Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Καρκίνος παχέος εντέρου & ξηροί καρποί

Σύνδεση στην πηγή...

 

Οι πάσχοντες από καρκίνο του παχέος εντέρου μπορούν να προλάβουν την υποτροπή της νόσου και να μειώσουν τον κίνδυνο θανάτου με υγιεινή διατροφή και συστηματική άσκηση.

 

Ιδιαίτερα σημαντικός φαίνεται ότι είναι ο ρόλος των ξηρών καρπών και της διατροφής γενικότερα.

 

Μελέτη που διήρκησε επτά χρόνια, συμπεριέλαβε 800 πάσχοντες από καρκίνο παχέος εντέρου σταδίου ΙΙΙ, οι οποίοι έτρωγαν τουλάχιστον 60 γραμμάρια ξηρών καρπών την εβδομάδα.

Σταδίου ΙΙΙ καρκίνος σημαίνει ότι η νόσος έχει εξαπλωθεί τοπικά, αλλά όχι σε απομακρυσμένα σημεία του σώματος (δεν έχει κάνει μεταστάσεις).

 

Συνέχεια στην πηγή…

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Ρεβύθια στην γάστρα σκέτο γλύκισμα!

Σύνδεση στην πηγή...

 

 

Αν τα μικρά σας ή εσείς έχετε πρόβλημα με τη γλουτένη, εμείς είμαστε εδώ!

 

Το νέο blog https://gfhappy.com/, είναι γεμάτο συνταγές για να σας λύσουν τα χέρια! Αυτή η συνταγή για ρεβύθια στη γάστρα, θα σας αφήσει ικανοποιημένους (και χορτάτους) όσο δε φαντάζεστε!

 

Εξάλλου, όπως ξέρετε - και γράφει και η blogger- "μπορείτε να συνοδεύσετε με ρύζι που ταιριάζει απίθανα με όλα τα όσπρια, αλλά και βοηθάει στην καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό".

 

Υλικά (2-3 μερίδες)

 

Συνέχεια εδώ…

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Πέτρες στα νεφρά: Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

Σύνδεση στην πηγή...

 

 

Οι πέτρες στα νεφρά είναι σκληρές, κρυσταλλικές μάζες που σχηματίζονται όταν μειώνεται δραστικά ο όγκος παραγόμενων ούρων και/ή όταν υπάρχει στα ούρα περίσσεια υπολειμματικών ουσιών.

 

Εκτιμάται ότι περίπου ένας στους είκοσι ανθρώπους θα εμφανίσει πέτρες στα νεφρά κάποια στιγμή στη ζωή του, κατάσταση γνωστή στον ιατρικό χώρο ως νεφρολιθίαση.

Ποιοι είναι όμως οι παράγοντες που συμβάλλουν στον ανάπτυξη της νεφρολιθίασης;

 

Πέτρες στα νεφρά μπορεί να εμφανίσει ο οποιοσδήποτε, ωστόσο τα άτομα που έχουν διαγνωστεί με συγκεκριμένες παθήσεις ή που λαμβάνουν ορισμένα φάρμακα είναι πιο επιρρεπή. Αρχικά, οι πέτρες στα νεφρά είναι συνηθέστερες στους άνδρες παρά στις γυναίκες, με συνηθέστερη ηλικία εμφάνισης τα 20-49 έτη.

 

Συνέχεια εδώ…..

 

© MichaelidesPost.Com®