Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Η αλήθεια για το πέλμα των ελαστικών

Το άρθρο στην πηγή...

 

Ένα νέο διάλογο εγκαινίασε η Michelin για να καταρρίψει τους μύθους γύρω από το πέλμα των ελαστικών και τον κατάλληλο χρόνο αλλαγής τους, κατά τη διάρκεια μίας μεγάλης πανευρωπαϊκής εκδήλωσης στο Κέντρο Τεχνολογίας που διαθέτει στο Ladoux της Γαλλίας.

 

Σκοπός της εταιρείας ήταν να ενημερώσει για τα τεράστια οφέλη που συνεπάγεται για τους καταναλωτές και για το περιβάλλον, η αλλαγή των ελαστικών όταν το βάθος πέλματος φθάσει το υφιστάμενο νόμιμο όριο του 1,6 χιλιοστού – και όχι νωρίτερα – αναδεικνύοντας ότι το βάθος πέλματος δεν σχετίζεται με την ασφάλεια. Παράλληλα, η Michelin ανέδειξε τη σημασία της επιλογής ποιοτικών ελαστικών με επιδόσεις που αντέχουν στο χρόνο.

 

Με απλές αλλά εντυπωσιακές δοκιμές, αποδείχτηκε ότι το βάθος πέλματος δεν αποτελεί το μοναδικό δείκτη για την επίδοση στο φρενάρισμα σε βρεγμένο οδόστρωμα, καθώς πολλά ελαστικά με βάθος πέλματος μέχρι το νόμιμο όριο, έχουν την ίδια ή και καλύτερη επίδοση με ορισμένα νέα ελαστικά.

 

Συνεχίζεται εδώ…

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Νέο concept για τα μελλοντικά laptops από τη Lenovo

Το άρθρο στην πηγή...

 

H Lenovo παρουσίασε τη δική της πρόταση για το laptop του μέλλοντος στο πλαίσιο του Transform event στη Νέα Υόρκη.

 

Η Lenovo έδειξε μία πρόταση για ένα μικρό laptop το οποίο θα βρίσκεται μόνιμα σε λειτουργία, με ενσωματωμένο πληκτρολόγιο στο εύκαμπτο σώμα του, μικρό βάρος, ώστε να το έχει κανείς πάντοτε μαζί του, σε μια πρωτοβουλία που ονομάζει το μέλλον του προσωπικού υπολογιστή ή αλλιώς Future of Personalized Computing. Εκτός από την οθόνη αφής με την οποία θα είναι εξοπλισμένο ένα τέτοιο μοντέλο, εδώ κεντρικό ρόλο παίζει η διεπαφή με τη φωνή.

 

Το trackpad λάμπει δια της απουσίας του και έρχεται να αντικατασταθεί από το χειρισμό με τη φωνή του κατόχου του, ενώ και η ίδια η συσκευή που έδειξε ως concept για ένα μελλοντικό Thinkpad, η Lenovo θα έχει ενσωματωμένο έναν ψηφιακό βοηθό που θα μπορεί να μιλά στον χρήστη. Μάλιστα, τονίστηκε από τη Lenovo ότι με τις φωνητικές εντολές, ο χρήστης θα μπορεί να εκτελέσει πολύ περισσότερες ενέργειες από αυτές που έχουμε συνηθίσει να εκτελούμε με έναν σύγχρονο ψηφιακό βοηθό.

 

Συνεχίζεται εδώ…

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Στόχος κάθε σπίτι να έχει το δικό του ρομπότ!

Το άρθρο στην πηγή...

 

Η statup Sphero έγινε γνωστή για τα "έξυπνα" παιχνίδια της (connected toys), και κυρίως για το τηλεκατευθυνόμενο BB-8 droid με κάμερα που είναι εμπνευσμένο από το Star Wars. Προσφάτως, ίδρυσε μία νέα spin-out εταιρεία, την Misty Robotics, η οποία έχει αναδείξει τον σχετικά "μετριοπαθή" στόχο του να εφοδιάσει κάθε σπίτι και γραφείο με ρομπότ. Ούτε καν drones. Η Misty φιλοδοξεί να δημιουργήσει ρομπότ σαν το R2-D2 ή τη Rosie από το The Jetsons - έναν χρήσιμο δηλαδή φίλο με προσωπικότητα.

 

Η Misty Robotics ιδρύθηκε από τον πρώην επικεφαλής του τμήματος Τεχνολογίας της Sphero, Ian Bernstein και τον επιχειρηματία Tim Enwall. Την Τρίτη, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος χρηματοδότησης των 11,5 εκατ. δολ.. Σημειώνεται, επίσης, πως η Sphero κατέχει δικαιώματα μειοψηφίας στην εταιρεία.

