Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Η Alphabet προσγειώνει τα ηλιακά drones του Project X

Σύνδεση με την πηγή.


H Alphabet, η πατρική εταιρεία της Google, αποφάσισε να δώσει τέλος στο πρόγραμμα με τα ηλιακά drones παροχής πρόσβασης στο Internet.

To Project X της Alphabet είχε ως στόχο του την απογείωση ενός σμήνους ηλιακών drones, τα οποία θα μπορούσαν να προσφέρουν πρόσβαση στο Internet στις απομακρυσμένες περιοχές πάνω από τις οποίες θα πετούν ασταμάτητα, αντλώντας ενέργεια από τον Ήλιο. Η Google είχε εξαγοράσει την εταιρεία ανάπτυξης και κατασκευής ηλιακών drones, Titan Aerospace το 2014, με προφανή σκοπό της την υλοποίηση του Project X.

Η φιλοσοφία της χρήσης ηλιακών drones ήταν να μπορούν να πετούν για πολλές ημέρες τα drones, έτσι ώστε να προσφέρουν σταθερή πρόσβαση στο Internet, ή να μπορούν να τραβούν φωτογραφίες του εδάφους ανά τακτά χρονικά διαστήματα για χαρτογραφικούς σκοπούς. Σύμφωνα με το Business Insider, η Alphabet θα εστιάσει στο Project Loon για την παροχή πρόσβασης στο Internet από αέρος, με τη χρήση αερόστατων σε πολύ μεγάλο υψόμετρο.

H Alphabet δεν έδωσε αναλυτικές πληροφορίες αναφορικά με το πόσες περικοπές προσωπικού έκανε, αλλά και άλλα στοιχεία που σχετίζονται με την απόφασή της να σταματήσει το Project Titan. Εκτιμάται ότι το τμήμα αυτό της Alphabet θα εστιάσει στο κομμάτι του Project Wing που αφορά στην παράδοση εμπορευμάτων με τη χρήση drones.

Βενιζέλος: Κανένα σύστημα εξουσίας δεν μπορεί να ελέγξει την άυλη υπεραξία των εφημερίδων

Σύνδεση με την πηγή.


Το να επιχειρήσεις να ελέγξεις, εκβιάζοντας με πολλούς τρόπους, ένα συγκρότημα εφημερίδων που παραδοσιακά ανήκει στο χώρο, ας πούμε του προοδευτικού κέντρου, της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης με όλα τα προβλήματα του, με όλες τις αντιφάσεις του μέσα από εκβιασμούς και πιέσεις, ποινικές, χρηματοοικονομικές, πολιτικές, νομίζω ότι είναι κάτι το οποίο δεν το ανέχεται μια σύγχρονη πλουραλιστική δημοκρατία υποστήριξε μιλώντας στον 9.84 ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Δεν είναι κάτι το οποίο μπορεί να μας αφήσει ήσυχους και ήρεμους και για αυτό υπάρχει αυτή η αντίδραση προσέθεσε υπογραμμίζοντας ότι οι εφημερίδες ανήκουν στην ιστορία τους, το κοινό τους, στους αναγνώστες τους, στους δημοσιογράφους και τους συνεργάτες που παράγουν αυτό το διανοητικό προϊόν. Οι εφημερίδες έχουν μια τεράστια άυλη υπεραξία, όπως η υπεραξία του Βήματος και των Νέων. Και αυτό δεν μπορεί να το ελέγξει κανένα σύστημα εξουσίας, όσο και αν επιχειρήσει.

Κανονικά δήλωσε ακόμα ο κ. Βενιζέλος οι ίδιες οι τράπεζες, οι οποίες έχουν έννομο συμφέρον να προστατεύσουν την περιουσία τους, επειδή είναι υπέγγυα σε σχέση με τις δανειοδοτήσεις, πρέπει να προστατεύουν την άυλη σημασία, την άυλη αξία που έχουν τα αγαθά αυτά.

Δηλαδή οι τίτλοι, μαζί με ό,τι αυτό συνεπάγεται, συμπεριλαμβανομένης και της αίσθησης ότι υπάρχει ένα δημοσιογραφικό και εκδοτικό κριτήριο που καθορίζει τη γραμμή και τον τρόπο και δεν υπάρχει ένα πολιτικό κριτήριο, το οποίο τελικά υπαγορεύεται από το Μέγαρο Μαξίμου και τελεί υπό τον έλεγχο των κυβερνώντων. Γιατί αυτό καταλύει τις θεμελιώδεις ισορροπίες που έχει η σχέση τύπου και εξουσίας.

