Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Γυναίκες, γεγονότα και συναισθήματα στις δύο νέες εκθέσεις του Booze

Σύνδεση στην πηγή...



«Under my Skin», Στάθης Κροκίδης -ατομική έκθεση φωτογραφίας 

 Οι γυμνές ηρωίδες του Στάθη Κροκίδη δεν είναι άγνωστά του πρόσωπα, ούτε επαγγελματίες μοντέλα, αλλά φίλες και αγαπημένες γυναίκες της ζωής του. Η οικειότητα και η  φυσικότητα  πυροδοτούντον φωτογράφο, ο οποίος απαθανατίζει με κινηματογραφικό τρόπο τον γυναικείο ερωτισμό. Ο επισκέπτης-θεατής μοιράζεται με τον φωτογράφο τις εμπειρίες και τα βλέμματά του που αποθεώνουν το γυμνό γυναικείο σώμα, τη θηλυκότητα, τη φαντασίωση.

 under my skin booze2 under my skin booze1 Ο ίδιος λέει για την έκθεση:«Στις παρυφές της εφηβείας εκεί κάπου στα δώδεκα ζούμαρα στις εικόνες της εποχής και της καθημερινότητάς μου φωτογραφίζοντας τις παρέες μου, τα κοριτσάκια… Και πήγαινα σινεμά. Έβλεπα ταινίες, πολλές ταινίες. Μετά το στρατό στα τέλη των '80s ανοίξαμε με τον Γιώργο Πανηγυρόπουλο ένα studio διαφημιστικής φωτογραφίας. Πέσαμε με τη μία στα βαθιά με τα μέσα της εποχής: φιλμ, view cameras… ωραία ήταν. Οι δεκαετίες πέρασαν, η ζωή άλλαξε πολλές φορές πορεία, αλλά πάντα κάπου διασταυρώνομαι με το δρόμο που με επαναφέρει σε αυτό που με γοητεύει όσο λίγα πράγματα, στη φωτογραφία...»

 Ο  Στάθης Κροκίδης  γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στη Τουλούζη. Όλες οι φωτογραφίες στην έκθεση Under my skin είναι από αρνητικά, ενώ περίπου οι μισές είναι ψηφιοποιημένες. Οι υπόλοιπες έχουν τυπωθεί σε σκοτεινό θάλαμο.

  Ιnfo  Εγκαίνια:14 Ιανουαρίου, ώρα 20.00Διάρκεια:14 Ιανουαρίου - 5 Φεβρουαρίου

 

Συνέχεια στην πηγή…

Κοκκινιστά κεφτεδάκια με μακαρόνια: Το πιο νόστιμο μαμαδίστικο φαγάκι

Όλο το Άρθρο στην πηγή...


Σε ένα μπολ βάλτε τον κιμά, το ψωμί που θα έχετε μουσκέψει και στύψει λίγο, το γάλα και το γάλα. Αλατοπιπερώστε κατά βούληση και ζυμώστε.

Πλάστε σε κεφτεδάκια και ψήστε σε μια λαδόκολλα μέχρι να ροδίσουν.

Σε μια κατσαρόλα ρίξτε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίστε το σκόρδο. Ρίξτε τη σάλτσα ντομάτας και ανακατέψτε. Έπειτα προσθέστε τα κεφτεδάκια και συμπληρώστε νερό.

Μόλις αρχίζει το νερό να βράζει ρίξτε τα μακαρόνια να βράσουν μέσα στη σάλτσα. Μόλις η σαλτσούλα χυλώσει έιναι έτοιμα. Πασπαλίστε με μοτσαρέλα ή τριμμένη μυζήθρα.

Προσοχή στο νερό: Αν τα μακαρόνια σας είναι λεπτά θα χρειαστεί να τα βράσετε μόνο πέντε λεπτά άρα θα χρειαστεί να ρίξετε λιγότερο νερό. Εάν όμως, αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε χοντρά μακαρόνια θα πρέπει να βάλετε περισσότερο νερό.

Τα υλικά … εδώ …

Ένα περίεργο σύννεφο στον ουρανό της Αυστραλίας διχάζει το ίντερνετ

Σύνδεση στην πηγή....



