Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σιμιγδαλένιο χαλβά

Σύνδεση στην πηγή...

 

Τι θα χρειαστείτε (υλικά για 4 έως 6 μερίδες)

 

2 φλιτζάνια ζάχαρη

 

3 φλιτζάνια νερό

 

2 στικ κανέλας (για το άρωμα)

 

Μισό φλιτζάνι λάδι

 

1 φλιτζάνι σιμιγδάλι (μισό φλιτζάνι ψιλό σιμιγδάλι και μισό χοντρό φλιτζάνι χοντρό)

 

¼ του φλιτζανιού ψιλοκομμένα αμύγδαλα

 

Λίγα τριμμένα καρύδια (περίπου 1/8 του φλιτζανιού)

 

Λίγη κανέλα σε σκόνη (στην άκρη από το κουταλάκι του γλυκού)

Πώς θα τον φτιάξετε


Συνέχεια στην πηγή…

Συναγερμός 3 στο ενεργειακό σύστημα

Σύνδεση στην πηγή...


Εκτός λειτουργίας έχει τεθεί ο αγωγός υψηλής πίεσης του φυσικού αερίου, καθώς κεραυνός που έπεσε στην περιοχή της Σταμάτας έχει προκαλέσει βλάβη. Η κατάσταση χαρακτηρίζεται αρμοδίως ως απολύτως ελεγχόμενη και όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά δε συντρέχει κανένας λόγος ανησυχιάς. Ωστόσο όπως προβλέπεται από τον κώδικα το ενεργειακό σύστημα έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού 3 (το υψηλότερο επίπεδο) καθώς από το συγκεκριμένο αγωγό διέρχεται το αέριο που προμηθεύει το κέντρο παραγωγής της ΔΕΗ στο Λαύριο. Ως εκ τούτου είναι υποχρεωτική η κήρυξη του συστήματος σε κατάσταση συναγερμού.

 

Συνέχεια στην πηγή…

Το μυστικό για να μην κολλάει το ψητό ψάρι στο αλουμινόχαρτο

Σύνδεση στην πηγή.

Όσες φορές έχεις δοκιμάσει να ψήσεις ψάρι στο αλουμινόχαρτο, έχεις καταλήξει με μαγειρική καταστροφή. Και μπορεί η γεύση να μην επηρεάζεται, δε συμβαίνει όμως το ίδιο και με την εμφάνιση του πιάτου,

Το μυστικό είναι απλό:

Για να διατηρήσεις άψογη την εμφάνιση και τη γεύση του ψαριού όταν το ψήνεις ολόκληρο μέσα σε αλουμινόχαρτο, πρέπει να λαδώνεις καλά και το ψάρι και το αλουμινόχαρτο.

Αν δεν το κάνεις, τότε το αλουμινόχαρτο θα κολλήσει πάνω στο ψάρι και θα πρέπει να αφαιρέσεις μαζί με αυτό και την πέτσα του ψαριού.

Σύνδεση στην πηγή.

 

Οι καλύτερες 15 τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Β12

Σύνδεση με την πηγή...

 

Για ένα υγιές σώμα, πρέπει να λαμβάνεις τις βιταμίνες Β. Ενώ, όμως, είναι αρκετά εύκολο να πάρεις τις περισσότερες από τις βιταμίνες Β μέσω μίας ισορροπημένης διατροφής με φρέσκα προϊόντα και δημητριακά ολικής άλεσης, η βιταμίνη Β12 αποτελεί μία άλλη ιστορία.

 

Συνέχεια στην πηγή…