Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Καλημέρα - Καλημέρα



Στατιστική Έρευνα.

Εάν επιθυμείτε απαντήστε μας μέσω e-mail

statistical-answer@30gr.gr

  1. Ποιο Θέμα σας καλύπτει επαρκώς;
  2. Για ποιο Θέμα θέλετε περισσότερη ενημέρωση;


Οι επιπτώσεις της χρήσης κινητού στην εγκυμοσύνη

Σύνδεση με την πηγή...


Οι επιπτώσεις της υπερβολικής χρήσης του κινητού από τις μέλλουσες μητέρες στη διάρκεια της εγκυμοσύνης στην συμπεριφορά των παιδιών, αποτέλεσε το αντικείμενο μελέτης Ισπανών επιστημόνων.

 

Οι ερευνητές από το Ινστιτούτο Παγκόσμιας Υγείας της Βαρκελώνης, στην Ισπανία, ανέλυσαν στοιχεία για 80.000 ζεύγη μητέρας-παιδιού σε Δανία, Ισπανία, Νορβηγία, Ολλανδία και Κορέα για μία περίοδο 15 ετών.

 

Το δείγμα από την Δανία αφορούσε την περίοδο του 1996 και περιείχε αρκετές γυναίκες που δεν είχαν χρησιμοποιήσει ποτέ κινητό τηλέφωνο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

 

Συνέχεια του άρθρου στην πηγή….

30 χρόνια Renzo Piano στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Περισσότερα Άρθρα στην πηγή.


Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υποστηρίζει με αποκλειστική δωρεά την αρχιτεκτονική έκθεση  «Piece by Piece»  η οποία διοργανώνεται από το  Fondazione Renzo Piano  και το αρχιτεκτονικό γραφείο  Renzo Piano Building Workshop. 

 

Η παρουσίαση στο ΚΠΙΣΝαποτελεί τον τελευταίο σταθμό της περιοδεύουσας έκθεσης που ξεκίνησε την πορεία της το 2013 στην  Gagosian Gallery  στη Νέα Υόρκη. Προηγούμενοι σταθμοί της έκθεσης ήταν η  Πάντοβα  , το 2014, στο πλαίσιο της International Biennial Architecture, στο Palazzo della Ragione, και η  Σανγκάη  το 2015, όπου η έκθεση φιλοξενήθηκε στο Power Station of Art. Τόσο η δημιουργία της έκθεσης, όσο και η περιοδεία της στις πόλεις που προηγήθηκαν της Αθήνας, αλλά φυσικά και η παραμονή της στο ΚΠΙΣΝ, πραγματοποιήθηκαν  με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος  .

O Kevin Spacey θα είναι ο οικοδεσπότης των Tony Awards 2017

Περισσότερα Άρθρα στην πηγή...



Παίρνοντας τη σκυτάλη από τον περσινό οικοδεσπότη  James Corden  του «The Late Late Show with James Corden», ο Kevin Spaceyθα είναι εκείνος που θα μας καλωσορίσει στα Tony Awards 2017. Ο χολιγουντιανός αστέρας, που το 1991 κέρδισε βραβείο Tony για την ερμηνεία του στο έργο  «Lost in Yonkers»  , θα είναι ο παρουσιαστής στη φετινή τελετή, που θα πραγματοποιηθεί 11 Ιουνίου στο Radio City Musical Hall, ενώ οι υποψηφιότητες θα ανακοινωθούν 2 Μαΐου.

   Περισσότερα και άλλα Άρθρα....   

 

Να σημειωθεί ότι τα Tony Awards αναγνωρίζουν τα επιτεύγματα στον χώρο του θεάτρου του Broadway και απονέμονται κάθε χρόνο από το American Theatre Wing και το The Broadway League. Θεωρούνται η υψηλότερη τιμή στον χώρο στις Ηνωμένες Πολιτείες και έχουν το ίδιο κύρος με τα αντίστοιχαΒραβεία Oscarστον χώρο του κινηματογράφου, τα Βραβεία Γκράμι στη μουσική και τα Βραβεία Emmy στην τηλεόραση.

