Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

7 πράγματα που οι γονείς πρέπει να σταματήσουν να κάνουν μπροστά στα παιδιά

Σύνδεση στην πηγή...



Είναι τόσο δύσκολο, λοιπόν, οι μεγάλοι να σταματήσουν…;

Να μιλάνε άσχημα

Το «άσχημα» είναι πολύ σχετικό για τον καθένα και είναι μεγάλη η κουβέντα για τα δικαιώματα που έχει κατακτήσει ο ενήλικας, εν αντιθέσει με ένα παιδί. «Είμαι μεγάλος, θα μιλάω όπως θέλω», μπορεί να πει κάποιος, όμως πριν το κάνει καλό θα είναι να σκεφτεί τι πρότυπο αποτελεί για το παιδί του που αναπόφευκτα θα επαναλάβει κάθε «άσχημη» λέξη του στο σχολείο ή στο παιχνίδι με φίλους.

Να κάνουν υποδείξεις για το πώς να φερόμαστε στα παιδιά μας

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό για μία μαμά, από το να της λένε (ακόμα και άλλοι γονείς) πώς να φέρεται στο παιδί της και μάλιστα παρουσία αυτού. «Χαλάρωσε, μωρέ, λίγο! Άσε το να φάει ένα ακόμα γλυκό!» μας έχουν πει αμέτρητες φορές και εμείς πασχίζουμε από τη μία να συγκρατήσουμε την ψυχραιμία μας για να μη γίνουμε αγενείς μπροστά στο παιδί μας, και από την άλλη να διατηρήσουμε το κύρος μας, επιμένοντας στην απόφασή μας, η οποία πλέον μας κάνει να φαινόμαστε ως η χειρότερη μαμά του κόσμου.

Να τους δίνουν φαγητό χωρίς να μας ρωτάνε

Όχι, δεν είναι το μεγαλύτερο έγκλημα του κόσμου και σίγουρα κανείς το κάνει με κάθε καλή πρόθεση, ωστόσο τίθενται δύο ζητήματα: Το ένα είναι το παιδί μας να είναι ήδη φαγωμένο ή να πρόκειται να φάει στην επόμενη ώρα, άρα να του κοπεί η όρεξη, και το άλλο να έχει κάποια αλλεργία σε κάποιο φαγητό και έτσι να μην πρέπει -όχι μόνο να μη χρειάζεται- να το φάει.

Να αφήνουν την τηλεόραση ανοιχτή τις βραδινές ώρες

Συνέχεια στην πηγή…

Πότε θα πρέπει να κάνετε καρδιολογικές εξετάσεις στον σκύλο σας

Σύνδεση στην πηγή...


Ακόμη και σε μια επίσκεψη ρουτίνας στον κτηνίατρο, αναπόσπαστο τμήμα της κλινικής εξέτασης του σκύλου σας αποτελεί η εκτίμηση της λειτουργίας του καρδιαγγειακού συστήματος.

Η επισκόπηση των βλεννογόνων, η ακρόαση και η ψηλάφηση σφυγμού αποτελούν μερικές ενέργειες οι οποίες εξυπηρετούν τον παραπάνω σκοπό.

Εφόσον όλα τα ευρήματα είναι φυσιολογικά η ζωή σας συνεχίζει να κυλά αρμονικά, τι συμβαίνει όμως διαφορετικά;

Σε περίπτωση που τεθεί υποψία οποιασδήποτε δυσλειτουργίας του καρδιαγγειακού συστήματος ο κτηνίατρος είτε προχωρά σε περισσότερο εξειδικευμένες εξετάσεις οι οποίες συνθέτουν την καρδιολογική εξέταση είτε σας παραπέμπει σε ειδικό καρδιολόγο κτηνίατρο, εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Ποιες είναι λοιπόν οι συνηθέστερες περιπτώσεις όπου απαιτείται καρδιολογική εξέταση;

Ο ίδιος ο κτηνίατρος θεωρεί απαραίτητη είτε την καρδιολογική εξέταση είτε την παραπομπή σε εξειδικευμένο καρδιολόγο κτηνίατρο. Η ακρόαση είτε φυσήματος είτε μη φυσιολογικού καρδιακού ρυθμού. Βέβαια κουτάβια και γατάκια συχνά παρουσιάζουν ήπιο φύσημα χωρίς υποκείμενη καρδιακή νόσο οπότε συνίσταται επανεξέταση και εφόσον επιμένει μετά τους έξι μήνες ζωής προχωράμε σε περισσότερο εξειδικευμένες εξετάσεις. Εφόσον υπάρχει ήδη καρδιακή νόσος η οποία ενδέχεται να οδηγήσει σε καρδιακή ανεπάρκεια. Οι συνηθέστερες καρδιοπάθειες που διαγιγνώσκονται είναι η ενδοκάρδωση και η διατατική μυοκαρδιοπάθεια στο σκύλο και τη γάτα αντίστοιχα. Η εγκαιρότερη διάγνωση και ο ορθότερος έλεγχος των νοσημάτων αυτών αποτελούν σημεία κλειδιά για την επιβράδυνση της εξέλιξής τους

Συνέχεια στην πηγή…

Μίνι φούστα: 12 τρόποι να την φορέσεις σωστά

Σύνδεση με την πηγή.


Δεν πρόκειται για κάποιο νέο trend, πρόκειται όμως για ένα από τα πιο βασικά κομμάτια της γυναικείας γκαρνταρόμπας. Ο λόγος για τη μίνι φούστα που πρωτοεμφανίστηκε στα 60s και έκτοτε δεν έχει φύγει ποτέ από τη μόδα.Το κοντό τελείωμα, που ποικίλει από ψηλά στο μηρό και φτάνει μέχρι 2-3 εκατοστά πάνω από το γόνατο, δεν αλλάζει ποτέ αφού αποτελεί και το βασικό χαρακτηριστικό της. Αυτό που αλλάζει συνεχώς, ωστόσο, είναι το σχέδιο, τα χρώματα, οι υφές και, φυσικά, ο τρόπος που θα συνδυάσεις τη μίνι φούστα για ένα σύγχρονο αλλά και κομψό αποτέλεσμα.

