Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Η Ελίζ Ζαλαντό νέα διευθύντρια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Από: http://news.in.gr/culture/article/?aid=1500066211

Η Ελίζ Ζαλαντό νέα διευθύντρια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Η Ελίζ Ζαλαντό


Αθήνα
Τον διορισμό της παραγωγού ταινιών Ελίζ Ζαλαντό στη θέση της γενικής διευθύντριας του Φεστιβάλ Κινητογράφου Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Πολιτισμού.
Τη θέση κατείχε ο Δημήτρης Εϊπίδης, ο οποίος ήταν και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ. Σημειώνεται ότι ο κ. Εϊπίδης θα ανακηρυχθεί σήμερα, Δευτέρα, επίτιμος δημότης της πόλης της Θεσσαλονίκης.
Αναμένεται ακόμα να ανακοινωθεί ποιος θα αναλάβει τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Σημειώνεται ότι η κ. Ζαλαντό ήταν η πρόταση του ΔΣ του Φεστιβάλ και ότι το υπουργείο Πολιτισμού επικύρωσε τον διορισμό της.
Η κ. Ζαλαντό έχει διατελέσει πρώην ακόλουθος οπτικοακουστικών μέσων της γαλλικής πρεσβείας στην Αθήνα και διευθύντρια του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου την περίοδο 2011-2015, όπως επίσης και μέλος του ΔΣ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου την περίοδο 2011-2014.
Η ίδια έχει έντονο κινηματογραφικό υπόβαθρο, καθώς οι γονείς της ίδρυσαν και διευθύνουν το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νάντης.
Επίσης, είναι παραγωγός ταινιών.