Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Οι καλύτερες & οι χειρότερες τροφές για το συκώτι

Το άρθρο στη πηγή...

 

Το συκώτι είναι το «κέντρο αποτοξίνωσης» του ανθρώπινου οργανισμού, καθώς είναι υπεύθυνο για την απομάκρυνση επικίνδυνων ουσιών, όπως το αλκοόλ και οι διάφοροι ρύποι. Παράλληλα, αποτελεί και αποθηκευτικό μέσο για βιταμίνες και μέταλλα.

 

Για να λειτουργεί σωστά το συκώτι χρειάζεται ορισμένα θρεπτικά συστατικά, τα οποία φυσικά τα παίρνουμε μέσω της διατροφής μας. Από την άλλη, οι κακές διατροφικές επιλογές μπορεί να το βλάψουν.

 

Δείτε ποιες τροφές προτείνουν οι ειδικοί να τρώμε και ποιες να αποφεύγουμε.

 

Συνεχίζεται εδώ…

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Αλλάζουν οι ισορροπίες στο λιμάνι της Ραφήνας

Το άρθρο στην πηγή...

 

Η μειωμένη εγχώρια επιβατική κίνηση και η αύξηση των τιμών των καυσίμων δημιουργούν την τέλεια καταιγίδα για τις μεγάλες αλλά κυρίως τις μικρότερες ακτοπλοϊκές εταιρείες.

 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η λεγόμενη πλέον «ναυμαχία της Ραφήνας». Ενα λιμάνι κομβικό για τις Κυκλάδες και την Παροναξία, γραμμές που θεωρούνται από πολλούς χρυσοφόρες λόγω της αυξημένης ζήτησης κατά το θέρος. Ηταν λοιπόν θέμα χρόνου η χρυσοφόρος αυτή αγορά να προσελκύσει ένα από τα μεγαλύτερα ταχύπλοα στη Μεσόγειο, απειλώντας τους μικρότερους ανταγωνιστές και ειδικά τα συμβατικά πλοία τους.

 

Συνεχίζεται εδώ…

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Αυτόνομο μετρο-λεωφορείο στην Κίνα δεν χρειάζεται ούτε οδηγό ούτε ράγες

Το άρθρο στην πηγή...

 

Ένα αυτόνομο "υβρίδιο" ανάμεσα σε μετρό, τραμ και λεωφορείο, που δεν έχει ανάγκη ούτε από οδηγό ούτε από γραμμές στο έδαφος για να κινηθεί, σύντομα θα μεταφέρει επιβάτες στην Κίνα.

 

Το νέο Autonomous Rail Transit (ART) συνδυάζει χαρακτηριστικά μετρό, λεωφορείου και τραμ, σύμφωνα με το Κινεζικό Πρακτορείο Ειδήσεων και τη βρετανική "Ιντιπέντεντ".

 

Το νέο μεταφορικό μέσο χρησιμοποιεί αισθητήρες για να ανιχνεύει τις διαστάσεις του δρόμου και καθοδηγείται από τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, που έχει αναπτύξει η κινεζική σιδηροδρομική εταιρεία CRRC Zhuzhou Locomotive και η οποία επιτρέπει στο όχημα να κινείται χωρίς μεταλλικές ράγες, αλλά με τροχούς από ελαστικό πάνω σε εικονικές ράγες.

Το νέο μέσο, που άρχισε να αναπτύσσεται το 2013, αναμένεται να ενταχθεί στο σύστημα δημοσίων μεταφορών της πόλης Zhuzhou της επαρχίας Χουνάν το 2018.

 

Συνεχίζεται εδώ…

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Πρόληψη άνοιας: Ποια είναι η απαραίτητη βιταμίνη

Το άρθρο στην πηγή, εδώ...

 

Μελέτες έχουν δείξει ότι τα αντιοξειδωτικά των τροφών αποτρέπουν την άνοια, καθώς οι δράσεις τους παρεμβαίνουν στην διαδικασία εκφυλισμού των εγκεφαλικών κυττάρων.

 

Οι ηλικιωμένοι που παίρνουν επαρκείς ποσότητες βιταμινών και αντιοξειδωτικών από τη διατροφή τους, έχουν μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης άνοιας σε σχέση με εκείνους που καταναλώνουν μικρότερες ποσότητές της.

 

Τα αντιοξειδωτικά ουδετεροποιούν τις ενεργές μορφές οξυγόνου που προκαλούν βλάβες στα κύτταρα του οργανισμού. Οι ενεργές μορφές οξυγόνου παράγονται φυσικά στον οργανισμό, ως υποπροϊόντα του μεταβολισμού.

 

Επειδή ο εγκέφαλος είναι περιοχή με υψηλή μεταβολική δραστηριότητα, πιστεύεται ότι είναι ιδιαίτερα ευάλωτος στην αθροιστική οξειδωτική βλάβη.

 

Συνεχίζεται εδώ…

 

 

© MichaelidesPost.Com®