Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Διαθέσιμες 150 εφαρμογές για το Microsoft Hololens

Περισσότερα Άρθρα στην πηγή...


Σύμφωνα με την Microsoft, το κράνος ενισχυμένης πραγματικότητας Hololens ορίζει ήδη ένα μικρό οικοσύστημα εφαρμογών.

 

Το κράνος επαυξημένης πραγματικότητας, με την υποστήριξη για την προβολή ολογραμμάτων στον φυσικό κόσμο, το Microsoft Hololens, συμπληρώνει ήδη ένα χρόνο παρουσίας και η εταιρεία που το έχει κατασκευάσει δηλώνει ότι υπάρχουν 150 εφαρμογές που εκμεταλλεύονται τις δυνατότητές του. Οι εφαρμογές αυτές έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά και μόνο για το Hololens και ανήκουν στον τομέα του mixed reality, όπως ονομάζει η Microsoft το περιβάλλον που ορίζει το Hololens.

 

Ένα στοιχείο που μαρτυρά το ενδιαφέρον που δείχνει η Microsoft για το οικοσύστημα του Hololens είναι το γεγονός ότι πρόσφατα προσέλαβε την Elizabeth Hamren, η οποία παλαιότερα εργαζόταν στο Oculus, ως υπεύθυνη του τμήματος marketing, προκειμένου να δώσει τα φώτα της στην εμπορική προώθηση του Hololens. Οι εφαρμογές για το Hololens είναι χρήσιμα εργαλεία που θα φέρουν το κοινό πιο κοντά στη χρήση του Hololens και η Microsoft το γνωρίζει καλά αυτό.

 

Για τον λόγο αυτό, η Microsoft δίνει έμφαση στις εφαρμογές HoloHear, η οποία μετατρέπει την ομιλία σε νοηματική γλώσσα για τα άτομα με προβλήματα ακοής, καθώς και το HoloGuide, το οποίο επιτρέπει στους ανθρώπους να μετακινηθούν άνετα σε περιοχές με περιορισμένη ορατότητα, με τη βοήθεια του κράνους της Microsoft.