Τα τελευταία χρόνια η μόδα αγαπά την μίνι φούστα σε γραμμή Α που κολακεύει κάθε σωματότυπο αφού είναι όσο φαρδιά πρέπει έτσι ώστε να δείχνει τα πόδια πιο ψηλά και καλλίγραμμα. Τα κορίτσια του street style (που, φυσικά, φορούν τις μίνι φούστες ακόμα και σε χειμερινές θερμοκρασίες) αποκρυσταλλώνουν τις τάσεις και προτείνουν τους δικούς τους υπέροχους τρόπους να τη φορέσεις!

Ανακάλυψε 12 τρόπους να φορέσεις τη μίνι φούστα παρακάτω. Είσαι έτοιμη να κρατήσεις σημειώσεις;

Πότε θα μπει στην παραγωγή το Portal;

Σύνδεση με την πηγή.


Από τις αυτοκινητικές πινελιές στη φετινή Διεθνή Έκθεση Καταναλωτικών Προϊόντων του Λας Βέγκας (CES) που τράβηξε τα βλέμματα, ήταν αναμφίβολα το Chrysler Portal.

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (ps@newsauto.gr)

Πρόκειται για ένα φουτουριστικού σχεδιασμού ηλεκτρικό concept car, με πληθώρα αρετών. Σύμφωνα με την FCA είναι πολύ-χρηστικό, με πολλαπλές λειτουργίες που ακόμα δεν έχουμε στα οχήματά μας αλλά και δυνατότητες αυτονομίας.

Βέβαια όπως συνήθως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, τα πρωτότυπα είναι εντυπωσιακά, δείχνουν βγαλμένα από ταινία sci-fi και αν τελικά μπουν ποτέ στη γραμμή παραγωγής, αλλάζουν πλήρως μορφή.

Θα συμβεί αυτό και στο Portal; Την απάντηση έδωσε ο επικεφαλής επιβατικών οχημάτων της FCA για τη Βόρεια Αμερικής, ο Tim Kuniskis. Μιλώντας στην εφημερίδα «The Detroit News» στο περιθώριο της έκθεσης αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ, έκανε λόγο για λανσάρισμα στα τέλη του 2018. Και μάλιστα, χωρίς πολλές αλλαγές σε σχέση με το μοντέλο που είδαμε στη CES.


Το Facebook ξεκινά τη μάχη κατά των ψευδών ειδήσεων

Σύνδεση στην πηγή.


Από τη Γερμανία ξεκινά την εφαρμογή των εργαλείων αναγνώρισης ψευδών ειδήσεων το Facebook, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του.

Μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες, όπως ανακοινώνει το Facebook στο επίσημο blog του, τα εργαλεία για την αναγνώριση των ψεύτικων ειδήσεων θα είναι διαθέσιμα στην Ευρώπη. Το Facebook έχει δώσει μία πρώτη γεύση των εργαλείων αυτών τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ για να είναι αποτελεσματικά τα εργαλεία αυτά, το Facebook χρησιμοποιεί τον αλγόριθμο λειτουργίας του, σε συνδυασμό με τρίτους οργανισμούς ελέγχου πηγών και δεδομένων. Ένας από τους οργανισμούς αυτούς είναι o Correctiv από τη Γερμανία, ενώ για τον εντοπισμό των ψευδών ειδήσεων το Facebook και οι συνεργάτες του βασίζονται στις αρχές ελέγχου πηγών Poynter International.

Όσοι έχουν πληγεί από τη διασπορά ψευδών ειδήσεων προχωρούν σε αγωγές εναντίον του κοινωνικού δικτύου, καθώς θεωρούν ότι μπορούν να προκύψουν κέρδη από αυτές, ενώ αρκετοί είναι εκείνοι που κατηγορούν το Facebook ότι μέσα από τα κανάλια επικοινωνίας του μπορεί να ενισχύσει τη ρητορική του μίσους πολλών ρατσιστικών ομάδων. Ήδη στη Γερμανία, ο 19χρονος Σύριος πρόσφυγας Anas Modamani κάνει αγωγή εναντίον του Facebook καθώς οι ψευδείς ειδήσεις που φιλοξένησε τον συνέδεσαν με την τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών τον Μάρτιο του 2016.

 

 

 

Το πρώτο αυτοκίνητο με ηλιακή ενέργεια «κυκλοφορεί» στη Θεσσαλονίκη

Σύνδεση στην πηγή...

 

Πώς η αυτοκινητοβιομηχανία μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της τιμής της ντομάτας; Πώς τα φωτιστικά μίας αίθουσας μπορούν να λειτουργήσουν ως power bank και να φορτίσουν δεκάδες συσκευές; Πώς ο ήλιος μπορεί να παράγει κρύο αέρα; Υψηλή τεχνολογία, που μέσα στην επόμενη πενταετία θα αλλάξει σημαντικά διαφορετικές βιομηχανίες και τη ζωή των ανθρώπων συνολικά, έχει την υποδομή, για να παράξει η Ελλάδα της κρίσης.

Στη Θεσσαλονίκη λειτουργεί 1 από τα 3 σύγχρονα κέντρα παραγωγής εύκαμπτων οργανικών ηλεκτρονικών της Ευρώπης.

 

Συνέχεια εδώ…

 

© MichaelidesPost.Com®