 

Η φαρμακευτική αγωγή σε συνδυασμό με ψυχοκοινωνικού τύπου παρεμβάσεις, μπορούν να βοηθήσουν τους ασθενείς να ελέγχουν ικανοποιητικά τα συμπτώματά τους (8).

 

Συνεχίζεται εδώ….

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Οι τέσσερις "φυλές" χρηστών του Facebook

Το άρθρο στην πηγή...

 

Κάθε μέρα σχεδόν 1,3 δισεκατομμύρια άνθρωποι και κάθε μήνα πάνω πια από δύο δισεκατομμύρια χρησιμοποιούν το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο, το Facebook. Ο μέσος χρήστης περνάει σε αυτό γύρω στα 35 λεπτά τη μέρα, όμως δεν έχουν όλοι οι χρήστες τα ίδια κίνητρα, ούτε τους ίδιους λόγους που αφιερώνουντο χρόνο τους στο Facebook. Χονδρικά, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική μελέτη, οι χρήστες θα μπορούσαν να χωρισθούν σε τέσσερις κατηγορίες ή "φυλές" από ψυχολογική κυρίως άποψη.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Brigham Young της Γιούτα, με επικεφαλής τον Τομ Ρόμπινσον, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο διεθνές περιοδικό για θέματα κοινωνικής δικτύωσης "International Journal of Virtual Communities and Social Networking", ζήτησαν από χιλιάδες χρήστες του Facebook να εξηγήσουν γιατί το χρησιμοποιούν και τι θέλουν να πετύχουν. Με βάση τις απαντήσεις τους, προέκυψαν οι εξής τέσσερις μεγάλες κατηγορίες χρηστών: οι "οικοδόμοι" σχέσεων, οι "προπαγανδιστές", οι αυτοδιαφημιζόμενοι και οι "ματάκηδες".

 

Συνέχεια εδώ…

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Καρπούζι: Η θρεπτική του αξία & πώς θα επιλέξετε το καλύτερο

Το άρθρο στην πηγή....

 

Το καρπούζι είναι «σήμα» κατατεθέν του καλοκαιριού και αγαπημένη τροφή τόσο των μικρών όσο και των μεγάλων.

Το καρπούζι ανήκει στην ίδια οικογένεια με το αγγούρι και την κολοκύθα. Όλα τα μέρη του φρούτου είναι κατάλληλα προς κατανάλωση, ακόμη και η φλούδα. Αυτό το ιδιαίτερο φρούτο μάς προσφέρει δροσιά, γλύκα, ευχαρίστηση, αλλά και πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.

 

Το καρπούζι, όπως όλα τα φρούτα, είναι φτωχό σε θερμίδες και λιπαρά. Ένα φλιτζάνι καρπούζι αποδίδει μόνο 46 kcal. Το γλυκό καρπούζι βοηθάει και στην ενυδάτωση του οργανισμού –πολύ σημαντική ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες– καθώς αποτελείται σε ποσοστό 92% από νερό.

 

Συνεχίζεται εδώ…

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Σημαντική ανακάλυψη στο CERN: Βρέθηκε ένα νέο βαρύ σωματίδιο

Το άρθρο στην πηγή...

 

Η ανακάλυψη, που ανακοινώθηκε στην ευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη Φυσικής Υψηλών Ενεργειών στη Βενετία, θα βοηθήσει τους φυσικούς να κατανοήσουν καλύτερα μία από τις τέσσερις θεμελιώδεις δυνάμεις της φύσης, την ισχυρή πυρηνική δύναμη, η οποία συγκρατεί τους πυρήνες των ατόμων.

 

Οι επιστήμονες του πειράματος LHCb του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών Ερευνών (CERN) ανακάλυψαν ένα νέο βαρύ σωματίδιο με την ονομασία Xicc++ (ή Ξcc++). Η ανακάλυψη, που ανακοινώθηκε στην ευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη Φυσικής Υψηλών Ενεργειών στη Βενετία, θα βοηθήσει τους φυσικούς να κατανοήσουν καλύτερα μία από τις τέσσερις θεμελιώδεις δυνάμεις της φύσης, την ισχυρή πυρηνική δύναμη, η οποία συγκρατεί τους πυρήνες των ατόμων.

 

Συνεχίζεται εδώ…

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Δημιουργήθηκε το πρώτο κινητό τηλέφωνο που δεν χρειάζεται μπαταρία

Το άρθρο στην πηγή...

 

 

Ερευνητές στις ΗΠΑ παρουσίασαν το πρώτο κινητό τηλέφωνο, το οποίο καταναλώνει τόση λίγη ενέργεια, που δεν χρειάζεται μπαταρία. Αν και πρόκειται για μια πειραματική συσκευή, χωρίς πολλές δυνατότητες (καμία σχέση με ένα smartphone!), θεωρείται ένα πρώτο βήμα για την μελλοντική απαλλαγή από το βάσανο της φόρτισης.

Το τηλέφωνο χρειάζεται μόνο 3,5 μικροβάτ για να λειτουργήσει, ενέργεια την οποία παίρνει από είτε από τα ραδιοσήματα που εκπέμπει ένας σταθμός βάσης σε απόσταση έως δέκα μέτρων, είτε από το φως του περιβάλλοντος με τη χρήση μιας ενσωματωμένης μικροσκοπικής ηλιακής κυψέλης, με μέγεθος όσο ένας κόκκος ρυζιού.

 

Συνεχίζεται εδώ…

 

 

© MichaelidesPost.Com®