Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Πόσο καλό (ή κακό) κάνουν τα ταξίδια στη σχέση μας;

Σύνδεση στην πηγή...


Η οργάνωση ενός ταξιδιού δεν είναι εύκολη  Ένας στους έξι σύγχρονους νέους  προτιμά να ταξιδεύει με τους φίλους του  αντί με το ταίρι του, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα στο Topdeck Travel. Ταυτόχρονα, ένας στους δέκα δήλωσε ότι είναι  πιο εύκολο να σχεδιάσεις ένα ταξίδι με φίλους.  Η αλήθεια είναι ότι τα ταξίδια προκαλούν στρες, αφού απαιτούν προγραμματισμό, στόχο και υπομονή, ενώ κατά τη διάρκειά τους χρειάζεται να διαχειριστούμε τα συναισθήματα του άλλου, τις ιδιοτροπίες του και να μοιραστούμε το κρεβάτι μαζί του, έπειτα από μια κουραστική μέρα που μπορεί να κρύβει και δυσάρεστες εκτός από ευχάριστες εκπλήξεις.

 

Συνέχεια στην πηγή…

Ποιους ελληνικούς προορισμούς «βλέπουν» οι εταιρίες κρουαζιέρας

Σύνδεση στην πηγή...

 

Με τη σεζόν να έχει ήδη ξεκινήσει, το 4ο Posidonia Sea Tourism Forum φέρνει και πάλι την Ανατολική Μεσόγειο στο προσκήνιο της διεθνούς βιομηχανίας κρουαζιέρας.

 

Δεδομένων των γεωπολιτικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η περιοχή, η φετινή διοργάνωση προσφέρει την πολύτιμη ευκαιρία να συζητηθούν σε βάθος τρέχουσες τάσεις και εξελίξεις που θα επηρεάσουν καθοριστικά τόσο τον ορίζοντα ανάκαμψης, όσο και το γενικότερο μέλλον του θαλάσσιου τουρισμού στην Ανατολική Μεσόγειο.

 

Κορυφαίοι παράγοντες της παγκόσμιας βιομηχανίας κρουαζιέρας θα συναντηθούν με ενδιαφερόμενους φορείς και κυβερνητικούς αξιωματούχους της περιοχής, συμπεριλαμβανομένων των Υπουργών Εμπορικής Ναυτιλίας και Τουρισμού της Ελλάδος, προκειμένου να συζητήσουν στρατηγικές ανάδειξης νέων προορισμών και κατευθύνσεις για περαιτέρω ανάπτυξη.

 

Το Forum θα πραγματοποιηθεί στις 23 και 24 Μαΐου στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών, με θέμα «Επαναπροσδιορίζοντας την Κρουαζιέρα στην Ανατολική Μεσόγειο».

Συνέχεια στην πηγή…

Νέες συνδέσεις Eurowings με Μυτιλήνη, Καβάλα, Σάμο, Σαντορίνη

Σύνδεση στην πηγή...



Νέες συνδέσεις με ελληνικούς προορισμούς προσφέρει ο γερμανικός low cost αερομεταφορέας Eurowings στο θερινό πρόγραμμα πτήσεων του 2017 το οποίο έχει ξεκινήσει από τις 26 Μαρτίου. Η Eurowings συνδέει πλέον τη Βιέννη με τη Μυτιλήνη, την Καβάλα, τη Σάμο και τη Σαντορίνη.

 

Η σύνδεση με Μυτιλήνη θα γίνεται μία φορά την εβδομάδα, ενώ δύο φορές την εβδομάδα θα προσφέρεται σύνδεση με Σαντορίνη και Σάμο και τρεις με την Καβάλα.

 

Νέες συνδέσεις προσφέρονται επίσης από τη Βιέννη προς Μπέρμιγχαμ, Μπρίντιζι, Ιμπίζα, Πάφο, Λαμέτζια Θέρμε, Μαδρίτη, Μάλτα, Νίκαια, Όλπμια, Πόρτο και Ζαντάρ.

 

Με 34 προορισμούς συνολικά και 203 εβδομαδιαίες πτήσεις, το πρόγραμμα της Eurowings από τη Βιέννη έχει σχεδόν διπλασιασθεί από πέρυσι. Έξι αεροσκάφη Airbus A320 έχουν τοποθετηθεί στο αεροδρόμιο της Βιέννης.

 

Συνέχεια στην πηγή…

Thomas Cook: Αυξημένες κατά 40% οι κρατήσεις για διακοπές στην Ελλάδα

Σύνδεση στην πηγή...


Oι κρατήσεις στον μεγάλο τουριστικό οργανισμό Thomas Cook για διακοπές στην Ελλάδα είναι αυξημένες κατά 40% φέτος, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλός του Πέτερ Φανκχάουζερ, ενώ έκανε λόγο και για πρώτες ενδείξεις ανάκαμψης της τουριστικής κίνησης προς την Τουρκία και την Αίγυπτο. Ο ίδιος δήλωσε ότι ο Οργανισμός αύξησε τη δυναμικότητά του για την Ελλάδα στη φετινή σεζόν και ότι μικρότεροι προορισμοί, όπως η Κύπρος, η Βουλγαρία και η Κροατία, είναι επίσης δημοφιλείς.

