Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Πέντε συμβουλές για να οργανώσετε (καλύτερα) την κουζίνα σας

Σύνδεση στην πηγή...


Όλες οι κουζίνες, ίσως το πιο αγαπημένο μέρος του σπιτιού, όσο σωστά οργανωμένες κι αν είναι, παλιομοδίτικες, χάι-τεκ, μίνιμαλ, μπορούν να δίνουν πιο πρακτικές και πιο όμορφες. Η αλήθεια είναι πως όταν μπήκαμε για πρώτη φορά στο σπίτι μας, δεν είχαμε τον χρόνο καν να σκεφτούμε πως να οργανώσουμε τα ντουλάπια, το βοηθητικό δωμάτιο, τα ράφια… Από τότε συνηθίσαμε στην ακαταστασία ή ακόμη και στα τέλεια ράφια με τις κούπες στη σειρά αλλά δεν έχουμε μπει στη διαδικασία να ξανασκεφτούμε αν στα αλήθεια μας βολεύει να έχουμε τα τηγάνια κάτω, το λάδι πάνω, και τα ποτήρια της σαμπάνιας πιο ψηλά, πιο ψηλά…  Θέλετε να μάθετε 5 μικρά μυστικά; 

 

Συνέχεια εδώ ….


To trend των Golden Globes που μπορούμε να υιοθετήσουμε όλες

Σύνδεση στην πηγή....


Η Sienna Miller φόρεσε μία λευκή τουαλέτα Michael Kors με cut-outs στην μέση, αλλά ήταν η απλή, μαύρη κορδέλα στην αλογοουρά της που λατρέψαμε. Ήταν μία φρέσκια και νεανική εναλλακτική στα συνηθισμένα χτενίσματα του red carpet.

Η Michelle Williams φόρεσε επίσης μία απλή, μαύρη κορδέλα, δένοντας την με έναν απλό φιόγκο γύρω απ' τον λαιμό -δίνοντας ακόμα λίγη προσωπικότητα στο strapless, Louis Vuitton φόρεμα.

Για να αντιγράψεις το look στο σπίτι, διάλεξε μία λεπτή κορδέλα για γύρω απ' τον λαιμό, όπως η Michelle, ενώ μία πιο χοντρή, βελούδινη όπως της Sienna Miller δουλεύει καλύτερα γύρω από μία αλογοουρά. Μπορείς να τις βρεις σε μαγαζιά με υφάσματα ή σε μικρά μαγαζάκια ή εμπορικά. Δες παρακάτω πώς τις συνδύασαν η Michelle Williams και η Sienna Miller.

 

Συνέχεια …

13 συμβουλές για γυναίκες με στρογγυλό πρόσωπο

Σύνδεση στην πηγή...


5 χτενίσματα και κουρέματα που αδυνατίζουν το πρόσωπο

 

Μακρύ, ασύμμετρο καρέ

 

Επιλέξτε ένα καρέ, όπου τα πίσω μαλλιά είναι κοντύτερα απ' τα μπροστινά για να κάνετε το πρόσωπό σας να μοιάζει πιο ωοειδές.

 

 

Το φιλάρισμα το σωστό

 

Ζητήστε απ' τον κομμωτή ή την κομμώτριά σας να σας κόψει τα μαλλιά έτσι, ώστε μακριές τούφες, σαν φράντζα, να πλαισιώνουν το πρόσωπό σας. Ιδανικά, οι μπροστινές τούφες πρέπει να φτάνουν λίγο κάτω απ' το πηγούνι, ούτως ώστε να «μακρύνουν» το πρόσωπό σας.

 

 

Μακριές αφέλειες

 

Ενώ οι αφέλειες γενικά έχουν την τάση να «φαρδαίνουν» το πρόσωπο, οι αφέλειες που είναι πιο μακριές απ' το ύψος της μύτης και πλαισιώνουν το μέτωπο είναι ιδιαίτερα κολακευτικές. Οι ειδικοί συνιστούν το έντονο κόψιμο στις άκρες, για πιο… μακρουλά αποτελέσματα.

 

Περισσότερα …

Βούλωσε ο νιπτήρας; Ξεβούλωσέ τον χωρίς χημικά

Σύνδεση με την πηγή.



Δες πώς μπορείς να λύσεις το πρόβλημά σου αν δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις τα ειδικά προϊόντα που κυκλοφορούν στο εμπόριο.

