Το αβγό αποτελεί εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών και είναι πλούσιο σε αμινοξέα, ακόρεστα λιπαρά οξέα και βιταμίνες του συμπλέγματος Β ενώ περιέχει και μικρή ποσότητα βιταμίνης Ε.
Η βιταμίνη Ε παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία των πνευμόνων, προστατεύει τις μεμβράνες των ερυθρών κυττάρων που μεταφέρουν οξυγόνο από τους πνεύμονες προς τους άλλους ιστούς, είναι απαραίτητη για να αναπτυχθούν τα νεύρα και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Επειδή πολλοί άνθρωποι δεν προσλαμβάνουν βιταμίνη Ε μέσω των τροφών σε επαρκείς ποσότητες, τα ευρήματα, μία μελέτης από το Πανεπιστήμιο Purdue, στις ΗΠΑ, είναι ιδιαίτερα χρήσιμα.
Οι επιστήμονες λοιπόν ανακάλυψαν ότι η απορρόφηση της βιταμίνης Ε από τον οργανισμό γίνεται καλύτερα αν το αβγό προστεθεί στις πολύχρωμες πράσινες σαλάτες. Συγκεκριμένα, μπορεί να αυξηθεί έως και κατά επτά φορές η απορρόφηση της βιταμίνης!
Συνέχεια στην πηγή…