Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Κάλεσμα Μητσοτάκη προς επενδυτές – Τα 5 βήματα του σχεδίου της ΝΔ

Το άρθρο στην πηγή...

 

Κάλεσμα στον κόσμο της αγοράς να ετοιμάζεται για επενδύσεις στην Ελλάδα απεύθυνε ο Πρόεδρος της Νέας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στο Συνέδριο του Economist. υπογραμμίζοντας:

 

«Προεξοφλώντας την πολιτική αλλαγή που αργά η γρήγορα θα έρθει, καλώ τον κόσμο της αγοράς από τώρα: Ετοιμαστείτε να επενδύσετε στην Ελλάδα. Φέρτε κεφάλαια, δουλειές, τεχνογνωσία στη χώρα μας. Και εγώ θα εγγυηθώ ένα πλαίσιο σταθερότητας, χαμηλότερης φορολογίας, ανόθευτου ανταγωνισμού, λιγότερης γραφειοκρατίας. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε όσα χρειάζεται για να πάρει η οικονομία μας μπροστά. Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να πετύχουμε.

 

Το έχουμε ξανακάνει ως Έθνος, μπορούμε και τώρα. Με σχέδιο, σκληρή δουλειά και με όπλο την πίστη των πολιτών θα κάνουμε ξανά την Ελλάδα φάρο ανάπτυξης στην περιοχή μας».

 

Συνεχίζεται εδώ…

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Next Step Quintet: «Η καλή μουσική έχει πάντα τον τρόπο να κερδίζει τον ακροατή»

Το άρθρο στην πηγή...

 

Λίγο πριν τη συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ Αθηνών, μιλήσαμε με το γκρουπ που πρωτοστατεί στην εγχώρια σύγχρονη τζαζ σκηνή.

 Οι  Next Step Quintet  είναι ένα από τα πιο ηχηρά ονόματα της σύγχρονης τζαζ στην Ελλάδα. Mε δύο εξαιρετικούς δίσκους στο ενεργητικό τους (το ομώνυμο ντεμπούτο τους το 2012 και το «2» το 2015 -και τα δύο από την Puzzlemusik), αξιόλογες συνεργασίες με τους μάστερς του είδους, μια  διεθνή διάκριση  στον διαγωνισμό «Made in NY Jazz Competition» και συμμετοχές σε δεκάδες μουσικά events και φεστιβάλ ανά τηχώρα αλλά και εκτός, οι Next Step Quintet χαράζουν το παρόν και το μέλλον της εγχώριας τζαζ με μεγάλη επιτυχία.

 

Συνεχίζεται εδώ…

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Ελεγχοι σε τρίτες χώρες για ελληνικά τουριστικά έσοδα...

Το άρθρο στην πηγή...

 

Πώς είναι δυνατόν οι επισκέπτες στη χώρα να αυξάνονται κατά 15% τα τρία τελευταία χρόνια και τα τουριστικά έσοδα να μειώνονται το 2016 έναντι του 2015, ενώ την ίδια ώρα υπάρχει και πρόβλημα αποπληρωμής των δανείων του κλάδου; Στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης που μίλησαν στην «Κ» για το θέμα, καθώς και δύο στελέχη διαφορετικών τραπεζών, ανέφεραν ότι η πώληση των δανείων αλλά και σε ορισμένες περιπτώσεις επιχειρήσεων δείχνει ότι όντως υπάρχει ζήτημα. Ειδικά σε ό,τι αφορά τα τουριστικά έσοδα, η Τράπεζα της Ελλάδος και το υπουργείο Τουρισμού διασταύρωσαν επιχειρήματα, καθώς το 2016 ήταν κατά 919 εκατ. λιγότερα από ό,τι το 2015. Oι δηλωμένες εισπράξεις κατρακύλησαν κατά 7,9%, πέφτοντας στα 11,78 δισ. ευρώ. Η πτώση στα έσοδα αποδίδεται στο γεγονός ότι ο μέσος τουρίστας περιόρισε τόσο τις δαπάνες όσο και τη διάρκεια παραμονής στη χώρα μας.

 

Συνεχίζεται εδώ…

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Τα σούπερ τρόφιμα που μας αδυνατίζουν

Το άρθρο στην πηγή...

 

Υπάρχουν τροφές που διώχνουν το λίπος, μας αδυνατίζουν γρηγορότερα και μπορούν να τονώσουν το μεταβολισμό μας; Οι ειδικοί αναφέρουν πως δεν υπάρχουν τροφές με "αρνητικές" θερμίδες, αρκετές όμως, λόγω των συστατικών που περιέχουν, ενισχύουν τις καύσεις ή συμβάλουν στην πιο χαμηλή απορρόφηση λίπους ή τροφές που προκαλούν γρηγορότερα κορεσμό και έτσι νιώθουμε χορτάτοι.