* Βάλε στην τρύπα της αποχέτευσης μια κούπα μαγειρικής σόδας μαζί με μια κούπα αλάτι και αμέσως μετά ρίξε αρκετό βραστό νερό μέσα στο σωλήνα.

* Εναλλακτικά χρησιμοποίησε μισή κούπα σόδα και μισή λευκό ξύδι. Η ένωση θα κάψει ό,τι έχει κολλήσει στα τοιχώματα ενώ αν στο τέλος ρίξεις και λίγο χυμό λεμόνι, θα εξαφανιστούν και οι ενοχλητικές οσμές.

* Φυσικά, ανάλογα την περίπτωση υπάρχει και η παλιά γνωστή πρακτική της… βεντούζας, την οποία καλό είναι να έχεις στο σπίτι για παν ενδεχόμενο. Και αχρείαστη να 'ναι...

Κουίζ: Μπορείτε να βρείτε το γράμμα Τ;

Σύνδεση στην πηγή...


Καλή όραση και ικανότητα συγκέντρωσης είναι τα δύο πράγματα που χρειάζονται για τα τεστ παρατηρητικότητας, όπως αυτό που σας προτείνουμε.

Θα πρέπει να βρείτε το γράμμα Τ που είναι ανάμεσα στα άλλα πολύχρωμα σχήματα μέσα σε 10 δευτερόλεπτα. Η διαδικασία μπορεί να γίνει άκρως διασκεδαστική αν τη μετατρέψετε σε παιχνίδι. Συγκεντρώστε διάφορα άλλα τεστ ή κουΐζ που κατά καιρούς σας έχουμε παρουσιάσει στο Mothersblog και παρέα με τα παιδιά σας ή τους φίλους σας, ξεκινήστε ένα μίνι διαγωνισμό. Όποιος βρει τα περισσότερα τεστ στο λιγότερο χρόνο είναι ο νικητής.

Ειδικά τα Σαββατοκύριακα που τα παιδιά έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο, τα κουίζ είναι ένας έξυπνος τρόπος ψυχαγωγίας καθώς κρατά ζωηρό το ενδιαφέρον τους. Δοκιμάστε το.

Συνέχεια … εδώ …

Αυτές είναι οι μεγαλύτερες τάσεις στη διακόσμηση, για το 2017

Περισσότερα, σε σύνδεση με την πηγή...



Καρέκλες σε αντιθετικά χρώματα.
Αυτή τη χρονιά, οι καρέκλες γίνονται σημείο αναφοράς στο χώρο.
Επίλεξε ένα δυνατό χρώμα για να τους δώσεις τον πρώτο ρόλο.

 

Η λίστα με τις 150 πιο καλοντυμένες γυναίκες στον κόσμο

Σύνδεση στην πηγή...



Το περιοδικό Harper's Bazaar έδωσε στην δημοσιότητα την λίστα με τις 150 πιο καλοντυμένες γυναίκες στον κόσμο. Όπως δήλωσε η αρχισυντάκτρια της βρετανικής έκδοσης του περιοδικού Glenda Bailey, οι εκδότες 32 εκδόσεων του Harper's Bazaar σε όλο τον κόσμο ψήφισαν τις αγαπημένες τους fashion icons για να γιορτάσουν τα 150 χρόνια του περιοδικού.

Οι 150 πιο καλοντυμένες γυναίκες προέρχονται από όλους τους χώρους. Η απερχόμενη Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας, η δούκισσα του Κέιμπριτζ Κέιτ Μίντλετον, η Μπιγιονσέ, η Lady Gaga, η Αμάλ Κλούνεϊ, η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, η Τέιλορ Σουίφτ, η Ριάνα και η Λίντα Εβανγκελίστα είναι μόνο μερικά από τα ονόματα που φιγουράρουν στην λίστα.

Στο εξώφυλλο της έκδοσης του Φεβρουαρίου είναι η φωτογραφία της Μαντόνα, που είναι ανάμεσα στις 150 πιο καλοντυμένες γυναίκες στον κόσμο και στο εσωτερικό του περιοδικού η «βασίλισσα της ποπ» δίνει συνέντευξη, στην οποία για μια ακόμα φορά αποκαλύπτει την αντιπάθειά της για τον Ντόναλντ Τραμπ.

