Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Γιατί πίνουμε περισσότερο κρασί σε σχέση με παλιότερα;

Περισσότερα άρθρα στην πηγή.

 

Σύμφωνα με έρευνες, στη σημερινή εποχή πίνουμε περισσότερο κρασί σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές και αυτό, οφείλεται σε έναν απροσδόκητο λόγο- το μέγεθος των ποτηριών!

 

Η Theresa Marteau, διευθύντρια του ερευνητικού κέντρου συμπεριφοράς και υγείας στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, συνέκρινε τα ποτήρια κρασιού που χρησιμοποιούνταν από τον 18ο αιώνα μέχρι σήμερα, και κατέληξε στο ότι έχουν αισθητή διαφορά στη χωρητικότητα- από 65 ml σε 450 ml.

 

Μιλώντας στο Hay Festival of Literature and Arts στην Ουαλία, η Marteau υποστήριξε ότι η μεγαλύτερη μετάβαση στο μέγεθος των ποτηριών συνέβη στα '90s και ότι το συμπέρασμα της έρευνάς είναι η αναλογία μεταξύ του μεγέθους του ποτηριού και της κατανάλωσης κρασιού.

 

Μάλιστα, η ίδια υποστήριξε ότι το ίδιο μπορεί να ισχύει και με την κατανάλωση φαγητού- το γεγονός ότι πλέον χρησιμοποιούνται περισσότερα και μεγαλύτερα πιάτα μπορεί να συνέβαλε σε κάποιο βαθμό στα υψηλά ποσοστά παχυσαρκίας στη Βρετανία.

 

"Αν τα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε στο τραπέζι μειώνονταν σε μέγεθος, η πρόσληψη τροφής θα μπορούσε να μειωθεί κατά 16% στους ενήλικες ανά ημέρα", είπε.

 

 

© MichaelidesPost.Com®