Ο 22χρονος Ilya Katsman τράβηξε μια φωτογραφία που έχει προκαλέσει αντιπαράθεση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η φωτογραφία, που έχει τραβηχτεί από αεροπλάνο, το οποίο εκτελούσε πτήση από το Περθ προς την Αδελαΐδα, δείχνει τον παράξενο κυματισμό των σύννεφων.

 

Περισσότερα …

Η Νορβηγία καταργεί πλήρως τα FM

Σύνδεση με την πηγή.


Η διαδικασία κατάργησης των σταθμών εκπομπής στα FM ξεκίνησε το 2015. Από την Τετάρτη το πρωί όλοι οι κρατικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας άρχισαν να εκπέμπουν αποκλειστικά μέσω του ψηφιακού συστήματος εκπομπής  DAB  (Digital Audio Broadcasting). Ορισμένοι τοπικοί σταθμοί θα συνεχίσουν να εκπέμπουν στα FM μέχρι το 2022. Συνολικά υπάρχουν 26 σταθμοί που εκπέμπουν μέσω  DAB/DAB+  . Ο πρώτος DAB ραδιοφωνικός σταθμός παγκοσμίως άρχισε να εκπέμπει από την Νορβηγία το 1995.

 Σύμφωνα με έρευνα της Guardian, το κόστος λειτουργίας ενός σταθμού εκπομπής στα FM κοστίζει οχτώ φορές περισσότερο από τις ψηφιακές εκπομπές στην Νορβηγία. Η έρευνα έδειξε επίσης ότι περίπου το  70% των Νορβηγών ήδη ακούει ψηφιακό ραδιόφωνο  . Αν και η αλλαγή σε ψηφιακό σήμα είναι συμφέρουσα οικονομικά, οι ίδιοι οι Νορβηγοί δεν φαίνονται ενθουσιασμένοι από την απόφαση. Μόλις το 17% των Νορβηγών συμφωνεί με την κατάργηση των FM, αναφέρει έρευνα του Reuters, ενώ γύρω στα 2 εκατομμύρια των πολιτών (σύμφωνα με εκτίμηση Νορβηγού πολιτικού) δεν έχουν ψηφιακό ραδιόφωνο στο αυτοκίνητό τους.

 Για την ώρα, η Νορβηγία οδηγεί την κούρσα στην αλλαγή σε ψηφιακό σήμα ραδιοφωνικής εκπομπής, με την Ελβετία να σχεδιάζει πλήρη κατάργηση των FM μέχρι το 2020. Αντίστοιχες κινήσεις ψηφιοποίησης του σήματος εκπομπής γίνονται και στην Μεγάλη Βρετανία και την Δανία, αν και δεν έχει αποφασιστεί ακόμα πλήρης κατάργηση των FM.

Συναγερμός: Επτά νεκροί από γρίπη μέσα σε μία εβδομάδα

Σύνδεση στην πηγή...



Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά το διάστημα από 1 έως 8 Ιανουαρίου λόγω επιπλοκών που εμφάνισαν μετά τη νόσησή τους με γρίπη Α(Η3Ν2), «εμπλουτίζοντας» με τον πιο θλιβερό τρόπο τα επιδημιολογικά στοιχεία για την εποχική γρίπη του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ). Συνολικά, οκτώ είναι τα θύματα της γρίπης από τον περασμένο Δεκέμβριο οπότε άρχισαν να κυκλοφορούν οι ιοί της νόσου.

Οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ αποδίδουν την αύξηση της θνητότητας στη μεγάλη δραστηριότητα της γρίπης και στο κύμα ψύχους που πλήττει το τελευταίο διάστημα τη χώρα.

Παράλληλα με την εκτίναξη των θανατηφόρων περιστατικών της γρίπης καταγράφεται κατακόρυφη άνοδος στα βαριά περιστατικά τα οποία χρειάζονται νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) – στις τόσο δυσεύρετες ΜΕΘ όπως έχει γράψει το protothema.gr όπου η λίστα αναμονής αριθμεί σε ημερήσια βάση 50 με 70 ασθενείς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, 20 ασθενείς εισήχθησαν σε ΜΕΘ κατά την πρώτη εβδομάδα του μήνα και του έτους. Συνολικά έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα 39 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, που χρειάστηκαν νοσηλεία σε ΜΕΘ.