Αυτή είναι η λίστα με τις 150 πιο καλοντυμένες γυναίκες στον κόσμο.

Περισσότερα…

Συνταγή για σπαγγέτι με τόνο και τσίλι




Για κάποιους είναι τέχνη και για άλλους το πιο εύκολο γεύμα που μπορούν να φτιάξουν. Το σίγουρο είναι πως δύσκολα θα πεις όχι σε μια μακαρονάδα.
Τα ζυμαρικά (όσο και αν τα έχεις βαρεθεί) βρίσκονται πάντα στο ντουλάπι για να δώσουν λύση στη στιγμή. Επειδή όμως μπορεί να μην έχετε κιμά, να μην θέλετε να φτιάξετε καρμπονάρα ή μία δύσκολη σάλτσα, σας έχουμε τη λύση: Σπαγκέτι με τόνο και τσίλι. Θα χρειαστείτε
Υλικά
• 500 γρ σπαγκέτι
• 2 κτς ελαιόλαδο
• 2 σκελίδες σκόρδου, τριμμένες
• 50 γρ κάπαρη
• 400 γρ ντοματίνια, κομμένα στη μέση
• 30 ml λευκό ξύδι
• 2 συσκευασίες τόνου σε νερό
• 1 κτγ τσίλι
• 2 κούπες μαϊντανό, ψιλοκομμένο
• 1/3 κούπας χυμό λεμονιού

Περισσότερα……

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμη ψαρόσουπα



Τι θα χρειαστείτε (Υλικά για 2 μερίδες)

1 κόκκινη πιπεριά

2 καρότα

2 μικρά κρεμμύδια

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Ζωμό ψαριού (τουλάχιστον 3 φλιτζάνια)

250 γραμμάρια καθαρισμένο ψάρι (οι συνηθέστερες επιλογές είναι ο μπακαλιάρος και το κοκκινόψαρο)

Αλάτι- πιπέρι- μαΐντανό και οποιοδήποτε μπαχαρικό της αρεσκείας σας
Πώς θα την φτιάξετε
Βήμα 1ο


Πλύνετε την πιπεριά, απομακρύνετε τους σπόρους και κόψτε την σε λεπτές λωρίδες.

Το ιδανικό ρόφημα για τις κρύες χειμωνιάτικες ημέρες



Ο χειμώνας και η παγωνιά τις τελυταίες ημέρες έχουν... χτυπήσει την πόρτα μας για τα καλά. Χίονι ή βροχή, το σκηνικό είναι άκρως χειμερινό και τραβάει ρόφημα ζεστο! Ποιό είναι όμως το κατάλληλορόφημα για τις κρύες μέρες; Μήπως η σοκολάτα; Κι αν, ταυτόχρονα, είναι και ποτό;
Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, 'προσκυνούμε' το καλό κόκκινο κρασί. Οι περισσότεροι λατρεύουμε τη σοκολάτα. Όλοι, εμείς, οι πιστοί σ' αυτές τις δύο απολαύσεις, γνωρίζουμε ότι μπορούν να 'περπατήσουν αγκαζέ' προς τον ουρανίσκο μας. Δεν είναι λίγες οι φορές που σιγοπίνουμε από ποτήρι με πλούσιο κόκκινο κρασί, τσιμπώντας κομματάκια μαύρης (dark) σοκολάτας.
Η ανάμειξη σοκολάτας και αλκοόλ δεν είναι νέα τάση. Συναντάται ήδη από την εποχή των φραγκισκανών μοναχών - που πρότειναν ένα μείγμα ως φάρμακο για την τόνωση του ανδρισμού - αλλά κι από τον Λουδοβίκο τον ΙΔ που ενθουσίαστηκε στην ιδέα της σοκολάτας με ρούμι! Τον 20ο αιώνα τα σοκολατένια λικέρ κλέβουν την παράσταση και σιγά-σιγά τον 21ο αιώνα η σοκολάτα αρχίζει και μπαίνει στο παιχνίδι τόσο των κοκτέιλ.
Από την άλλη το βασικό συστατικό θα μπορούσε να είναι η ίδια η σοκολάτα με λίγη δόση από αλκοόλ ενώ ο απόλυτος χειμερινός γευστικός συνδιασμός απατεί κόκκινο κρασί!
Την ιδέα την εχουμε εδώ και καιρό και ήδη σου έχουμε αποκαλύψει αρκετές συνταγές για ρόφημα σοκολάτας με κόκκινο κρασάκι αλλά μας τη θύμησε η food blogger Kylie Mitchell, από το Χιούστον, Τέξας με μια ωραία συνταγή! Κλέψαμε τη μυστική της συνταγή και σου τη δίνουμε. Μπορείς να τη δεις εδώ.
Αν πάλι δε σε καλύπτει θυμήσου τις δικές μας και δοκιμασμένες.
Ρόφημα σοκολάτας με γλυκό κρασί και μπαχαρικά
Κρασί σοκολάτας