 

Συνεχίζεται εδώ..

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Τζακ Μα: Η ανάπτυξη του AI μπορεί να προκαλέσει παγκόσμιο πόλεμο

Μετάβαση στην πηγή του άρθρου.

 

Oι νέες τεχνολογίες δεν αποτελούν απειλή μόνο για τις θέσεις εργασίας, προειδοποίησε την Τετάρτη ο ιδρυτής κι πρόεδρος της Alibaba.

 

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο CNBC, ο Τζακ Μα υποστήριξε ότι η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να οδηγήσει στον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο.

 

«Η πρώτη τεχνολογική επανάσταση προκάλεσε τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο» δήλωσε ο κ. Μα στον CNBC. «Η δεύτερη τεχνολογική επανάσταση προκάλεσε το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτή είναι η τρίτη τεχνολογική επανάσταση» σημείωσε.

 

Mε την τεχνητή νοημοσύνη να μειώνει τις θέσεις εργασίας, η τρίτη τεχνολογική επανάσταση μπορεί να προκαλέσει τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο, υπογράμμισε.

 

Ο ίδιος υποστήριξε πως οι μηχανές δεν πρέπει να κατασκευάζονται για να μιμούνται τους ανθρώπους, αλλά για να κάνουν πράγματα που δεν μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι.

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Harley-Davidson: Καταθέτει προσφορά για την αγορά της Ducati

Μετάβαση στην πηγή του άρθρου.

 

Η αμερικανική Harley-Davidson σχεδιάζει να καταθέσει προσφορά για την αγορά της ιταλικής ανταγωνιστικής της εταιρείας, Ducati, κάτι που πιθανώς θα οδηγήσει στη συγχώνευση δύο από τις πιο διάσημες μάρκες μοτοσυκλέτας, σε ένα deal ύψους 1,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.

 

Η ινδική Bajaj Auto και άλλες εταιρείες επίσης σχεδιάζουν να καταθέσουν προσφορές για τη Ducati, που βρίσκεται σε διαδικασία πώλησης από τη γερμανική Volkswagen.

 

Η Harley-Davidson έχει προσλάβει τη Goldman Sachs προκειμένου να εξετάσει την πιθανή προσφορά, η οποία αναμένεται να κατατεθεί τον Ιούλιο.

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

«Χέρι βοήθειας» η εφαρμογή για κινητά

Το άρθρο στην πηγή...

 

Η Επιτροπή παρουσίασε την εφαρμογή για κινητά, που σχεδιάστηκε κυρίως για φοιτητές και συμμετέχοντες στις ανταλλαγές. Αυτή θα προσφέρει στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα:

• Να παρακολουθούν εύκολα την πρόοδό τους και να υπογράφουν τις συμβάσεις για τις σπουδές τους μέσω Διαδικτύου τόσο με το πανεπιστήμιο αποστολής όσο και με το πανεπιστήμιο υποδοχής.

• Να τσεκάρουν όλα τα έγγραφα που θα τους ζητηθούν.

• Να κοινοποιούν και να ψηφίζουν εμπειρίες, εικόνες και ξεναγήσεις βοηθώντας και τους επόμενους.

• Να βελτιώνουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες μέσω συνδέσμου προς την πλατφόρμα Διαδικτυακής Γλωσσικής Υποστήριξης του Erasmus+, η οποία προσφέρει γλωσσικά μαθήματα μέσω του Διαδικτύου και διαδραστική καθοδήγηση.

Η πρώτη έκδοση της εφαρμογής είναι ήδη διαθέσιμη για τα συστήματα iOS και Android.

 

Συνεχίζεται εδώ…

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

MONSTER: Μια πολυμορφική έκθεση εξετάζει τη σχέση εαυτού και ταυτότητας

Το άρθρο στην πηγή...

 

Ο Γιάννης Βαρελάς, με τη νέα του ατομική έκθεση, «Monster», στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, από 6 Ιουνίου έως 16 Ιουλίου.

 

Το νέο σώμα δουλειάς του σύγχρονου Έλληνα εικαστικού εξερευνά την έννοια του  «εμμονικού αυτοπροσδιορισμού»  , αλλά και την κουλτούρα της «διόγκωσης της ταυτότητας του ανθρώπου» στα πλαίσια της παραγωγικής διαδικασίας. Η έκθεση χωρίζεται σε τέσσερις ενότητες και αποτελείται από ζωγραφικές εγκαταστάσεις, βίντεο και περφόρμανς.

