Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Μάθαμε τι τρώει μια personal trainer σε μια μέρα

Περισσότερα άρθρα στην πηγή...

 

Ευχαριστούμε τη Monika Kwiecien, personal trainer.

 

Αναρωτιέσαι ποια μπορεί να είναι η ημερήσια διατροφή μιας personal trainer; Τι μπορεί να καταναλώνει, ενώ παράλληλα ασκείται; Zητήσαμε από την personal trainer Monika Kwiecien να μας αποκαλύψει τι τρώει μέσα σε μία μέρα.

 

Δες την υγιεινή διατροφή που ακολουθεί η trainer:

 

Πρωινό: 1 γιαούρτι άπαχο με βρώμη, φρέσκα φρούτα και μια κουταλιά μέλι ή 1 σάντουιτς ολικής άλεσης με τυρί light, μαρούλι, ντομάτα, σολομό και χυμό πορτοκάλι

Σνακ: Ξηροί καρποί ή ρυζόγαλο

 

Μεσημεριανό: Μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας και πράσινη σαλάτα ή φακές με ρύζι

Σνακ: Smoothie με χυμό πορτοκάλι, παγωμένη μπανάνα και σπανάκι

 

Βραδινό: Ομελέτα με λαχανικά ή τονοσαλάτα

 

 

*Για ένα πλήρες διατροφικό πλάνο βασισμένο στις δικές σου ανάγκες, απευθύνσου σε έναν διατροφολόγο.

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Η Σαμοθράκη είναι ένα όνειρο

Το άρθρο στην πηγή...

 

Σαν ένα πράσινο κομμάτι γης που κάποια δύναμη έσχισε από τη Θράκη, για να χαράξει τη δική της πορεία στο Αιγαίο, όπως της αρμόζει, η Σαμοθράκη δεν είναι σαν τα άλλα ελληνικά νησιά.

 

Έχει φύση οργιώδη και σκηνικά νεραϊδένια. Έχει ατμόσφαιρα σχεδόν μυστηριακή και αύρα εναλλακτική. Έχει κάτι που δύσκολα περιγράφεται, αν δεν το ζήσει κανείς.

Αν αποφασίσετε να το ζήσετε, δείτε τα δέκα σίγουρα βήματα προς την… αιώνια αιχμαλωσία σας από την αλλιώτικη αυτή ενέργεια του νησιού.

 

Συνέχεια εδώ…

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

To ταξίδι στην τέχνη: Οχτώ πίνακες που μας κάνουν να ονειρευόμαστε αποδράσεις

Μετάβαση στην πηγή...

 

Ρεαλισμός, ιμπρεσιονισμός, εξπρεσιονισμός, αφηρημένη τέχνη... Κανένα ρεύμα δεν έμεινε ασυγκίνητο από τη σαγήνη του ταξιδιού!

 

Από τις απαρχές της τέχνης, το ταξίδι υπήρξε κορυφαία πηγή έμπνευσης των καλλιτεχνών, σε κάθε μορφή της. Καταπράσινες εξοχές, ανθισμένα λιβάδια και  γοητευτικές διαδρομές  πρωταγωνιστούν στους καμβάδες του  Monet  , του  Cezanne  , του  Van Gogh  και του  Hopper  , που μέσα από τα έργα τους μας ταξιδεύουν σε τόπους εξωτικούς.

 

Δείτε οχτώ σπουδαίες καλλιτεχνικές στιγμές από τους κορυφαίους της τέχνης:

 

Περισσότερα στην πηγή…

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Πόσο μπορεί να ζήσει ο άνθρωπος;

Το άρθρο στην πηγή...

 

Yπάρχει ή δεν υπάρχει«οροφή» στη διάρκεια της ανθρώπινης ζωής;

 

Τον περασμένο Απρίλιο πέθανε στα 117 της η Έμα Μορένο, η Ιταλίδα που θεωρείτο ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ενώ το 1997 είχε πεθάνει στα 122 της η υπεραιωνόβια Γαλλίδα Ζαν Καλμάν. Μια επιστημονική μελέτη, όμως, πέρυσι, που είχε γνωρίσει μεγάλη δημοσιότητα διεθνώς, είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι υπάρχει πια μια «οροφή» στη διάρκεια της ανθρώπινης ζωής και ότι -παρά τις όποιες περιστασιακές εξαιρέσεις- αυτή είναι τα 115 χρόνια.