Μαθαίνουμε να γράφουμε σενάρια με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο



Ο στόχος του σεμιναρίου είναι να παρουσιάσει τόσο τις βασικές όσο και τις ειδικές  θεωρητικές αρχές  της δραματικής αφήγησης με σημείο εκκίνησης τον  Αριστοτέλη  και κατάληξη τις προσεγγίσεις των σύγχρονων γκουρού της σεναριογραφίας, όπως, για παράδειγμα, ο  Robert McKee  .Απώτερος στόχος είναι να εξεταστεί το πώς περνάει κανείς από τη θεωρία στην πράξη, το ίδιο, δηλαδή, το γράψιμο. Καθώς ένα σημαντικό μέρος του μαθήματος βασίζεται στην ανάλυση των σεναρίων γνωστών και καλών ταινιών, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν, αν μη τι άλλο, να «βλέπουν» τις ταινίες με ένα πιο απαιτητικό, σχεδόν επαγγελματικό, μάτι.Το Σεμινάριο απευθύνεται τόσο σε ανθρώπους που δεν έχουν την παραμικρή εξοικείωση με την κινηματογραφική γλώσσα, αλλά αγαπούν το  σινεμά  και φιλοδοξούν να αποκτήσουν πιο «έμπειρο» βλέμμα, όσο και σε νέους  κινηματογραφιστές  που θα ήθελαν να εμβαθύνουν στα μυστικά του σεναρίου και της δραματικής αφήγησης.

Η «Άκρα Ταπείνωση» της Γαλανάκη υποψήφια για το Prix Méditerranée Étranger



Με τη συγκεκριµένη διάκριση έχουν τιµηθεί συγγραφείς όπως: Άµος Οζ, Κλάουντιο Μάγκρις, Ορχάν Παµούκ, Αντόνιο Ταµπούκι και πολλοί άλλοι, ενώ το 2011 νικητής του βραβείου ήταν ο Έλληνας συγγραφέας  Δηµήτρης Στεφανάκης  . Ο φετινός νικητής θα ανακοινωθεί τον προσεχή Μάιο. Με την ευκαιρία, η γαλλική έκδοση θα παρουσιαστεί και στο βιβλιοπωλείο  «Lexikopoleio»  στην Αθήνα, την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, µε οµιλητές το συγγραφέα Σπύρο Γιανναρά και το µεταφραστή του βιβλίου Loïc Marcou.

«La La Land» τραγουδούν και το BAFTA! 11 υποψηφιότητες για την ταινία του Σαζέλ



Μετά την επέλαση στις Χρυσές Σφαίρες, το 'La La Land' συνεχίζει τον χορό του στις υποψηφιότητες των BAFTA.
Το 'La La Land', ο τρυφερός ύμνος του Ντάμιεν Σαζέλ στο κλασικό Χόλιγουντ των μιούζικαλ, μετά τη νίκη ρεκόρ στις πρόσφατες Χρυσές Σφαίρες, συνεχίζει να ηγείται της προ-οσκαρικής κούρσας, αυτή τη φορά συγκεντρώνοντας 11 υποψηφιότητες στα βραβεία της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, γνωστά και ως BAFTA.
Από κοντά, δυο αναπάντεχες (και ευχάριστες) εκπλήξεις, το δράμα επιστημονικής φαντασίας 'Άφιξη' του Ντενί Βιλνέβ και το θρίλερ μυστηρίου του Τομ Φορντ 'Νυκτόβια Πλάσματα' με 9 υποψηφιότητες, ενώ το 'Η Πόλη Δίπλα στη Θάλασσα' του Κένεθ Λόνεργκαν, με τον Κέισι Άφλεκ να σαρώνει σχεδόν κάθε βραβείο ερμηνείας, ακολουθεί με 6.
Το βραβευμένο με Χυσό Φοίνικα πολιτικό δράμα του Κεν Λόουτς συγκέντρωσε 5 υποψηφιότητες και ηγείται των βρετανικών παραγωγών, τον ίδιο αριθμό με το πρίκουελ του Χάρι Πότερ 'Φανταστικά Ζώα και Που Βρίσκονται', το 'Αντιρρησίας Συνείδησης' του Μελ Γκίμπσον και το ευαίσθητο 'Lion'. Η φεστιβαλική έκπληξη της φετινής χρονιάς 'Moonlight' του Μπάρι Τζένκινς συγκέντρωσε μόλις 4, όπως και το 'Φάλτσο Σοπράνο' του Στίβεν Φρίαρς.