 

Συνεχίζεται εδώ…

 

© MichaelidesPost.Com®

 

 

Τα 100 κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας για το 2017

Το άρθρο στην πηγή...

 

Τα 100 μέλη της κριτικής επιτροπής ψηφίζουν ανεξάρτητα, χωρίς να δεσμεύονται από μία συγκεκριμένη λίστα επιλογών, γεγονός που δημιούργησε εκπλήξεις στην τελική κατάταξη.

 

Την power list των κορυφαίων εστιατορίων της χώρας για το 2017 διαμόρφωσαν με την ψήφο τους 100+ εκπρόσωποι του business, του lifestyle και της γαστρονομίας.

 

Ανάμεσα στα μέλη της κριτική επιτροπής βρίσκονται η ηθοποιός Γιούλικα Σκαφιδά, η Δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του ΣΚΑΪ Ελένη Ψυχούλη, ο τραγουδιστής Μύρωνας Στρατής και πολλοί άλλοι.

Στόχος είναι να αναδειχθούν τα στέκια των «ψαγμένων» foodies, ανεξαρτήτως επαγγελματικής ιδιότητας.

 

Συνεχίζεται εδώ…

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Η πόλη γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής

Το άρθρο στην πηγή...

 

Ο μεγάλος θεσμός ενηλικώνεται και το γιορτάζει με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα!

 

Η  Ευρωπαϊκή Ημέρατης Μουσικής  απαρτίζεται φέτος από  350 διαφορετικές εκδηλώσεις  : Από τις Πρέσπες και την Αλεξανδρούπολή μέχρι τη Ρόδο και την Αθήνα,  πάρκα, αρχαιολογικοί χώροι, πλατείες, πεζόδρομοι και ταράτσες  περιμένουν να μας υποδεχτούν από τις 21 έως τις 25 Ιουνίου.

 

Συνεχίζεται εδώ…

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Ποια ήταν τα δημοφιλέστερα προγράμματα της τηλεοπτικής σεζόν;

Το άρθρο στην πηγή...

 

Η τηλεοπτική σεζόν που φτάνει σιγά-σιγά στο τέλος της αναμφισβήτητα είχε έναν μεγάλο νικητή που δεν είναι άλλος από το Survivor.

 

14 χρόνια μετά την πρώτη του προβολή στο MEGA, επέστρεψε στην συχνότητα του ΣΚΑΪ και σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του. Μπορεί να ξεκίνησε τον Φεβρουάριο, αλλά κατάφερε να κερδίσει αμέσως το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού με αποτέλεσμα τα νούμερα τηλεθέασης ν'αυξάνονται συνεχώς.

 

Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι κερδισμένοι την φετινή σεζόν σύμφωνα με τον πίνακα τηλεθέασης.

 

Το επεισόδιο που έκανε τα μεγαλύτερα νούμερα τηλεθέασης στο Survivor ήταν το πάρτι της ένωσης, αφού οι δυο ομάδες για πρώτη φορά ήρθαν κοντά, φόρεσαν τα καλά τους, ήπιαν και έφαγαν, αφήνοντας στην άκρη την όποια αντιπαλότητα.

 

Συνεχίζεται εδώ…

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Next Step Quintet: «Η καλή μουσική έχει πάντα τον τρόπο να κερδίζει τον ακροατή»

Το άρθρο στην πηγή...

 

Λίγο πριν τη συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ Αθηνών, μιλήσαμε με το γκρουπ που πρωτοστατεί στην εγχώρια σύγχρονη τζαζ σκηνή.

 

Οι  Next Step Quintet  είναι ένα από τα πιο ηχηρά ονόματα της σύγχρονης τζαζ στην Ελλάδα. Mε δύο εξαιρετικούς δίσκους στο ενεργητικό τους (το ομώνυμο ντεμπούτο τους το 2012 και το «2» το 2015 -και τα δύο από την Puzzlemusik), αξιόλογες συνεργασίες με τους μάστερς του είδους, μια  διεθνή διάκριση  στον διαγωνισμό «Made in NY Jazz Competition» και συμμετοχές σε δεκάδες μουσικά events και φεστιβάλ ανά τηχώρα αλλά και εκτός, οι Next Step Quintet χαράζουν το παρόν και το μέλλον της εγχώριας τζαζ με μεγάλη επιτυχία.

 

Συνεχίζεται εδώ…

 

 

© MichaelidesPost.Com®