Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Πρόσκληση συμμετοχής στην 9η Εικαστική Έκθεση Ελευσίνας με θέμα το «Ταξίδι»

Σύνδεση στην πηγή...


«...Διαβάτη δεν υπάρχει δρόμος, τον δρόμο τον φτιάχνεις βαδίζοντας...» - Αντόνιο Ματσάδο

 Η  Ετήσια Εικαστική Έκθεση Ελευσίνας  , για 9η χρονιά φέτος, καλεί τους δημιουργούς, που ζουν, κατάγονται ή εμπνέονται από την Ελευσίνα, να αφηγηθούν τις εμπειρίες τους μέσω της εικαστικής γλώσσας, με ατομικά ή ομαδικά έργα τέχνης κάθε μορφής. Η  προθεσμία υποβολής φακέλου συμμετοχής  στην έκθεση είναι έως την  Πέμπτη 11 Μαΐου  . Αναλυτικά οι όροι συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε  στην ιστοσελίδα της έκθεσης  .


 Στόχος του Δήμου Ελευσίνας είναι «...τ' ωραίο ταξίδι...», όσο κι αν η πραγματικότητα δεν προσεγγίζει σε τόπους της μυθικής και ποιητικής ουτοπίας, η ίδια η τέχνη να γίνεται ο δρόμος, η περιπέτεια, το καταφύγιο και ο προορισμός. Η ανάγκη του ταξιδιού, τόσο ως μετακίνηση, όσο και ως νοητική μετατόπιση στον χώρο και στον χρόνο, φαίνεται να είναι περασμένη στο γενετικό υλικό μας, καθώς  ο μύθος του Οδυσσέα  .

 
Σε μία εποχή εγχώριας δυσχέρειας και διεθνούς αναταραχής, τόσο μακρινή από εκείνη του Ομήρου, η επιθυμία της φυγής από την αμείλικτη καθημερινότητα, η ελπίδα για κάτι καλύτερο, αλλά και ο νόστος για την αλλοτινή «πατρίδα» της  μνήμης , παραμένουν πανανθρώπινα και επίκαιρα. Η περιπλάνηση είτε για λόγους  επιβίωσης, είτε για  αναψυχή και πνευματική αναζήτηση, προσφέρει βιώματα και ερεθίσματα, ικανοποιώντας παράλληλα την περιέργειά μας για το άγνωστο και την προσδοκία για ελκυστικούς  νέους κόσμους.

 
Και δεν χρειάζεται πάντα να πάμε μακριά: κάποιες φορές γίνεται όχημα η σκέψη, φέρνοντας μες στο κλειστό δωμάτιο αλληγορίες, φαντασιώσεις, χώρες απάτητες. Κατεξοχήν «ταξιδιωτικό» μέσο και η τέχνη, αρκεί για να λειτουργήσει ως αντίδοτο στην πνευματική οκνηρία, διευρύνοντας τους ορίζοντες μας προς την βαθύτερη κατανόηση της ουσίας του κόσμου.

Συνέχεια στην πηγή…