Νέες, μικρές πληροφορίες για το καινούριο «Star Wars» από τον σκηνοθέτη του



Ο Ράιαν Τζόνσον μίλησε στη USA Today μη μπορώντας να πει πολλά, αποκάλυψε όμως το ξεκίνημα του Επεισοδίου VIII
Λίγο η προώθηση και η γενικότερη κουβέντα για το 'Rogue One' και λίγο η συνηθισμένη μυστικοπάθεια της παραγωγής που υπήρχε και στο 'Η Δύναμη Ξυπνά', βρισκόμαστε 11 μήνες πριν από το επόμενο επεισόδιο χωρίς να έχει διαρρεύσει κάτι γι' αυτό, ενώ φυσικά δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη ο τίτλος του – για αφίσα ή τρέιλερ ούτε λόγος.
Ο ξαφνικός θάνατος της Κάρι Φίσερ έφερε το νέο πως η ίδια είχε γυρίσει όλες της σκηνές της (άλλωστε το Επεισόδιο VIII είχε γενικώς ολοκληρώσει γυρίσματα και βρίσκεται στο post-production), κάτι που ήταν η πρώτη ουσιαστικά πληροφορία που είχαμε, χωρίς να γνωρίζουμε αν τελικά αυτή η εξέλιξη επηρεάσει την πλοκή και τη σύνδεσή της με επόμενο επεισόδιο. Λίγα πράγματα παραπάνω μαθεύτηκαν χθες, χάρη σε μια συνέντευξη που έδωσε ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος της ταινίας, Ράιαν Τζόνσον στην USA Today. Προφανώς δεν είχε την άδεια να πει πολλά, αλλά έστω τα λίγα που ανέφερε δίνουν την πρώτη εικόνα για το ύφος της ταινίας.

Περισσότερα …..

Adaptation Film Festival: Η λογοτεχνία «διαβάζει» τη μεγάλη οθόνη!



Adaptation Film Festival | 2 - 8 Φεβρουαρίου 2017 | Μικρόκοσμος (Λεωφ. Συγγρού 106 - Μετρό Συγγρού-Φιξ).
Το νέο κινηματογραφικό φεστιβάλ, Adaptation Film Festival, μια συνδιοργάνωση της MoovieReel και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, εστιάζει αποκλειστικά σε προσαρμογές λογοτεχνικών και θεατρικών έργων καθώς και graphic novels, και κάνει την πρώτη του εμφάνιση στον πολιτιστικό χάρτη της Αθήνας, από τις 2 έως και τις 8 Φεβρουαρίου του 2017 στον κινηματογράφο 'Μικρόκοσμος' (Λεωφ. Συγγρού 106 - Μετρό Συγγρού-Φιξ).
Η επίσημη έναρξη του 1ου Adaptation Film Festival, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, με την πανελλήνια πρεμιέρα της -υποψήφιας για 3 Goya- ταινίας του Agustí Villaronga, 'Ο Βασιλιάς της Αβάνας / El Rey de la Habana', η οποία βασίζεται στο ομώνυμο best-seller του Pedro Juan Gutiérrez. Το βιβλίο του συγγραφέα τον οποίο τα διεθνή Μέσα έχουν χαρακτηρίσει ως 'κουβανό απόγονο του Charles Bukowski' κυκλοφορεί στα Ελληνικά από τις εκδόσεις 'Μεταίχμιο'.

Περισσότερα……