Τόνισε ακόμα ότι το να επιτίθεται ένας Πρωθυπουργός, ένας Αρχηγός κόμματος, ένας πολιτικά ισχυρός παράγων στις εφημερίδες, είναι ένα φαινόμενο που το βλέπουμε και σε άλλες χώρες ως μια ακραία εκδήλωση λαϊκισμού, ως μια ακραία εκδήλωση εθνικολαϊκισμού. Μια από τις μορφές με τις οποίες εκφέρεται η εθνικολαϊκιστική εξουσία είναι η επίθεση απέναντι στον Τύπο.

Η κατάλυση της αξιοπιστίας του Τύπου. Μετατρέπει ο πολιτικός τον Τύπο σε αντίπαλό του και αυτό, στην πραγματικότητα, μειώνει την πειστικότητα, την αξιοπιστία των οργανισμών ενημέρωσης και δημιουργεί πολύ σοβαρά προβλήματα πολιτικής πολυφωνίας. Το βλέπουμε αυτό, όταν ο νεοεκλεγμένος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών κ. Τράμπ αρνείται να δώσει μια ερώτηση στο CNN και λέει ότι εσείς είστε fake news. Αλλά, δεν είναι μόνο αυτό που βλέπουμε.

Αναφερόμενος στο ρόλο του κ.Μουλόπουλου ανέφερε ότι δεν πρόκειται για την επιστράτευση ενός δημοσιογράφου που έχει μία παράδοση στον οργανισμό Λαμπράκη. Εγώ δεν έχω τίποτα προσωπικό με τον κ. Μουλόπουλο. Μπορώ να πω ότι έχω μία πολύ συμπαθητική εικόνα. Θεωρώ ότι είναι ένας πολύ καλός επαγγελματίας. Αλλά είναι εξ απορρήτων του Πρωθυπουργού. Είναι, μέχρι χθες, ο Πρόεδρος του Δ.Σ της Αυγής. Είναι ένας άνθρωπος που παίζει καθοριστικό ρόλο στην άσκηση της εξουσίας, έστω από παράπλευρες θέσεις, αλλά πολύ σημαντικό ρόλο. Ποιος μπορεί να πειστεί ότι αυτή η μετάκληση του για να αναλάβει την προσπάθεια διάσωσης του συγκροτήματος είναι αθώα και δεν είναι μία προσπάθεια πολιτικού και οικονομικού και επιχειρηματικού ελέγχου επί του συγκροτήματος;

Χιόνια και παγετός στα βόρεια

Σύνδεση στην πηγή...Χιονοπτώσεις - κατά τόπους πυκνές - θα σημειωθούν σήμερα στα βόρεια, ενώ σταδιακή εξασθένηση αναμένεται από το απόγευμα. Τις πρωινές και βραδινές ώρες παγετός θα επικρατήσει κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα πρόσκαιρα ισχυρές στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν 7 με 8 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο.

 ΕΙιδικότερα, στην  Αττική  προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα γρήγορα θα εξασθενήσουν και βαθμιαία θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 10 βαθμούς κελσίου.

 Στη  Θεσσαλονίκη  προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις και στα παραθαλάσσια βροχή ή χιονόνερο και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που θα είναι κατά τόπους ισχυρά, βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά και νότια ανατολικοί βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 04 βαθμούς κελσίου.

  Αναλυτική πρόγνωση: 

 

Περισσότερα στην πηγή…

Νέο αρνητικό παγκόσμιο ρεκόρ για την έκταση των θαλάσσιων πάγων

Σύνδεση με την πηγή.


Η έκταση των ωκεανών και θαλασσών του πλανήτη που είναι καλυμμένοι από επιπλέοντες πάγους, είναι πλέον η μικρότερη που έχει ποτέ καταγραφεί, από τότε που άρχισαν οι σχετικές δορυφορικές παρατηρήσεις στη δεκαετία του 1970. Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα πρόκειται επίσης για αρνητικό παγκόσμιο ρεκόρ των τελευταίων χιλιετιών.