 

Συνεχίζεται εδώ…

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Το «Θεμέλιο» του Isaac Asimov στη μικρή οθόνη

Το άρθρο στην πηγή...

 

Η κλασική τριλογία του συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας καταπιάνεται με «βαριά» φιλοσοφικά ζητήματα για την ανθρωπότητα και το μέλλον.

 Ένα από τα πιο δημοφιλή έργα του  Isaac Asimov,  η τριλογία  «Θεμέλιο»  , έχει δυσκολέψει τηλεοπτικούς και κινηματογραφικούς παραγωγούς για δεκαετίες. Στο παρελθόν έχουν γινεί πολλές προσπάθειες να μεταφερθεί το έργο του συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας, αλλά φαίνεται πως τελικα θα καρποφορήσουν στημικρή οθόνη από τη  Skydance  .

 

Συνεχίζεται εδώ…

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Δύο δισεκατομμύρια χρήστες μετρά το Facebook

Το άρθρο στην πηγή...

 

Τα δύο δισεκατομμύρια ενεργούς μηνιαίους χρήστες -πάνω από το ένα τέταρτο του παγκόσμιου πληθυσμού των 7,5 δισεκατομμυρίων- έφθασε πλέον το Facebook, όπως ανακοίνωσε επίσημα ο ιδρυτής και επικεφαλής του Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

 

Ο αριθμός των χρηστών είναι πλέον μεγαλύτερος από τον πληθυσμό των έξι από τις επτά ηπείρους (πλην της Ασίας) και ασφαλώς οποιασδήποτε χώρας στη Γη. Ο αριθμός των μηνιαίων χρηστών περιλαμβάνει όσους χρησιμοποίησαν το Facebook από σταθερή ή κινητή συσκευή μέσα στις τελευταίες 30 μέρες και όχι όσους χρησιμοποιούν το Instagram ή το WhatsApp, αλλά όχι το ίδιο το Facebook.

 

Συνεχίζεται εδώ…

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Τι να κάνετε αν σας τσιμπήσει τσούχτρα ή μέδουσα

Το άρθρο στην πηγή...

 

Σύμφωνα με μαρτυρίες λουόμενων και όπως ανακοινώνει σχετικά και ο Όμιλος Αυτοδυτών Λουτρακίου, φέτος υπάρχει αυξημένη παρουσία από τσούχτρες και μέδουσες στις ελληνικές θάλασσες και δη στην περιοχή του Κορινθιακού κόλπου. Οι λόγοι είναι διάφοροι και σχετίζονται τόσο με τις ευνοϊκές κλιματολογικές συνθήκες (αυξημένη θερμοκρασία θάλασσας), όσο και με την υπεραλίευση και μείωση των φυσικών τους εχθρών (π.χ. δελφίνια, τόνοι, σκουμπρί, φάλαινες, θαλάσσιες χελώνες κ.λ.π.).

 

Συνεχίζεται εδώ…

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Πώς να αντιμετωπίσετε τα «ατυχήματα» των διακοπών

Το άρθρο στην πηγή...

 

Τα κουνούπια καραδοκούν, μέλισσες συχνάζουν σε παραλίες, ο ήλιος «βαράει» αλύπητα και η θάλασσα εγκυμονεί κινδύνους. Για να μην μας χαλάσουν όμως τις διακοπές μας, πώς μπορούμε να είμαστε προετοιμασμένοι απέναντι σε όλα αυτά τα απρόοπτα; Ιδού όσες πρέπει να ξέρετε για τις «πρώτες βοήθειες» του καλοκαιριού.

 

Συνεχίζεται εδώ…

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Το κάπνισμα «πίσω» από τον καρκίνο της ουροδόχου κύστης

Το άρθρο στην πηγή...

 

Το κάπνισμα είναι κύρια αιτία του καρκίνου στην ουροδόχο κύστη, με τα περιστατικά διαρκώς να αυξάνονται, παγκοσμίως.

 

Μάλιστα τα τελευταία τριάντα χρόνια, η αύξηση των γυναικών που καπνίζουν οδήγησε σε χαρακτηριστική, αντίστοιχη αύξηση του καρκινώματος της ουροδόχου κύστης, όπως εξηγεί ο αναπληρωτής καθηγητής και διευθυντής της Ουρολογικής Κλινικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Χρήστος Καλαϊτζής, με αφορμή το 17ο Συμπόσιο της Ελληνο-Γερμανικής Ουρολογικής Εταιρείας, που θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη, από τις 29 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου.

 

Συνεχίζεται εδώ…

 

 

© MichaelidesPost.Com®