Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Κάπως έτσι θα είναι οι νταλίκες του μέλλοντος!

Σύνδεση στην πηγή...


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ, ΣΧΕΔΙΑ: ARTEM SMIRNOV, VLADIMIR PANCHENKO

 

Η αυτοκίνηση έχει ήδη μπει στην εποχή της αυτόνομης οδήγησης με κορυφαίες εταιρείες της Παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας και όχι μόνο να εργάζονται πυρετωδώς πάνω στην τελειοποίηση των συστημάτων που θα εγγυώνται τις ασφαλείς μετακινήσεις.

 

Πέρα από τις εξεζητημένες τεχνολογίες, όπως η αυτόνομη οδήγηση, που θα επιτρέπουν στους επιβάτες ενός οχήματος να ταξιδεύουν με το αυτοκίνητό τους απολαμβάνοντας τη διαδρομή χωρίς να χρειαστεί να έχουν το νου τους στο δρόμο, υπάρχουν και απτά δείγματα για την εμφάνιση των αυτοοδηγούμενων οχημάτων.

 

Η φουτουριστική εικόνα που τα περισσότερα εξ' αυτών υιοθετούν, παραπέμπει σε οχήματα που όλοι κάποια στιγμή έχουμε χαζέψει σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας.

 

Οχήματα καθημερινής χρήσης και σπορ, λιμουζίνες και αγωνιστικά, που χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη (AI) και που διαμορφώνονται ανάλογα με τις επιθυμίες του οδηγού τους, έχουν ήδη παρουσιαστεί από εταιρείες που μας δίνουν μια πρώτη γεύση για το πως οραματίζονται το αύριο της παγκόσμιας αυτοκίνησης.

 

Πάνω σε αυτό το πλαίσιο δύο σχεδιαστές, ο Artem Smirnov από τη Λευκορωσία και ο Vladimir Panchenko από την Ουκρανία, οραματίστηκαν, σχεδίασαν και μας παρουσιάζουν την δική τους εκδοχή για τα φορτηγά/νταλίκες του μέλλοντος.

 

Για την ακρίβεια, οι δυο τύποι οραματίστηκαν για λογαριασμό της Audi, η οποία δεν διαθέτει στην προϊοντική της γκάμα τέτοιους είδους οχήματα.

 

Συνέχεια στην πηγή…