Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Γάλλοι και Έλληνες απαντούν: «Γιατί ψηφίσαμε Μακρόν»

Σύνδεση στην πηγή...


Γιορτή στην καρδιά του Παρισιού επεφύλαξαν οι υποστηρικτές του Εμανουέλ Μακρόν στον μεγάλο νικητή της βραδιάς.

 

Η συγκέντρωση των εκατοντάδων φίλων και οπαδών του που διοργανώθηκε στο Λούβρο θύμιζε περισσότερο πάρτι με χιλιάδες προσκεκλημένους, που αψήφισαν το κρύο, αλλά και τους φόβους τους, μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στη γαλλική πρωτεύουσα, κι έσπευσαν με γαλλικές σημαίες να πανηγυρίσουν τον νέο πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας. 'Απευθύνομαι σε όλους τους Γάλλους. Θα καταβάλω κάθε προσπάθεια για να ανταποκριθώ στην εμπιστοσύνη σας, ανεξάρτητα από την επιλογή σας'. Σε ένα αμιγώς ενωτικό μήνυμα, ο νέος πρόεδρος χαιρέτισε την αντίπαλό του Μαρίν Λεπέν, επισημαίνοντας ότι έχει επίγνωση του θυμού, της αμφιβολίας και του άγχους που οι Γάλλοι εξέφρασαν μέσω της ψήφου τους.

 

Χειροκρότημα

Οσο ο Εμ. Μακρόν απευθυνόταν στον γαλλικό λαό, οι συγκεντρωμένοι στο αίθριο του Λούβρου άκουγαν προσεκτικά τα λεγόμενά του. Το κοινό που προηγουμένως τραγουδούσε, φώναζε συνθήματα και επευφημούσε τη νίκη του, ξαφνικά σώπασε, προκειμένου να ακούσει έως και την τελευταία λέξη του ανθρώπου που τίμησε με την ψήφο του. Ακολούθησε ένα ζεστό χειροκρότημα και αμέσως μετά οι υποστηρικτές του ξεκίνησαν να τραγουδούν τον εθνικό ύμνο της Γαλλίας. Ηταν η απόλυτη επιβεβαίωση ότι η ενότητα, ο στόχος του Μακρόν προς το παρόν είχε επιτευχθεί.

 

'Ψήφισα Μακρόν στον πρώτο γύρο, όπως και σήμερα. Είναι νέος και ικανός και θεωρώ ότι αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να φέρει την αλλαγή, είναι εκείνος' είπε στο 'Εθνος' ο Νικολά, που μαζί με τη σύζυγό του Μαρί εξηγούσαν ότι η Μαρίν Λεπέν 'αντιπροσωπεύει ό,τι μισώ, τον ρατσισμό, την ξενοφοβία, τον συντηρητισμό, τον αντιευρωπαϊσμό'. 'Η Γαλλία είναι μια ανοιχτή κοινωνία, έχει δημοκρατική Ιστορία, δεν θα μπορούσε να δώσει την προεδρία σε έναν άνθρωπο όπως η Λεπέν, που έχει τέτοια επιχειρήματα' τόνισαν.

Συνέχεια στην πηγή…