 

'Η διάθεση των πελατών να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό είναι καλή σε όλες τις αγορές μας', δήλωσε ο Φανκχάουζερ, προσθέτοντας: 'Έπειτα από ένα αργό ξεκίνημα της σεζόν και ένα δύσκολο 2016, βλέπουμε τις πρώτες ενδείξεις ότι οι πελάτες αρχίζουν να επιστρέφουν στην Τουρκία και την Αίγυπτο'.

 

Συνολικά, οι κρατήσεις στην Thomas Cook για το καλοκαίρι είναι αυξημένες κατά 10% σε σύγκριση με την αδύναμη αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

 

Συνέχεια στην πηγή…

Οδηγίες Χρήσης για τη διακόσμηση του καλοκαιριού

Σύνδεση στην πηγή...


Προσοχή στις παγίδες.  Ούτε όλες οι τάσεις, ούτε όλες οι συλλογές και οι σελίδες των λευκωμάτων και των περιοδικών, απευθύνονται σε όλους και είναι κάτι που πρέπει να το πάρουμε απόφαση.

 

  Σίγουρα αν μας αρέσει  το αφρικάνικο στιλ ή μας ταιριάζει περισσότερο η μποέμικη διάθεση, μπορούμε να την υιοθετήσουμε γνωρίζοντας όμως καλά τις ιδιαιτερότητες της. Μαζί και τις δικές μας.

 

  Είναι κάτι που συμβαίνει  κάθε σεζόν. Βλέπουμε τις ιδέες, τις ονειρευόμαστε, κλέβουμε ιδέες και για το σπίτι και μόλις έρθουν δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Από πού να αρχίσουμε…

 

Συνέχεια στην πηγή…

Κάλεσμα Εθελοντών για το 13ο Athens Digital Arts Festival

Σύνδεση στην πηγή...


Φέτος, το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, σε ένα ακίνητο ιδιαίτερα ενδιαφέρουσας αρχιτεκτονικής, στην  οδό Μητροπόλεως 23  , το οποίο διαθέτει, για την υποστήριξη του φεστιβάλ, η «ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΝΓΑΙΑ ΑΕΕΑΠ».

 

Με τη θεματική #PostFuture, το ADAF 2017 επιδιώκει να εξερευνήσει το μέλλον της ψηφιακής κουλτούρας, ενώνοντας τα όρια ψηφιακού και πραγματικού, αλλά και ανακαλύπτοντας τις επιπτώσεις του φουτουριστικού τρόπου ζωής στις διαφορετικές πτυχές της σύγχρονης καθημερινότητας. Το ADAF 2017 συγκέτρωσε 1830 καλλιτεχνικές προτάσεις από 1055 καλλιτεχνικές (67 χώρες) με σκοπό να διερευνήσει το απροσδιόριστο αυτό μέλλον, υπερβαίνοντας την ψηφιακή κουλτούρα και ανταλλάσσοντας απόψεις υπό το θέμα #PostFuture.

 

Συνέχεια στην πηγή…

Αποκόλληση αμφιβληστροειδούς: Aιτίες & αντιμετώπιση

Σύνδεση στην πηγή...

 

Ο αμφιβληστροειδής χιτώνας είναι μία λεπτή διάφανη μεμβράνη που καλύπτει το πίσω μέρος του τοιχώματος του ματιού.

 

Συγκεντρώνει το φως που διαθλάται από τον οφθαλμικό φακό και διαβιβάζει τις εικόνες στον εγκέφαλο.

 

Στο κέντρο του αμφιβληστροειδούς βρίσκεται η ωχρά κηλίδα, η οποία μας επιτρέπει να βλέπουμε ό,τι βρίσκεται ευθεία μπροστά μας.

 

Κάτω από τον αμφιβληστροειδή βρίσκεται ένα λεπτό στρώμα από μικροσκοπικά αιμοφόρα αγγεία, που παρέχουν οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά στον αμφιβληστροειδή.

 

Η αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς συμβαίνει, όταν ο αμφιβληστροειδής αποκολλάται από αυτό το στρώμα αιμοφόρων αγγείων.

 

Για να σωθεί η όραση πρέπει να γίνει αμέσως διάγνωση και θεραπεία.

 

Συνέχεια στην πηγή…

Φαγητό της προηγούμενης μέρας: Ποιον κίνδυνο εγκυμονεί

Σύνδεση στην πηγή....

 

Γυρνάτε σπίτι από τη δουλειά και καθώς είστε πεινασμένοι και κουρασμένοι, αποφασίζετε να φάτε ότι έχει μείνει από την προηγούμενη μέρα.

 

Πριν το κάνετε όμως, σιγουρευτείτε ότι δεν υπονομεύετε την υγεία σας.

 

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι όταν ξαναζεσταίνετε χθεσινό φαγητό, πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί, καθώς μπορεί να γίνει επικίνδυνο.