Τρέιλερ Καννών: Σοφία Κόπολα και Κόλιν Φάρελ «προδίδουν» Κίντμαν, Ντανστ και Φάνινγκ

Περισσότερα και VIDEO στην πηγή...


H Κίρστεν Ντανστ ξανασυνεργάζεται με την Σοφία Κόπολα ('Αυτόχειρες Παρθένοι', 'Μαρία Αντουανέτα') στο all-star καστ ριμέικ του 'Προδότη'.

 

Η Σοφία Κόπολα ολοκλήρωσε το 'The Beguiled', ριμέικ της ταινίας, 'Ο Προδότης' που σκηνοθέτησε το 1971 ο Ντον Σίγκελ, με πρωταγωνιστή τον Κλιντ Ιστγουντ. Το πράγμα γίνεται ακόμα καλύτερο αν αναλογιστεί κανείς το καστ, αφού η Κόπολα εξασφάλισε για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους, εκτός από την Κίρστεν Ντανστ, τη Νικόλ Κίντμαν, την Ελ Φάνινγκ και τον Κόλιν Φάρελ. Η ιστορία θα είναι μια παραλλαγή της πλοκής του αυθεντικού φιλμ, που βασίζεται στη νουβέλα του Τόμας Π. Κάλιναν.

 

Οι παραγωγοί επιθυμούσαν τον Κρις Πρατ στον ρόλο που ενσάρκωσε ο Κλιντ Ιστγουντ στην ταινία του Σίγκελ (ενός στρατιώτη που η παρουσία του σε ένα κολέγιο θηλέων, κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου, πυροδοτεί μια τραγωδία ζήλιας, μίσους και λαγνείας), ενώ πιθανότατα η Κίντμαν θα ερμηνεύει τη διευθύντρια του σχολείου, η Ντανστ μια καθηγήτρια και η Φάνινγκ μια από τις εσώκλειστες κοπέλες.

 

Η Κόπολα που δεν έχει σκηνοθετήσει από το 2013, που έκανε το 'Οι Ύποπτοι Φορούσαν Γόβες', ελπίζουμε να αναπληρώσει τον χαμένο χρόνο (καθυστέρησε πολύ δουλεύοντας, αλλά εγκαταλείποντας τελικά, μια κινηματογραφική μεταφορά της 'Μικρής Γοργόνας'), φέρνοντας κάτι αξιόλογο στη μεγάλη οθόνη. Πάντως αυτό το γυναικοκρατούμενο project μας προδιαθέτει θετικά, αν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι η σκηνοθέτις έχει αποδείξει με το 'Αυτόχειρες Παρθένοι', πως βρίσκεται στο στοιχείο της όταν ενώνει τις δυνάμεις της με άλλες γυναίκες.

 

Πριν μία εβδομάδα, η ταινία της Σοφία Κόπολα ανακοινώθηκε πως θα βρίσκεται στο διαγωνιστικό τμήμα των Καννών, ένα μήνα περίπου πριν την πρεμιέρα της στις ΗΠΑ. Με αυτό το δεδομένο, ένα νέο, μεγαλύτερο τρέιλερ σε σχέση με αυτό που υπήρχε ως τώρα, κυκλοφόρησε χθες δίνοντάς μας ένα δυνατό πρόγευμα για αυτό που θα δούμε.

Οδύσσεια... ετών 19 για μια τουριστική επένδυση άνω των €80 εκατ.

Σύνδεση στην πηγή....



Της Στεφανίας Σούκη

Από το 1998 κι ακόμη προσπαθεί να βγάλει άκρη με την ελληνική πραγματικότητα...

Ο λόγος για τους Κύπριους επενδυτές της United Five Developments που θέλουν να επενδύσουν στο νησάκι Αλατάς στο Νότιο Πήλιο για μία τουριστική επένδυση άνω των 80 εκατ. ευρώ.

