Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Κόκκινο λάχανο: Η σούπερ τροφή για την υγεία σου

Σύνδεση στην πηγή...


Με μια ατελείωτη ποικιλία σχημάτων, μεγεθών, γεύσεων και υφών, υπάρχουν πολλοί νόστιμοι τρόποι να προσθέσεις αυτό το λαχανικό στην διατροφή σου.Το κόκκινο λάχανο είναι η πιο εντυπωσιακή ποικιλία και διακρίνεται για το βαθύ κόκκινο ή μωβ χρώμα του. Το κόκκινο λάχανο μπορεί επίσης να ποικίλλει σε μέγεθος από μικρό έως πολύ μεγάλο.

Η γεύση του είναι επίσης αρκετά ήπια και παρόμοια με αυτή του πράσινου λάχανου.

Είναι κατάλληλο για προσθήκη σε σούπες, μαγειρευτά φαγητά και σαλάτες, αλλά πρέπει να έχετε κατά νου ότι οι χρωστικές ουσίες που περιέχει μπορεί να σας κάνουν όλο το φαγητό μωβ!

Αντιοξειδωτική δράση

Είναι μια καλή πηγή βήτα-καροτίνης, βιταμίνης C, φυτικών ινών και μαγγανίου. Λόγω της αυξημένης περιεκτικότητας του σε πολυφαινόλες κατατάσσεται στα κορυφαία λαχανικά που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Για παράδειγμα το μισό φλιτζάνι κόκκινο λάχανο παρέχει περίπου 30 mg πολυφαινόλες (ανθοκυανίνες) με αντιφλεγμονώδεις δράσεις.

Αντικαρκινική δράση

Το λάχανο έχει αποδειχτεί ότι μειώνει τον κίνδυνο ορισμένων μορφών καρκίνου, ιδιαίτερα εκείνων του παχέος εντέρου και αναστέλλει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων του μαστού.

 

Συνέχεια στην πηγή….