Τα τελευταία στοιχεία από το Εθνικό Κέντρο Δεδομένων Χιονιού και Πάγου των ΗΠΑ στο Κολοράντο, σύμφωνα με το New Scientist, αποκαλύπτουν ότι φέτος οι πάγοι έχουν υποχωρήσει σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Στον αρκτικό Βορρά η μείωση της παγοκάλυψης (που καταλάμβανε μέση έκταση 12,1 εκατομμυρίων τετραγωνικών χιλιομέτρων το Δεκέμβριο 2016, περίπου 1 εκατ. τ.χλμ. λιγότερα από το μέσο όρο 1981-2010) θεωρείται πιο μόνιμη, καθώς αποδίδεται κυρίως στη διαχρονική άνοδο της θερμοκρασίας. Ενώ στην Ανταρκτική το φαινόμενο μπορεί να είναι πιο πρόσκαιρο και να οφείλεται στη φυσική διακύμανση των θερμοκρασιών.

Κανονικά οι πάγοι στην Αρκτική θα έπρεπε να επεκτείνονται γρήγορα λόγω του χειμώνα. Αυτό όμως δεν έχει συμβεί εξαιτίας των συνεχών εισβολών θερμών αέριων μαζών στην περιοχή, οι οποίες κρατούν τη θερμοκρασία πάνω από τα μέσα επίπεδα γι' αυτή την εποχή (τρεις έως πέντε βαθμούς Κελσίου πάνω από το μέσο όρο της περιόδου 1981-2010). Σε σημείο μάλιστα, που σε μερικά σημεία οι θαλάσσιοι πάγοι έχουν συρρικνωθεί.

Τα επόμενα χρόνια, οι επιπλέοντες αρκτικοί πάγοι μπορεί να ανακάμψουν σε ένα βαθμό, προτού υποχωρήσουν όμως και πάλι σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων.

Από την άλλη, στην Ανταρκτική που τώρα έχει καλοκαίρι μαζί με το υπόλοιπο νότιο ημισφαίριο, η έκταση των θαλάσσιων πάγων μειώνεται ταχύτερα από το συνηθισμένο. Οι κλιματολόγοι γνωρίζουν ότι παραδοσιακά το κλίμα στην πιο νότια ήπειρο του πλανήτη είναι άκρως ευμετάβλητο και αποδίδουν την ταχύτερη του κανονικού μείωση των πάγων μάλλον στην πρόσκαιρη εξασθένηση των ανέμων.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης περιοχές του νομού Λάρισας

Σύνδεση με την πηγή.


Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των έντονων και καταστροφικών καιρικών φαινομένων κήρυξε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός, μετά από αίτημά του προς το υπουργείο Εσωτερικών, τις περιοχές των Φαρσάλων, των Τεμπών και της Ελασσόνας του νομού Λάρισας.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας ισχύει από την 07/01/2017 και για ένα μήνα έως την 07/02/2017

Τρεις σπουδαίες Ελληνίδες επιστήμονες αλλάζουν τον κόσμο

Σύνδεση στην πηγή...

 

Καθημερινά βρίσκονται στο εργαστήριο, ανάμεσα σε βιολογικά υλικά, χημικές ουσίες και μικροσκόπια προσπαθώντας να απαντήσουν με επιστημονικά δεδομένα σε ερωτήματα. Η Δρ. Καλλιόπη Δασύρα, η Δρ. Ελένη Ευθυμιάδου και η Δρ. Μαρία Μπραουδάκη είναι από εκείνες τις νέες, δυναμικές, Ελληνίδες που έρχονται αντιμέτωπες με τις προκλήσεις και φαίνεται ότι δεν πτοούνται από τις δυσκολίες στον ανδροκρατούμενο κλάδο της επιστήμης. Συνεχίζουν με πάθος τη συνεισφορά τους στο ερευνητικό έργο, περνώντας τη μια μετά την άλλη τις πόρτες των πανεπιστημιακών αιθουσών και εργαστηρίων, αποδεικνύουν πόσα μπορούν να επιτύχουν οι γυναίκες αν τους δοθεί η ευκαιρία και αποτελούν πρότυπο για όλα τα νέα κορίτσια.

Για τους λόγους αυτούς τιμήθηκαν από τη L'Oréal Hellas και την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO στα φετινά βραβεία για τις ανερχόμενες γυναίκες επιστήμονες που υλοποιούν υποδειγματική έρευνα στην Ελλάδα με σημαντική επιστημονική αξία στο πεδίο των Βιοεπιστημών και των Φυσικών Επιστημών.

 

Συνέχεια στην πηγή…

 

 

© MichaelidesPost.Com®