 

H εξέλιξη των τελευταίων ημερών έχει να κάνει με τις προσπάθειες των δημοτικών φορέων ώστε να ξεκολλήσει η επένδυση, που είχε «μπλοκάρει» το 2014, κατόπιν της σχετικής γνωμοδότησης του Συμβουλίου της Επικρατείας υπέρ της προσφυγής που είχαν υποβάλει κάτοικοι και φορείς της περιοχής, οι οποίοι εναντιώνονταν στο project. Το ΣτΕ είχε ακυρώσει την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή τουριστικού συγκροτήματος, με το επιχείρημα ότι δεν είναι επιτρεπτή η ανάπτυξη ακινήτων σε περιοχές όπου δεν έχει γίνει χωροταξικός σχεδιασμός, δηλαδή δεν έχουν καθοριστεί χρήσεις γης.

Συνέχεια εδώ…..

Συνήγορος του Πολίτη: Παράνομες οι μειώσεις στις επικουρικές

Σύνδεση στην πηγή.....


O Συνήγορος του Πολίτη χαρακτηρίζει παράνομες και αυθαίρετες τις μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, που επιβάλλονται λόγων του νόμου Κατρούγκαλου. Μάλιστα με έγγραφο που απέστειλε προς το υπουργείο Εργασίας και έχει ημερομηνία 28 Μαρτίου, ζητά την αναδρομική επιστροφή χρημάτων προς τους συνταξιούχους.

 

Συνέχεια εδώ……

Ακριβότερα τα εισιτήρια στα 14 νέα περιφερειακά αεροδρόμια

Περισσότερα στην πηγή....


Ακριβότερα θα είναι πλέον τα εισιτήρια των αεροπορικών εταιρειών που αναχωρούν από τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας καθώς από τις 11 Απριλίου τέθηκαν σε εφαρμογή όσα προβλέπονται από τον κυρωτικό νόμο της σύμβασης παραχώρησης του ελληνικού κράτους με τη Fraport Creece.

 

Το τέλος αναχωρούντων επιβατών ανά επιβάτη αφορά τα αεροδρόμια Ακτίου, Ζακύνθου, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Κω, Λέσβου, Μυκόνου, Ρόδου, Σάμου, Σαντορίνης, Σκιάθου και Χανίων.

 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Astra Airlines προβλέπεται στα δρομολόγια των χαρακτηρισμένων άγονων γραμμών τέλος επιβατών 12 ευρώ συν 1,5 ευρώ τέλος ασφαλείας συν ΦΠΑ 24% επί του συνόλου (τελικό ποσό 16,74 ευρώ), και στα υπόλοιπα δρομολόγια τέλος επιβατών 12 ευρώ συν 1,5 ευρώ τέλος ασφαλείας συν ΦΠΑ 24% επί του τέλους ασφαλείας μόνο (τελικό ποσό 13,86 ευρώ).

 

Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση η Astra Airlines δηλώνει πως με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους επιβάτες, αναλαμβάνει να καλύψει το επιπλέον ποσόν των τελών για όλα τα εισιτήρια που έχει εκδώσει μέχρι στιγμής και δεν συμπεριλαμβάνουν την εν λόγω αύξηση, ανεξάρτητα από την ημερομηνία αναχώρησης των επιβατών.

Είναι αυτή η λύση για την κυκλοφοριακή συμφόρηση;

Σύνδεση στην πηγή...



Όλοι μας έχουμε βρεθεί κολλημένοι στην κίνηση και χωρίς φυσικά να μπορούμε να κάνουμε κάτι να την αποφύγουμε.

 

ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

 

H λύση ίσως είναι η εξής. Πρόκειται για ένα SUV από την εταιρεία Verizon, το οποίο μπορεί να σηκωθεί περίπου 3 μέτρα πάνω από το έδαφος κι έτσι μπορεί να περνάει πάνω από τα άλλα αυτοκίνητα. Ζυγίζει 3.864 κιλά και χρειάστηκαν 2 μήνες για να κατασκευαστεί.

Το παρακάτω βιντεάκι λοιπόν μας δίνει μία λύση για να μπορέσουμε να προσπεράσουμε όλα τα αυτοκίνητα μπροστά μας στη σειρά και να φτάσουμε πιο γρήγορα στον προορισμό μας. Να δούμε βέβαια αν θα βγει όντως στην αγορά κάτι τέτοιο.

Δείτε το και θα καταλάβετε….

 

Συνεχίζεται