Μεγάλη αύξηση καταγράφεται όμως και στην κυκλοφορία της γρίπης στην κοινότητα, όπως αυτή αποτυπώνεται στις επισκέψεις πολιτών σε γιατρό με συμπτώματα γριππώδους συνδρομής.

 

Συνέχεια εδώ…

 

Επιχειρήσεις



Μικρές απώλειες για το Χρηματιστήριο
Με μικρές απώλειες έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης Τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 659,33 μονάδες, σημειώνοντας υποχώρηση 0,15%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε σε 41,11 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 58,49 εκατ. τεμάχια ...


 
Τουρκική Κεντρική Τράπεζα: Μειώνει τα αποθέματα συναλλάγματος για να στηρίξει την λίρα
Στη μείωση των αποθεμάτων ξένου συναλλάγματος προχωρεί η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας, προκειμένου να ρίξει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια στην αγορά, σε μια προσπάθεια να στηρίξει το εθνικό νόμισμα, την τουρκική λίρα, η οποία έχασε το 20% της έναντι ...

«Κόφτη» για συντάξεις και αφορολόγητο όριο εξετάζει η κυβέρνηση
Στο υπουργείο Οικονομικών δεν αναμένουν να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση εντός Ιανουαρίου. Νέο χρονικό ορόσημο είναι η 20ή Φεβρουαρίου, όταν και είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσει εκ νέου το Eurogroup. ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Σενάριο που προβλέπει την ένταξη ...

H Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει το QE
Μήνυμα ότι το παράθυρο για τη συμπερίληψη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) δεν θα είναι ανοικτό για πολύ στέλνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Με την αξιολόγηση να παραμένει βαλτωμένη και την Ολλανδία –έναν από τους ...

Αχτσιόγλου: Η αξιολόγηση να κλείσει σύντομα, χωρίς μέτρα και με αποκατάσταση εργασιακών
«Η κυβέρνηση δουλεύει εντατικά για να υπάρξει το συντομότερο δυνατό συμφωνία και να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, ακόμα και εντός του Ιανουαρίου» δήλωσε, στο «Πρακτορείο 104,9 Fm», η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου.
 


Πόθεν έσχες: Παράταση μετά το αλαλούμ
Παράταση τουλάχιστον δυο μηνών για την υποβολή των ηλεκτρονικών δηλώσεων πόθεν έσχες, αναμένεται να δοθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, με τροπολογία που θα κατατεθεί στη Βουλή από τα συναρμόδια υπουργεία Δικαιοσύνης και Οικονομικών. Ειδικότερα ...

Στάση αναμονής στο Χρηματιστήριο, με το βλέμμα στην β' αξιολόγηση
Αλλαγή προσήμου στο Χρηματιστήριο Αθηνών και μετά την χθεσινή οριακή πτώση (-0,15%), η αγορά αφού ανέκτησε τις απώλειες, κρατά στάση αναμονής αναμένοντας θετικές εξελίξεις από το μέτωπο διαπραγμάτευσης για το κλείσιμο της β' αξιολόγησης.

Παγκόσμια Τράπεζα: Στο 2,7% η παγκόσμια ανάπτυξη το 2017
Η παγκόσμια οικονομία αναμένεται να εμφανίσει ταχύτερους ρυθμούς ανάπτυξης το 2017 καθώς ΗΠΑ και αναδυόμενες οικονομίας θα συνεχίσουν να κερδίζουν έδαφος, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Παγκόσμιας Τράπεζας στην εξαμηνιαία οικονομική της ...


 
Νέα μείωση στο ύψος αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ βλέπουν από τον Απρίλιο οικονομολόγοι
Σε περαιτέρω κλείσιμο της «στρόφιγγας» στην αγορά ομολόγων εκτιμούν οι οικονομολόγοι ότι θα προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα από τον ερχόμενο Απρίλιο. Την ώρα που η Ελλάδα προσδοκά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολογήσης και τη ρύθμιση ...

Αρχική Πολιτικη Δεν κλείνει η αξιολόγηση και η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ξαναδώσει γη και...
Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται για ακόμη μια φορά το κλείσιμο της αξιολόγησης, με τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο να έχει σειρά επαφών στις Βρυξέλλες, σε μία προσπάθεια επανεκκίνησης των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη ...




Στόχος μας είναι:
Ευχαριστημένοι Φίλοι
Επισκέπτες
των Θεματικών σελίδων μας.