Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017

Φτιάξτε την τέλεια σαλάτα με κινόα και ρόδι

Σύνδεση στην πηγή...



Το  ρόδι  είναι σούπερ  αντιοξειδωτικό  , τονώνει το ανοσοποιητικό, καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες, ωφελεί την καρδιά και το έντερο και έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του, ενώ η  κινόα  είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, περιέχοντας σχεδόν  διπλάσια ποσότητα ινών  από τα περισσότερα δημητριακά, περιέχει σίδηρο, μαγνήσιο, μαγγάνιο και είναι  ελεύθερη γλουτένης, για όσους έχουν δυσανεξία.

 Δείτε πώς θα φτιάξετε την τέλεια σαλάτα με αυτά τα πρωταγωνιστικά υλικά σε ελάχιστο χρόνο.

 

 

Συνέχεια στην πηγή…

Η αυθεντική ιταλική καρμπονάρα

Εκτέλεση και Υλικά στην πηγή…


Σερβίρισμα:


Καλό είναι να σερβίρετε την καρμπονάρα σας σε ζεστά, βαθιά πιάτα που θα έχετε βάλει για 10' στο φούρνο στους 60º-70ºC. Όταν σερβίρετε στα πιάτα, προσθέτετε κατά βούληση, έξτρα πεκορίνο ή τριμμένο πιπέρι.

Εκτέλεση και Υλικά στην πηγή…



Brownie με σταγόνες σοκολάτας, για αρχάριους!

Τα Υλικά στην πηγή...


Εκτέλεση

 

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθετείτε τη σχάρα του φούρνου στο μεσαίο ράφι.

Λιώνετε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων. Με ένα πινέλο, αλείφετε με λίγο από το λιωμένο βούτυρο ένα πυρέξ και το αφήνετε στην άκρη.

Αφήνετε το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο να κρυώσει ελαφρώς και στη συνέχεια το ρίχνετε σε ένα μπολ.

Προσθέτετε στο μπολ με το βούτυρο τη καστανή ζάχαρη, τα αυγά και τη βανίλια και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά .

Σε άλλο μπολ αναμιγνύετε καλά το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν και το αλάτι. Με ένα κουτάλι ρίχνετε αυτό το μείγμα στο μείγμα υγρών συστατικών και ανακατεύετε απαλά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά .

Ρίχνετε και τις σταγόνες σοκολάτας και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Ρίχνετε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψί, στρώνετε καλά την επιφάνεια και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λ περίπου.

Το αφαιρείτε από το φούρνο και μόλις κρυώσει σερβίρετε.

Τα Υλικά στην πηγή…