 

Αν τρώτε ρύζι που μαγειρέψατε την προηγούμενη μέρα και δεν έχει φυλαχτεί σωστά, κινδυνεύετε από τροφική δηλητηρίαση. Αυτό μπορεί να συμβεί επειδή το βράσιμό του δεν καταφέρνει πάντα να σκοτώσει όλα τα παθογόνα μικρόβια που περιέχει.

 

Συνέχεια στην πηγή…

Η Κλαούντια Καρντινάλε στην αφίσα των φετινών Καννών!

Σύνδεση στην πηγή...


Το 70ο Φεστιβάλ Καννών κυκλοφόρησε το πόστερ της φετινής διοργάνωσης με μία απαστράπτουσα Κλαούντια Καρντινάλε, να χαμογελά, να χορεύει, να εμπνέει!

 

Μετά την 'Περιφρόνηση' του Γκοντάρ και τα πρόσωπα των Ίνγκριντ Μπέργκμαν, Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, Μέριλιν Μονρό, Τζόαν Γούντγουορντ και Πολ Νιούμαν...η θρυλική Κλαούντια Καρντινάλε είναι το πρόσωπο της φετινής αφίσας των Καννών και υπόσχεται 'μια γιορτή σε παθιασμένο κόκκινο και λαμπερό χρυσό'.

 

Η Καρντινάλε, ηθοποιός που επισκέφθηκε για πρώτη φορά τις Κάννες το 1961 με δυο ταινίες στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα ('Girl With A Suitcase', 'La Viaccia'), με τον Ζαν Πολ Μπελμοντό, επέστρεψε το 1963 με τον 'Γατόπαρδο' του Βισκόντι και το '8 1/2' του Φελίνι, ενώ άλλες συμμετοχές της περιλαμβάνουν τα 'La Pelle', 'Fitzcarraldo' του Χέρτσογκ, 'Henry IV' του Μπελόκιο κ.α.

 

Το φεστιβάλ δήλωσε σήμερα για την αφίσα: 'Χορεύει, γελάει, ζει! Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να συνοψίσουμε το επόμενο Φεστιβάλ πέρα από την Κλαούντια Καρντινάλε, την εικόνα μιας περιπετειώδους ηθοποιού, ανεξάρτητης γυναίκας και κοινωνικής ακτιβίστριας;'.

 

Συνέχεια στην πηγή…

12 ερωτήσεις - απαντήσεις για τo Brexit - Αναλυτικά τα βήματα

Σύνδεση στην πηγή...


Aναλυτικό οδηγό με τη μορφή ερωταπαντήσεων για το Brexit και ποια είναι τα επόμενα βήματα μετά την ενεργοποίηση του άρθρου 50 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση εξέδωσε η Κομισιόν.

Αναλυτικά:

Τι είναι το άρθρο 50;

Στο άρθρο 50 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση ορίζεται η διαδικασία για την αποχώρηση κράτους μέλους από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εφόσον το επιθυμεί. Θεσπίστηκε για πρώτη φορά με τη Συνθήκη της Λισαβόνας το 2007.

Πώς ενεργοποιεί ένα κράτος μέλος το άρθρο 50;

Το κράτος μέλος οφείλει να γνωστοποιήσει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την πρόθεσή του να αποχωρήσει. Δεν προβλέπονται συγκεκριμένες απαιτήσεις όσον αφορά τη μορφή γνωστοποίησης.

Τι συμβαίνει μετά την ενεργοποίηση του άρθρου 50;

Η διαπραγμάτευση της συμφωνίας αποχώρησης πρέπει να γίνει σύμφωνα με το άρθρο 218 παράγραφος 3 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συνέχεια στην πηγή….

«Origins»: Η πιο μεγαλειώδης ιστορία που γράφτηκε ποτέ, η ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού

Σύνδεση στην πηγή...

 

Το NationalGeographic παρουσιάζει την πιο μεγαλειώδη ιστορία που έχει γραφτεί ποτέ, την ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού, μέσα από τη σειρά-ντοκιμαντέρ 'ORIGINS: Το ταξίδι της ανθρωπότητας' με κεντρικό αφηγητή τον JasonSilva. Η νέα σειρά-ντοκιμαντέρ κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 2 Απριλίου στις 21.55 και αποτελείται από οκτώ επεισόδια, μέσα από τα οποία θα ανακαλύψουμε τις καινοτομίες που εκσυγχρόνισαν την ανθρωπότητα.

 

Συνέχεια στην πηγή…

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Κατάργηση νόμου για προστασία προσωπικών δεδομένων στο Ίντερνετ

Σύνδεση με την πηγή...

 

Οι πάροχοι υπηρεσιών Ίντερνετ στις ΗΠΑ σύντομα δεν θα χρειάζονται την έγκριση των χρηστών για να δώσουν πληροφορίες όπως το ιστορικό περιήγησής τους σε επαγγελματίες του χώρου της διαφήμισης και άλλους «τρίτους».

 

Συνέχεια στην πηγή...

 

© MichaelidesPost.Com®