Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Η ροδόχρους ακμή ίσως προδιαθέτει στην εκδήλωση νόσου Πάρκινσον

Από: http://health.in.gr/news/scienceprogress/article/?aid=1500066699


Η ροδόχρους ακμή ίσως προδιαθέτει στην εκδήλωση νόσου Πάρκινσον


Νέα Υόρκη
Οι άνθρωποι που πάσχουν από ροδόχρου ακμή έχουν περίπου διπλάσιο κίνδυνο να εκδηλώσουν νόσο Πάρκινσον, συγκριτικά με τον γενικό πληθυσμό, σύμφωνα με μελέτη δανών ερευνητών που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο JAMA Neurology.

Η ροδόχρους ακμή είναι μια συχνή φλεγμονώδης δερματική πάθηση. Σε γενικές γραμμές το εξάνθημα περιορίζεται στο πρόσωπο, κυρίως στα μάγουλα, το μέτωπο, τη μύτη και το πιγούνι. Σε μερικές περιπτώσεις οι βλάβες μπορεί να εκτείνονται στο τριχωτό της κεφαλής και, περιστασιακά, στο λαιμό και το ανώτερο τμήμα του σώματος. Ένα σύνηθες πρώιμο χαρακτηριστικό είναι οι εξάψεις, οι οποίες συνοδεύονται συχνά από αίσθημα καύσου.

Συνέχεια στην πηγή ... health.in.gr



Nέα θεραπεία για την ψωρίαση και την ψωριασική αρθρίτιδα διαθέσιμη και στην Ελλάδα

Από: http://www.iatronet.gr/eidiseis-nea/epistimi-zwi/news/35345/

Η απρεμιλάστη, ένας εκλεκτικός αναστολέας της PDE4, είναι η πρώτη από του στόματος θεραπεία που λαμβάνει έγκριση για ασθενείς με ψωρίαση τα τελευταία 20 χρόνια.

Nέα θεραπεία για την ψωρίαση και την ψωριασική αρθρίτιδα διαθέσιμη και στην Ελλάδα

Η κυκλοφορία της απρεμιλάστης στην ελληνική αγορά και η ένταξή της στη θετική λίστα συνταγογραφούμενων φαρμάκων έρχεται μετά την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ελήφθη στις αρχές του 2015.
Η απρεμιλάστη, ένας εκλεκτικός αναστολέας της PDE4, είναι η πρώτη από του στόματος θεραπεία που λαμβάνει έγκριση για ασθενείς με ψωρίαση τα τελευταία 20 χρόνια και η πρώτη από του στόματος θεραπεία που λαμβάνει έγκριση για την ψωριασική αρθρίτιδα τα τελευταία 15 χρόνια.

Συνέχεια στην πηγή ...  www.iatronet.gr

 

Κάρα Ντελεβίν: Ενα σούπερ μόντελ στο Μουσείο Εθνικής Ιστορίας Δανίας

Από: http://www.thetoc.gr/politismos/article/kara-ntelebin-ena-souper-montel-sto-mouseio-ethnikis-istorias-danias


Εννέα πορτρέτα του σούπερ μόντελ στο Μουσείο Εθνικής Ιστορίας της Δανίας. Μα πως βρέθηκαν εκεί;


kara-ntelebin-ena-souper-montel-sto-mouseio-ethnikis-istorias-danias


  Ξεκίνησε την καριέρα της με έντονο στρες και αυτοκτονικές τάσεις. Σήμερα στα 24 της χρόνια, θεωρείται ένα από τα ισχυρά χαρτιά του διεθνούς modeling και πρέπει να γίνεται πλουσιότερη, σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, 8,500 δολάρια κάθε μέρα. ΄Εχει συνεργαστεί με κορυφαίους οίκους όπως οι Chanel, Burberry, Topshop και Mulberry, ενώ, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα The Telegraph», στη φορολογική δήλωση που έκανε το 2014 για την εταιρεία της «Cara&Co», δήλωσε κέρδη που ξεπερνούν  τα 3,1 εκατομμύρια λίρες (4,3 εκατoμμύρια ευρώ) πετυχαίνοντας αύξηση 360% σε σύγκριση με τα έσοδα της την προηγούμενη χρονιά.


