Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Ο απρόσμενος παράγοντας που επηρεάζει την αντρική γονιμότητα

Το άρθρο στην πηγή...

 

Η αποχή από τη σωματική δραστηριότητα, το υπερβολικό στρες και η κακή διατροφή είναι μερικοί από τους παράγοντες που έχουν «ενοχοποιηθεί» για την αντρική υπογονιμότητα και τώρα μια νέα μελέτη έρχεται να προσθέτει ένα ακόμη κομμάτι σε αυτό το σύνθετο παζλ.

 

Ερευνητές από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σεούλ στη Νότια Κορέα διαπίστωσαν ότι το περιβάλλον του ύπνου παίζει σημαντικό ρόλο στην αναπαραγωγική ικανότητα των αντρών.

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα ευρήματα που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Environmental Pollution, ο θόρυβος στο περιβάλλον ιδιαίτερα τη νύχτα, έστω κι αν δεν βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα, μπορεί να συμβάλει στην αντρική υπογονιμότητα.

 

Συνεχίζεται εδώ…

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

6 συμπτώματα πολυκυστικών ωοθηκών

Το άρθρο στην πηγή...

 

Πολλές γυναίκες πάσχουν απ' το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών. Πρόκειται για μια ανισορροπία-δυσλειτουργία ορμονών, για «συσσώρευση μικρών κύστεων περιφερειακά της ωοθήκης», όπως γράφει σε άρθρο του στο Iatronet.gr ο Αλέξανδρος Αρμενιάκος, Μαιευτήρας-Χειρουργός Γυναικολόγος.

 

(Φωτογραφία: remedydaily.com)

 

Πρόκειται για το πιο διαδεδομένο ορμονικό πρόβλημα σε γυναίκες γόνιμης ηλικίας αφού υπολογίζεται ότι το 8-16% των γυναικών πάσχουν απ' αυτό. Οι λόγοι που το δημιουργούν δεν μας είναι γνωστοί, ωστόσο έρευνες έχουν αποπειραθεί να αποδείξουν τη σχέση μεταβολισμού ινσουλίνης και συνδρόμου.

 

Συνεχίζεται εδώ…

 

© MichaelidesPost.Com®