Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Έξι τροφές αντί για κρέας που γίνονται πεντανόστιμες με το ψήσιμο

Σύνδεση με την πήγη...



Ντοματίνια  Το ψήσιμο συμπυκνώνει τη γεύση που έχουν ήδη τα ντοματίνια. Πέραν αυτού, όμως,  αυξάνει και το λυκοπένιό τους  , που είναι ένα φυσικό αντιοξειδωτικό, και το καθιστά ταχύτερα απορροφήσιμο. Ψήστε τα με λάδι και ρίγανη και δείτε πώς μαλακώνουν απελευθερώνοντας τους χυμούς τους.  Πράσα  Αποτελούν καλό αντικαταστάτη του κρεμμυδιού σε  stir-fry πιάτα, σούπες και ζωμούς  , αλλά είναι ελαφρώς πιο γλυκά κι έχουν μια πικάντικη γεύση που σε συνδυασμό με το ιδιαίτερο σχήμα τους είναι ιδανικά για ψήσιμο. Πλύνετέ τα καλά, κόψτε τα στη μέση, κρατήστε το πάνω μέρος για ζωμούς και κόψτε κατά μήκος το κάτω μέρος τους. Αλείψτε το με ελαιόλαδο και πασπαλίστε το με μυρωδικά πριν το ψήσετε. Αποτελούν ένα απρόσμενα γευστικό συνοδευτικό στο πιάτο σας, έχει  αρωματική γεύση  και μην ξεχνάτε ότι σας παρέχει  βιταμίνη C  , βιταμίνη Α, σίδηρο, βιταμίνη Β6, ασβέστιο και μαγνήσιο.

Συνεχίστε εδώ….στην πηγή…