 

Τώρα -και αφού προηγήθηκε στο μεταξύ ένας κατακλυσμός επιστημονικών επικρίσεων για εκείνη τη μελέτη- πέντε νέες έρευνες, που δημοσιεύονται από διαφορετικές ερευνητικές ομάδες στο ίδιο κορυφαίο επιστημονικό περιοδικό «Nature», καταλήγουν σε μια κοινή αλλά διαφορετική με την προηγούμενη εκτίμηση: ότι δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο  «ταβάνι» στο όριο της ζωής  και ότι, αν υπάρχει, δεν έχει βρεθεί ή οι άνθρωποι δεν το έχουν φτάσει ακόμη.

 

Συνεχίζεται εδώ…

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Μέι σε Τσίπρα: Χρειάζεται «ηγεσία και ευελιξία» στο Κυπριακό

Το άρθρο στην πηγή...

 

Τη θέση της για ανάγκη επίδειξης «ηγετικής στάσης και ευελιξίας», από όλες τις πλευρές, επανέλαβε η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε το πρωί με τον Αλέξη Τσίπρα.

 

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε ότι η κ. Μέι «εξήρε τον εποικοδομητικό ρόλο που αμφότερες οι πλευρές [Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι] έχουν παίξει για να φτάσουμε στο σημείο που βρισκόμαστε και τόνισε ξανά ότι υπάρχει μία σημαντική ευκαιρία για να αξιοποιηθεί».

 

Συνεχίζεται εδώ…

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Τα 5 καλύτερα οργανωμένα camping για οικογένειες

Το άρθρο στην πηγή...

 

Πώς θα σας φαινόταν αν σας έλεγαν, ότι με περίπου 25 ευρώ την ημέρα, μπορείτε να κοιμάστε κάτω από τα αστέρια, σχεδόν δίπλα στο κύμα, να κυκλοφορείτε με ένα μαγιό όλη την ημέρα (και τη νύχτα) και να χαλαρώνετε καθώς τα παιδιά σας θα διασκεδάζουν με άλλα παιδιά, ντυμένα εξίσου απέριττα; Αυτά και όχι μόνο έχουν να σας προσφέρουν οι διακοπές στο camping, οι οποίες ενώ για πολλούς φαντάζουν κάπως… τρομακτικές, όσοι τις δοκίμασαν μετά τα παιδιά, ορκίζονται πως θα τις επαναλάμβαναν. Κι αν συνεχίζετε να έχετε αμφιβολίες, δείτε παρακάτω πέντε camping, τα οποία υπόσχονται τις πιο ανέμελες διακοπές, ειδικά για οικογένειες.

 

 

Συνεχίζεται εδώ…

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Yβριδικά όλα τα Volvo από το 2019

Το άρθρο στην πηγή...

 

 

Η Volvo ανακοίνωσε ότι κάθε μοντέλο της που θα λανσάρεται από το 2019 και μετά θα διαθέτει υβριδικό σύστημα κίνησης. Δείτε τι περιλαμβάνει το πλάνο της σουηδικής φίρμας.

 

Η Volvo σχεδιάζει το λανσάρισμα μια ευρείας γκάμας από ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα που θα αφορά όλα τα μοντέλα της. Αυτή η γκάμα θα περιλαμβάνει πλήρως ηλεκτροκίνητες εκδόσεις, plug-in υβριδικές και ήπιες υβριδικές εκδόσεις (mild hybrids).

 

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η εταιρεία θα λανσάρει πέντε πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα ανάμεσα στο 2019 και το 2021, τρία εκ των οποίων θα φέρουν το σήμα της Volvo και τα άλλα δύο θα είναι ηλεκτροκίνητα μοντέλα υψηλών επιδόσεων από την Polestar, τον κλάδο της Volvo Cars που αναπτύσσει μοντέλα υψηλών επιδόσεων. Αναλυτικές λεπτομέρειες για αυτά τα λανσαρίσματα θα δοθούν στη δημοσιότητα σε δεύτερο χρόνο.