Συνέχεια στην πηγή ... www.thetoc.gr



Η Ελίζ Ζαλαντό νέα διευθύντρια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Από: http://news.in.gr/culture/article/?aid=1500066211

Η Ελίζ Ζαλαντό νέα διευθύντρια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Η Ελίζ Ζαλαντό


Αθήνα
Τον διορισμό της παραγωγού ταινιών Ελίζ Ζαλαντό στη θέση της γενικής διευθύντριας του Φεστιβάλ Κινητογράφου Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Πολιτισμού.
Τη θέση κατείχε ο Δημήτρης Εϊπίδης, ο οποίος ήταν και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ. Σημειώνεται ότι ο κ. Εϊπίδης θα ανακηρυχθεί σήμερα, Δευτέρα, επίτιμος δημότης της πόλης της Θεσσαλονίκης.
Αναμένεται ακόμα να ανακοινωθεί ποιος θα αναλάβει τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Σημειώνεται ότι η κ. Ζαλαντό ήταν η πρόταση του ΔΣ του Φεστιβάλ και ότι το υπουργείο Πολιτισμού επικύρωσε τον διορισμό της.
Η κ. Ζαλαντό έχει διατελέσει πρώην ακόλουθος οπτικοακουστικών μέσων της γαλλικής πρεσβείας στην Αθήνα και διευθύντρια του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου την περίοδο 2011-2015, όπως επίσης και μέλος του ΔΣ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου την περίοδο 2011-2014.
Η ίδια έχει έντονο κινηματογραφικό υπόβαθρο, καθώς οι γονείς της ίδρυσαν και διευθύνουν το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νάντης.
Επίσης, είναι παραγωγός ταινιών.

Το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2016

Από: http://www.culturenow.gr/46572/to-mhnyma-gia-thn-pagkosmia-hmera-theatroy-2016


Το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2016

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου καθιερώθηκε το 1962 από το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου (Δ.Ι.Θ.). Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Μαρτίου από την παγκόσμια θεατρική κοινότητα. Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Δ.Ι.Θ. επιλέγει κάθε φορά μια διεθνώς αναγνωρισμένη προσωπικότητα του θεάτρου από μια χώρα-μέλος για να γράψει το μήνυμα, το οποίο διαβάζεται σε όλα τα θέατρα και μεταδίδεται από τα Μ.Μ.Ε σε όλον τον κόσμο. Κατά καιρούς μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου έχουν γράψει οι: Ζαν Κοκτώ, Άρθουρ Μίλλερ, Λώρενς Ολίβιε, Ζαν Λουί Μπαρώ, Πήτερ Μπρουκ, Πάμπλο Νερούδα, Ευγένιος Ιονέσκο, Λουκίνο Βισκόντι, Μάρτιν Έσλιν, Ιάκωβος Καμπανέλλης , Αριάν Μνουσκίν, Ρομπέρ Λεπάζ, Αουγκούστο Μποάλ, Τζούντι Ντεντς, Τζον Μάλκοβιτς, Ντάριο Φο κ.ά.

Ο Ανατόλι Βασίλιεφ, επιλέγηκε φέτος από το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΔΙΘ) να γράψει το Μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου.

Το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου είθισται να διαβάζεται σε κάθε θέατρο πριν από την παράσταση της 27ης Μαρτίου.


Συνέχεια στην πηγή ... www.culturenow.gr

Αρχαιολογικοί θησαυροί από την πόλη του Δία ταξιδεύουν στη Νέα Υόρκη

Από: http://www.naftemporiki.gr/story/1083486/arxaiologikoi-thisauroi-apo-tin-poli-tou-dia-taksideuoun-sti-nea-yorki


Στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης»



Περισσότερα από 90 εκθέματα, ψηφιδωτά, γλυπτά, κοσμήματα, κεραμικά, νομίσματα, γυάλινα αντικείμενα και εργαλεία, που χρονολογούνται από το 10ο αι. π.Χ. έως τον 4ο αι. μ.Χ. και τα οποία βρέθηκαν στο αρχαίο Δίον, παρουσιάζονται για πρώτη φορά εκτός Ελλάδας, στη Νέα Υόρκη από σήμερα, στο πλαίσιο της έκθεσης «Θεοί και Θνητοί στον Όλυμπο: Αρχαίο Δίον, η πόλη του Δία».
Χάρη στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης» στη Νέα Υόρκη, όπου φιλοξενείται η έκθεση, οι αρχαιολογικοί θησαυροί από την ιερή πόλη των Μακεδόνων, θα παρουσιάζονται στην αμερικανική μητρόπολη, έως τις 18 Ιουνίου, για να διηγηθούν την ιστορία του βουνού των θεών και της ιερής πόλης του Διός, μέσα από την καθημερινή ζωή των κατοίκων μιας αρχαίας πόλης χτισμένης στους πρόποδες του Ολύμπου.

