Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Νέο σύστημα φακών της Lomography για όλες τις κάμερες

Περισσότερα στην πηγή.


Η Lomography επέλεξε το crowdfunding για να μπορέσει να προχωρήσει στην παραγωγή του φακού της που ταιριάζει σε όλα τα συστήματα.

 

Μέσα από την καμπάνια της στο Kickstarter, η Lomography παρουσιάζει τρεις διαφορετικούς φακούς, με το όνομα Neptune Convertible Art Lens System, το οποίο είναι ένα πακέτο με τρεις φακούς, έναν στα 35mm με f3.5, έναν στα 50mm με f2.8 και έναν ακόμα στα 80mm με f4.0. Σύμφωνα με το Verge, για να αποκτήσει κάποιος το σύστημα φακών της Lomography, αρκεί να πληρώσει στις ΗΠΑ το ποσό των 599 δολαρίων και να πάρει μαζί και το ειδικό adapter για να μπορεί να προσαρμόζει όλους τους φακούς στην κάμερά του.

 

Οι φακοί της Lomography προσφέρουν αρκετές ενδιαφέρουσες επιλογές φωτογράφισης, οι οποίες δίνουν ταυτόχρονα μια πιο παιχνιδιάρικη αισθητική στις φωτογραφίες, ενώ η εταιρεία σημειώνει ότι στο μέλλον θα προσθέσει και άλλες επιλογές φακών για ακόμα μεγαλύτερη ελευθερία έκφρασης των φωτογράφων. Είναι αλήθεια ότι δύσκολα θα μπορέσει κανείς να βρει τρεις φακούς με τέτοια ποικιλία δυνατοτήτων σε τιμή χαμηλότερη των 1000 ευρώ.

 

Οι φακοί της Lomography θα ξεκινήσουν να αποστέλλονται στους αγοραστές τους από τον Δεκέμβριο του 2017 ή τον Ιανουάριο του 2018, ενώ στη σελίδα του Kickstarter μπορεί να δει κανείς μερικά δείγματα των δυνατοτήτων τους.