Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Το κουτάβι σας έχει λόξιγκα; Πότε πρέπει να πάτε στον κτηνίατρο

Σύνδεση στην πηγή.



Το κουτάβι σας έχει λόξιγκα; Δεν θα πρέπει να ανησυχείτε, είναι κάτι φυσιολογικό και συμβαίνει σε όλα τα θηλαστικά.

Όσο ο σκύλος σας μεγαλώνει ο λόξιγκας θα παρουσιάζεται όλο και πιο σπάνια.

Ο λόξιγκας είναι ένας ανεξέλεγκτος σπασμός που συστέλλει τον μυ του διαφράγματος και αναγκάζει το κουτάβι σας να αναπνεύσει.

Εκείνη τη στιγμή η γλωττίδα (μέρος των φωνητικών χορδών) κλείνει σταματώντας την είσοδο του αέρα.

Συνήθως, παρουσιάζεται όταν το κουτάβι φάει, πιει νερό πολύ βιαστικά ή ενθουσιαστεί πολύ.

Πολλές φορές παρουσιάζεται και μετά από έντονο γάβγισμα. Μετά από 5-10 λεπτά, λογικά, ο λόξιγκας θα σταματήσει.

Εάν το κουτάβι σας έχει λόξιγκα πάνω από μισή ώρα και συγχρόνως βήχα, καλό είναι να επισκεφτείτε τον κτηνίατρο σας.

ΠΗΓΗ: petsonly.gr

Συγκλονιστικές φωτογραφίες - Όταν ο σκύλος είναι ο μοναδικός αληθινός φίλος που σου έχει απομείνει [photos]

Όλες οι Φωτογραφίες στην πηγή του άρθρου.


Ο Συνδυασμός Φιλίας και Ανθρωπιάς. Ευδόκησε ο Κύριος.



Πώς τα μεταλλεία στη Χαλκιδική «πριόνισαν» τη θέση του Πόλ Ράιτ στην Eldorado

Σύνδεση στην πηγή.


Πριν ένα χρόνο ο επικεφαλής της καναδικής Εldoradο Gold, Πόλ Ράιτ ανακοίνωνε σε μία κατάμεστη αίθουσα του Χίλτον, την αναστολή εργασιών της Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική.

Η αιφνιδιαστική τότε κίνηση των Καναδών που συζητήθηκε πολύ, άσκησε μεγάλη πίεση στην κυβέρνηση, η οποία δεν έκρυψε ούτε στιγμή, την αντίθεσή της στην επένδυση. Πριν λίγες μέρες, οι Καναδοί ανακοίνωσαν την αποχώρηση του Πολ Ράιτ, από τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της διεθνούς εταιρείας, απόφαση που θεωρούν πολλοί ότι συνδέεται με τις γκρίνιες για την επένδυσή της εταιρείας από το Βανκούβερ, στην Ελλάδα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι και από την Ελληνικός Χρυσός, τη θυγατρική τους στην Ελλάδα οι διοικητικές αλλαγές έχουν πάρει από καιρό το δρόμο τους.

Οι συνεχείς αναβολές και τα μεγάλα εμπόδια είχαν την τελευταία διετία αποστασιοποιήσει από την εταιρεία και έναν εκ των ιδρυτών της, τον κ. Πέτρο Στρατουδάκη. Ο τελευταίος έχει αποσυρθεί οριστικά από την Ελληνικός Χρυσός μολονότι υπήρξε για χρόνια η ψυχή της.

Ότι η Ελληνικός Χρυσός «πριόνισε» την καλοπληρωμένη θέση του κ. Ράιτ, επιβεβαιώνει η παραμονή του στο Διοικητικό συμβούλιο και πιθανότητα η διατήρηση της θέσης του Προέδρου. Το έργο επανακκίνησε ουσιαστικά μέσα στο καλοκαίρι.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney

 

Συνέχεια εδώ…

Οι ατάκες του Γιώργου Ζαμπέτα έγιναν κόμικ

Σύνδεση στην πηγή...


