Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Χιόνια και πολικές θερμοκρασίες από σήμερα

Σύνδεση στην πηγή...



Ο βαρύς χειμώνας που βιώνει φέτος η Ελλάδα συνεχίζεται, καθώς μετά την «Αριάδνη» και τον «Βίκτωρα» οι πολίτες καλούνται να αντιμετωπίσουν από σήμερα και χιονιά που καταφθάνει από τη Ρωσία.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ που εξέδωσε και έκτακτο δελτίο επειδείνωσης καιρού, το βασικό χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας θα είναι οι χιονοπτώσεις που θα είναι πρόσκαιρα πυκνές και θα σημειωθούν στη βόρεια και την ανατολική χώρα και σταδιακά σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από τα βόρεια.

Συγκεκριμένα, σήμερα Πέμπτη, στο Ιόνιο και στη Δυτική Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα τμήματα της Πελοποννήσου θα εκδηλωθούν βροχές ή χιονόνερο με πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και μετά το μεσημέρι στα βορειοανατολικά ημιορεινά. Στη Θεσσαλία, στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και κατά τόπους στην Κεντρική Μακεδονία και στην Ήπειρο θα εκδηλωθούν παροδικές χιονοπτώσεις, κυρίως μετά το μεσημέρι, με εντονότερα φαινόμενα στη Χαλκιδική, στην Πιερία, στη Φθιώτιδα και την Ευρυτανία. Στις Σποράδες αναμένεται χιονόνερο ή χιόνι κατά περιόδους. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα για λίγες βροχές στα πεδινά της Κρήτης και λίγα χιόνια στα ορεινά. Παγετός θα εκδηλωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Συνέχεια στην πηγή…