Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Ο Johnny Depp γίνεται βασιλιάς της «ψηφιακής ζούγκλας»

Περισσότερα στην πηγή του άρθρου.



Ο  Johnny Depp  φαίνεται ότι έχει έρθει σε συμφωνία για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία  «King Of The Jungle»  , για την ζωή του δημιουργού του  McAfee Antivirus  για υπολογιστές. Το σκηνοθετικό δίδυμο του  «Focus»  - Glenn Ficarra και John Requa - θα ξανασμίξει στην ταινία η οποία βασίζεται στο άρθρο του Joshua Davis «John McAfee's Last Stand» για το περιοδικό Wired. Το σενάριο της ταινίας φέρει την υπογραφή των Scott Alexander και Larry Karaszewski.

 

Ο McAfee έγινε γνωστός και ιδιαίτερα πλούσιος χάρη στο γνωστό  antivirus  , το οποίο έσωσε αμέτρητους χρήστες υπολογιστών από ιούς και κακόβουλο λογισμικό. Κάποια στιγμή όμως, ο McAfee αποφάσισε να εξαργυρώσει τις μετοχές του στην εταιρεία που ίδρυσε και μετακόμισε στο Μπελίζ, για να δουλέψει πάνω σε άλλες start-up. Μέχρι εδώ η ιστορία του McAfee θυμίζει αυτή οποιοδήποτε άλλου μεγιστάνα της τεχνολογίας που αποφασίζει να αλλάξει παραστάσεις, αλλά από εδώ και πέρα τα πράγματα περιπλέκονται λίγο και θυμίζουν...ταινία.

 

Μετά από έφοδο στο σπίτι του από επίλεκτη ομάδας της αστυνομίας κατά των συμμοριών, τον Απρίλιο του 2012, έγινε γνωστό ότι ο McAfee μάλλον είχε ζηλέψει τον Heisenberg του «Breaking Bad», καθότι κατασκεύαζε παράνομα φάρμακα. Στο πλαίσιο των ερευνών που έγιναν αργότερα, η αστυνομία βρήκε το πτώμα ενός Αμερικανού ομογενή και γείτονα του McAfee, του  Gregory Viant Faull  , για τον φόνο του οποίου ο McAfee θεωρήθηκε  βασικός ύποπτος  . Τελικά δεν του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τον φόνο και ο ίδιος κατάφερε να δραπετεύσει από το Μπελίζ στην Γουατεμάλα, ζητώντας άσυλο. Εκεί προσποιήθηκε ότι έπαθε καρδιακή προσβολή, αλλά οι τοπικές αρχές τον απέλασαν στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο του 2012.

 

Οι αρχές του Μπελίζ  δεν απήγγειλαν τελικά άλλες κατηγορίες  κατά του McAfee, ούτε επέμεναν στην επιστροφή του για να εκτίσει τις ποινές φυλάκισης που του έχουν επιβληθεί. Παρόλα αυτά, όλα τα υπάρχοντα του McAfee κατασχέθηκαν, ενώ το σπίτι του καταστράφηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Μετά την επιστροφή τους στις ΗΠΑ, ο McAfee επανήλθε στον χώρο της υψηλής τεχνολογίας, εστιάζοντας στην προστασία κινητών τηλεφώνων και την καταπολέμηση των χάκερ.