Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Γιατί πληρώσαμε ακριβότερα τους λογαριασμούς Μαρτίου – Απριλίου της ΔΕΗ

Σύνδεση στην πηγή....


Του Χάρη Φλουδόπουλου

 

Αγανακτισμένοι καταναλωτές που έλαβαν τις τελευταίες εβδομάδες εκκαθαριστικούς λογαριασμούς της ΔΕΗ, διαμαρτύρονται για υπέρογκες αυξήσεις στις χρεώσεις για το ρεύμα που κατανάλωσαν. Οι διαμαρτυρίες αυτές είναι απολύτως δικαιολογημένες, αφού τα τιμολόγια της ΔΕΗ αλλά και οι άλλες χρεώσεις που συνοδεύουν τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού, "τιμωρούν" τους καταναλωτές που στη διάρκεια του χειμώνα αύξησαν την κατανάλωσή τους καθώς έκαναν χρήση ηλεκτρικών συσκευών για να θερμανθούν.

 

Οι αυξήσεις στους λογαριασμούς, είναι δυσανάλογα μεγαλύτερες, συγκριτικά με την αύξηση της κατανάλωσης. Αυτό συμβαίνει γιατί οι λογαριασμοί του ρεύματος κρύβουν "παγίδες" για όσους καταναλώνουν πολύ ρεύμα. Σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σε άλλα προϊόντα και υπηρεσίες, όπου συνήθως προσφέρονται κίνητρα στους πελάτες για μεγαλύτερη κατανάλωση η οποία μεταφράζεται σε μεγαλύτερες πωλήσεις.

 

Στην περίπτωση της ΔΕΗ ωστόσο αυτό δεν ισχύει και όποιος καταναλώνει περισσότερο ρεύμα βρίσκεται αντιμέτωπος με δυσανάλογα υψηλές χρεώσεις. Η ... "τιμωρητική" διάθεση απέναντι στους μεγαλύτερους πελάτες έγινε αντιληπτή από χιλιάδες πελάτες της ΔΕΗ, οι οποίοι στους προηγούμενους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς ήρθαν αντιμέτωποι λογαριασμούς σοκ. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα οι τελευταίοι εκκαθαριστικοί λογαριασμοί έφτασαν να είναι υπερδιπλάσιοι σε σχέση με τους λογαριασμούς του τελευταίου 4μηνου.

 

Γιατί συνέβη αυτό; Οι λόγοι είναι δύο:

 

Συνέχεια στην πηγή…