Εχει φύγει από τη ζωή εδώ και αρκετά χρόνια, έχοντας αφήσει το στίγμα του στο ελληνικό τραγούδι λόγω του ταλέντου και του ιδιαίτερου χαρακτήρα του.

Είκοσι πεντε χρόνια μετά επιστρέφει με έναν ιδιαίτερο τρόπο, μέσω ενός κόμικ, θυμίζοντας στους ανθρώπους μεγαλύτερων ηλικιών που τον λάτρεψαν, αλλά και στους νεότερους που τον θαυμάζουν, ποιος πραγματικά ήταν ο Γιώργος Ζαμπέτας.

Ο εγγονός του, Γιώργος Ζαμπέτας, που έχει και το όνομά του, σκέφτηκε ότι δεν θα ήταν σωστό να χαθούν οι ιστορίες που είχε στο μυαλό του για τον παππού του και ότι θα έπρεπε να τις μοιραστεί μέσω ενός εναλλακτικού τρόπου, ώστε να προσεγγίσει και νεότερες γενιές. Ατάκες που εξιστόρησαν φίλοι του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, συγγενείς και γνωστοί, μικρά αποσπάσματα από συνεντεύξεις, όλες αληθινές ιστορίες, αποτυπώνονται στο κόμικ που συνεχίζει να σχεδιάζει ο Νικόλας Στεφαδούρος. Τα κείμενα-σενάρια βασίζονται στον ίδιο τον εγγονό του Ζαμπέτα, αλλά και στον φίλο του, Σωκράτη Μιχαηλίδη, ο οποίος έχει μελετήσει σε βάθος την ιστορία του.

Οι αυτοτελείς μικρές ιστορίες αναρτώνται κάθε εβδομάδα στην ιστοσελίδα socomic.gr με την υποστήριξη της ΙΟΝ. Η απήχηση του κόμικ είναι τόσο μεγάλη που ο εγγονός του Ζαμπέτα αποφάσισε να εκδώσει έναν τόμο με 60-70 ιστορίες, φωτογραφικό υλικό, συνεντεύξεις, κείμενα και ατάκες που σημάδεψαν τη ζωή του μεγάλου συνθέτη. 'Ο κόσμος το έχει λατρέψει. Περιμένουν να τυπωθεί για να πάρουν από ένα αντίτυπο. Μέσα από αυτές τις μικρές ιστορίες και το πενάκι του Νικόλα Στεφαδούρου, πολλοί νέοι άνθρωποι μπήκαν στη διαδικασία να ψάξουν περισσότερα πράγματα για τη ζωή του παππού μου, αλλά και να μάθουν τα τραγούδια του', λέει.

 

Συνέχεια στην πηγή…

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Ευρώπη

Σύνδεση στην πηγή...



Μεγάλες περιοχές της Δυτικής Ευρώπης εξακολουθούν να πλήττονται από τις χιονοθύελλες που προκαλούν διακοπές ρεύματος και κυκλοφοριακό χάος.

Στη Γαλλία, η καταιγίδα 'Egon' βύθισε στο σκοτάδι περισσότερα από 237.000 σπίτια στη Νορμανδία και σε περιοχές του Παρισιού, ενώ στη Διέπη οι άνεμοι έφτασαν τα 146 χιλιόμετρα/ώρα.

Μία γυναίκα στο Σεντ Ζανέτ της Νοτιοανατολικής Γαλλίας έχασε τη ζωή της όταν χτυπήθηκε από δέντρο που ξεριζώθηκε.

Αργότερα η καταιγίδα 'Egon' σάρωσε και τη Γερμανία, κυρίως τις περιοχές της Ρηνανίας-Παλατινάτου και της Βόρειας Βαυαρίας, προκαλώντας διακοπές στην ηλεκτροδότηση και μποτιλιαρίσματα.

Οι Αρχές προειδοποίησαν τους οδηγούς λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που στοίχισαν τη ζωή σε τρεις μοτοσικλετιστές στη Βαυαρία.

Την ίδια ώρα, χιλιάδες μετανάστες στα Βαλκάνια είναι εκτεθειμένοι στο ψύχος και ορισμένοι πέθαναν στη Βουλγαρία από το κρύο και την εξάντληση.