 

Συνεχίζεται εδώ…

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Χιλιάδες παιδιά μένουν φέτος εκτός παιδικών σταθμών

Μετάβαση στην πηγή του άρθρου.

 

Τριάντα με τριάντα πέντε χιλιάδες παιδιά υπολογίζεται ότι θα μείνουν φέτος εκτός παιδικών σταθμών καθώς δεν υπάρχουν υποδομές όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο Θεόδωρος Γκοτσόπουλος διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης, του αρμόδιου φορέα που εκδίδει πανελλαδικά τα voucher, τα προγράμματα επιδότησης του ΕΣΠΑ.

 

Σύμφωνα πάντως με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη, ο αριθμός των παιδιών που μένουν εκτός - πανελλαδικά - θα ξεπεράσει τις 40 χιλιάδες.

 

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς - κηδεμόνες έχουν τη δυνατότητα να αναζητήσουν τα αποτελέσματα εδώ ή στους κατά τόπους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς που υπέβαλαν την αίτησή τους.

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Μια πηγή ασβεστίου χωρίς θερμίδες που δεν σας περνά από το μυαλό!

Το άρθρο στην πηγή...

 

Για να καλύψουμε τις ανάγκες του οργανισμού μας σε ασβέστιο συνήθως στρεφόμαστε στο τυρί, στο γάλα ή στο γιαούρτι.

 

Μια νέα γερμανική επιστημονική μελέτη δείχνει όμως ότι μπορούμε να πάρουμε αρκετό ασβέστιο και από μια άλλη, ομολογουμένως αναπάντεχη, πηγή.

 

Συνεχίζεται εδώ…

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Συμβουλές αγοράς τροφίμων για τους καλοκαιρινούς μήνες

Σύνδεση Στην πηγή...

 

Διαβάστε κάποιες χρήσιμες συμβουλές αγοράς τροφίμων για το διάστημα του καλοκαιριού, από το Logodiatrofis και τον Κλινικός Διαιτολόγο-Διατροφολόγο, Κωνσταντίνο Αποστολάκη.

 

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, κυρίως λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας που επιταχύνει την γρήγορη αλλοίωση των τροφίμων, υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης ασθενειών από  τροφοδηλητηριάσεις. 

 

Θα πρέπει επομένως να είμαστε πολύ προσεκτικοί τόσο στην  αγορά και συντήρηση  των τροφίμων, όσο και στην επιλογή των χώρων μαζικής εστίασης, κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.

 

Συνέχεια του άρθρου εδώ…

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Τα δαμάσκηνα μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση της χοληστερόλης

Το άρθρο στην πηγή...

 

Τα δαμάσκηνα μπορεί να βοηθήσουν στη ρύθμιση της εντερικής μικροχλωρίδας και έτσι να μειώσουν αποτελεσματικά τα επίπεδα της ολικής χοληστερόλης.

 

Το Prunus domestica Linn (Rosaceae, είδος δαμάσκηνου) θεωρείται ένα  λειτουργικό φαγητό  , λόγω των διαφόρων φαρμακολογικών δραστηριοτήτων του, συμπεριλαμβανομένων των αντιοξειδωτικών, αντιφλεγμονωδών, αντιδιαβητικών και αντικαρκινικών.

 

Σε αυτή την ελεγχόμενη με εικονικό/δοκιμαστικό φάρμακο τυχαία μελέτη, οι ερευνητές ήθελαν να ελέγξουν την ωφέλιμη δραστηριότητα των  συμπυκνωμένων ουσιών του δαμάσκηνου  (PEC) σε επαφή με την εντερική λειτουργία και το προφίλ των λιπιδίων σε άτομα με ήπια υψηλή  χοληστερόλη  .

 

Συνεχίζεται εδώ…

 

 

© MichaelidesPost.Com®