Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Πρώτη η Renault στα ηλεκτρικά οχήματα

Το άρθρο στην πηγή...

 

Παράλληλα τo 2016 έφτασε αισίως τις 100.000 πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, με αυτό το ορόσημο να επιτυγχάνεται με ένα Renault ZOE που παραδόθηκε στη Νορβηγία.

 

Το πρώτο εξάμηνο του 2016 η Renault διέθεσε περισσότερα από 15.000 ηλεκτρικά οχήματα (επιπλέον του Twizy), αριθμός που συνεπάγεται με αύξηση της τάξης του 32% σε σχέση με την περασμένη χρονιά, ενώ συνολικά για όλη τη χρονιά διατήρησε την πρώτη θέση στην Ευρώπη τόσο σε συνολικές πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων, όσο και σε επίπεδο μοντέλων με το ZOE. Αξιοσημείωτο είναι ότι ένα στα τέσσερα ηλεκτρικά οχήματα που κινούνται στην Ευρώπη είναι Renault ενώ στη Γαλλία η αναλογία είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή με ένα στα δύο αυτοκίνητα.

 

Συνεχίζεται εδώ…

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

EY & Microsoft θωρακίζουν τις επιχειρήσεις ενάντια στο κυβερνοέγκλημα

Το άρθρο στην πηγή...

 

Η ΕΥ ανακοίνωσε μία σειρά πρωτοβουλιών μαζί με τη Microsoft, σχεδιασμένες να υποστηρίξουν την ασφάλεια των επιχειρήσεων στην προσπάθειά τους να μεταβούν στο cloud και να διασφαλιστούν απέναντι στο κυβερνοέγκλημα.

 

Ενισχύοντας τη συμμαχία που δημιουργήθηκε μεταξύ της ΕΥ και της Microsoft το 2015, οι δύο εταιρείες έχουν από κοινού σχεδιάσει υπηρεσίες, προκειμένου να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να διαγνώσουν, να αντιμετωπίσουν, να αντιδράσουν και να ανακάμψουν από κυβερνοεπιθέσεις. Οι προσφερόμενες υπηρεσίες και οι δεξιότητες που έχουν αναπτυχθεί στοχεύουν στην ασφάλεια των ψηφιακών επιχειρήσεων, τη δημιουργία ψηφιακής ταυτότητας, την προστασία δεδομένων, τις βελτιωμένες δυνατότητες αντιμετώπισης και ανάκαμψης από περιστατικά επιθέσεων, καθώς και την αυξημένη ασφάλεια σε ένα περιβάλλον cloud.

 

Συνεχίζεται εδώ…

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Υποστήριξη πολλών υπηρεσιών στο Facebook Instant Articles

Το άρθρο στην πηγή...

 

Το Facebook Instant Articles ανακοινώνει την υποστήριξη τόσο της πλατφόρμας Accelerated Mobile Pages όσο και του Apple News Format.

Το Facebook Instant Articles φιλοδοξεί να γίνει μία καθολική λύση και έτσι αποφάσισε να ανοίξει τις πύλες περιεχομένου του τόσο στη λύση του Apple News Format για συσκευές iOS όσο και του Accelerated Mobile Pages project της Google.

 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το TechCrunch, η πλατφόρμα Facebook Instant Articles θα έχει ένα ανανεωμένο software development kit, μέσα στο οποίο θα υπάρχει μία επέκταση που θα επιτρέπει στους παραγωγούς περιεχομένου να δημιουργούν υλικό και για τα τρία φορμά.

 

Συνεχίζεται εδώ…

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Ο «οδηγός» για τη φορολογία ακινήτων

Το άρθρο στην πηγή...

 

Τα αφορολόγητα όρια που ισχύουν για την απόκτηση πρώτης κατοικίας και όλα όσα προβλέπουν οι ισχύουσες ρυθμίσεις για τους φόρους κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών και μεταβιβάσεων ακινήτων περιγράφονται στο αναλυτικό εγχειρίδιο που εξέδωσε πρόσφατα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

 

Η απόκτηση πρώτης κατοικίας είτε με κληρονομιά είτε με γονική παροχή είτε με δωρεά είναι αφορολόγητη μέχρι το όριο αξίας των 200.000 ευρώ για τον άγαμο και των 250.000 ευρώ για τον έγγαμο κληρονόμο ή δωρεοδόχο.

 

Συνεχίζεται εδώ…

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Οι δωρεές και τα δικαιολογητικά που γλιτώνουν φόρους

Το άρθρο στην πηγή...

 

Τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομίζουν όσοι επικαλούνται δωρεές και άλλες δαπάνες για να γλιτώνουν φόρο, καταγράφει σε εγχειρίδιο που εξέδωσε η ΑΑΔΕ, ενόψει της συμπλήρωσης των δηλώσεων Ε1 για τα εισοδήματα του 2016.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο:

 

Συνεχίζεται εδώ…

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Ο οδικός χάρτης για τις φορολογικές δηλώσεις

Το άρθρο στην πηγή...

 

Πλησιάζουν οι ημέρες λήξης για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων και 2 στους 3 φορολογουμένους δεν έχουν καταθέσει ακόμα Ε1.

 

Οι φοροτεχνικοί και οι λογιστές προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερο ποσόστο υποβαλλόμενων δηλώσεων ζήτησαν από το υπουργείο Οικονομικών να επεκτείνει τη διαδικασία έως τις 31 Ιουλίου, ωστόσο η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών δεν έχει αποδεχθεί το σχετικό αίτημα.

 

Συνεχίζεται εδώ…

 

 

© MichaelidesPost.Com®