Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Ύδρα: Αρχόντισσα με τα όλα της

Σύνδεση στην πηγή...


Θα πάτε για:

Την αρχιτεκτονική της. Τα σπίτια της, κύβοι τοποθετημένοι άψογα αμφιθεατρικά πάνω από το λιμάνι, όπως στους πίνακες του Υδραίου Χατζηκυριάκου-Γκίκα.

Τα ανθισμένα μονοπάτια της, που θα γεμίσουν δύο μέρες (8-9 Απριλίου) με αθλητές για τον αγώνα Hydra's Trail (www.hydrastrail.gr). Τρέξτε μαζί τους ή διασχίστε τα οποιαδήποτε στιγμή της άνοιξης βρεθείτε εκεί. Ανεβείτε μέχρι τον Προφήτη Ηλία για πανοραμική θέα στον οικισμό, στις πλαγιές και στη θάλασσα.


Να γνωρίσετε τους μόνιμους κατοίκους της. Να ακούσετε ιστορίες για τις δυσκολίες και τις χαρές της καθημερινότητας σ' έναν πολύ όμορφο τόπο, χωρίς αυτοκίνητα ή άλλα μηχανοκίνητα οχήματα. Με τα γαϊδουράκια –μουλαράκια για την ακρίβεια– να σηκώνουν στις πλάτες τους όλο το νησί, προσδίδοντας μια ιδιαίτερη γραφικότητα.


Να κάνετε ιστιοπλοΐα. Αγκυροβολήστε στο μικρό υπέροχο λιμάνι και βγείτε να συναντήσετε ιστιοπλόους που έρχονται από όλο τον κόσμο, με περίοδο αιχμής την άνοιξη. Οσοι ασχολείστε πιο σοβαρά με το άθλημα θα γνωρίζετε ήδη τους δύο μεγάλους ιστιοπλοϊκούς αγώνες που διοργανώνονται στο νησί στη διάρκεια της χρονιάς (τον Μάρτιο και τον Οκτώβριο). Αν, πάλι, θελήσετε να κάνετε νωρίς μια καλή πρώτη βουτιά για να ανακαλύψετε τον βυθό της Υδρας, ενημερωθείτε για το κέντρο καταδύσεων Hydra's Diving Center.


Τη ναυτοσύνη της. Η πλούσια ναυτική ιστορία του νησιού έχει αφήσει τα αποτυπώματά της στα μεγάλα αρχοντικά των καπεταναίων της Επανάστασης, στα πλακόστρωτα δρομάκια, στο παλιό αρχοντικό που στεγάζει τη Σχολή Εμποροπλοιάρχων. Το Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Υδρας (www.iamy.gr) με τη μόνιμη συλλογή του θα σας μυήσει στα ένδοξα κεφάλαια της ζωής του τόπου, ενώ η Ιστορική Οικία Λαζάρου Κουντουριώτη με την αυθεντική επίπλωση και έργα τέχνης θα σας βάλει στο κλίμα της εποχής που η ναυτιλία βρισκόταν στην ακμή της.

Συνέχεια στην πηγή…