Συνέχεια στην πηγή ... www.naftemporiki.gr

Εναρκτήριο σύνθημα για το 69ο Φεστιβάλ των Καννών - Η αφίσα, ο Μίλερ και τα παρελκόμενα [εικόνες]

Από: http://www.iefimerida.gr/news/258186/enarktirio-synthima-gia-69o-festival-ton-kannon

 Πρόεδρος του Φεστιβάλ ο Τζορτζ Μίλερ

Πρόεδρος του Φεστιβάλ ο Τζορτζ Μίλερ
 
Με τη φιγούρα του Μισέλ Πικολί που ανεβαίνει τα σκαλιά της διάσημης βίλας Μαλαπάρτε στο Κάπρι, στην αφίσα του, δίνεται το σύνθημα για την έναρξη του φετινού φεστιβάλ των Καννών.
Το 69ο  Φεστιβάλ θα διαρκέσει από τις 11 έως τις 22 Μαίου με πρόεδρο τον διάσημο σκηνοθέτη των ταινιών Μαντ Μαξ, ελληνοαυστραλό Τζόρτζ Μίλερ.
«Τι τεράστια χαρά!» δήλωσε ο Τζορτζ Μίλερ για την επιλογή του, «Να βρίσκεσαι εκεί, στο κέντρο αυτό του ιστορικού φεστιβάλ, στην αποκάλυψη κινηματογραφιών θησαυρών απ' όλον τον πλανήτη. Να περνάς το χρόνο σου με παθιασμένες συζητήσεις με τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής. Τέτοια τιμή. Θα βρίσκομαι εκεί και θα πω κι ένα τραγούδι!»



Το Εθνικό σε τροχιά διεθνών συνεργασιών από αυτό το καλοκαίρι

Από: http://www.athinorama.gr/theatre/article


«Αντιγόνη», «Οιδίπους Τύραννος» και «Λυσιστράτη»: Τρία θεατρικά ραντεβού υψηλού κύρους μας κλείνει το Εθνικό Θέατρο στην Επίδαυρο σε συνεργασία με το Θέατρο Βαχτάνκοφ, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και το Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου.

«Αυτά είναι τα όνειρα μας, αυτές είναι οι σκέψεις μας, αυτό είναι το καλοκαίρι μας. Είμαστε υποχρεωμένοι να αλλάξουμε το θέατρο στην Ελλάδα, να σπάσουμε την αλυσίδα και να προσθέσουμε το δικό μας κρίκο». Για να το καταφέρει αυτό ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου στήνει γέφυρες συνεργασίας. Τι πιο αναγκαίο ιδιαίτερα αυτές τις εποχές που η ανυπαρξία κουλτούρας συνεργασίας σε διάφορους τομείς της χώρας δεν ευνοεί συναινέσεις και την προώθηση οραμάτων. Ο Στάθης Λιβαθινός ποτέ δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό για δημιουργία και για ωραίες συνεργασίες από τη στιγμή που ανέλαβε την ευθύνη της καλλιτεχνικής διεύθυνσης του Εθνικού Θεάτρου σε μια φουρτουνιασμένη πολιτικά και κοινωνικά περίοδο. Στη σημερινή ανακοίνωση του καλοκαιρινού προγράμματος του Εθνικού Θεάτρου έδειξε αισιοδοξία γι' αυτά που μπορούν να έρθουν έχοντας κοντά του εκλεκτούς συνεργάτες: τον φιλόλογο, μεταφραστή αρχαίων συγγραφέων και δοκιμιογράφο Δημήτρη Μαρωνίτη, τους σκηνοθέτες Ρίμας Τούμινας και Μιχαήλ Μαρμαρινό, τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΚΘΒΕ Γιάννη Αναστασάκη, τον πρόεδρο του ΘΟΚ Γιάννη Τουμάζη και τον αναπληρωτή καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού, Θοδωρή Αμπαζή.


Συνέχεια στη πηγή ... www.athinorama.gr