Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Λαφαζάνης: Να εγκαταλείψει η Ελλάδα τα σύνδρομα φοβίας έναντι της Τουρκίας

Σύνδεση στην πηγή...



Για οριακό και αμφισβητούμενο αποτέλεσμα κάνει λόγο ο γραμματέας της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, για το τουρκικό δημοψήφισμα. 'Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του, αναδεικνύεται μια κατακερματισμένη και με αβέβαιο μέλλον Τουρκία, ως αναδυόμενη δεσποτεία του Ερντογάν.

 

Στο πλαίσιο αυτό, υπογραμμίζει την επιτακτική ανάγκη για την Ελλάδα μιας ανατροπής που θα βγάλει τη χώρα από τη μνημονιακή κηδεμονία και θα μπορέσει να ασκήσει μια ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική, με μια διαφορετική αντιμετώπιση της Τουρκίας, που θα βασίζεται στην ισοτιμία και τον πλήρη σεβασμό του διεθνούς δικαίου.

"Είναι καιρός η χώρα μας να εγκαταλείψει τα σύνδρομα φοβίας έναντι της Τουρκίας και την αίσθηση ομηρίας απέναντι στην αναθεωρητική στρατηγική της, τα οποία διακατέχουν το ελληνικό πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο και τα οποία συχνά διανθίζονται από μέρους του με βλαπτικούς λεκτικούς λεονταρισμούς και επιζήμιες σπασμωδικές ενέργειες" σημειώνει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Μάλιστα, στη δήλωσή του, ο γραμματέας της ΛΑΕ επιτίθεται σε κατεστημένες δυνάμεις, οι οποίες, όπως υπογραμμίζει ο κ. Λαφαζάνης, χρησιμοποιούν διαχρονικά και κατά κόρον την τουρκική απειλή για να εκβιάζουν τον ελληνικό λαό στην υποταγή και την δουλοπρέπεια.

Συνέχεια στην πηγή…