Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Πώς να ξεχωρίζετε τις αυθεντικές τσάντες από τις απομιμήσεις

Σύνδεση στην πηγή...


Χιλιάδες «επώνυμα» προϊόντα κατασχέθηκαν το περασμένο Σάββατο στον εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo, από τον ΣΔΟΕ Αττικής, έπειτα από σχετική καταγγελία που έγινε, ότι επρόκειτο για απομιμήσεις. Η «πραμάτεια» των χονδρεμπόρων προοριζόταν κυρίως για ελληνικά νησιά και -ποιος ξέρει;- πιθανώς και για την γκαρνταρόμπα σας! Επηρεασμένοι από το συμβάν, σκεφτήκαμε ότι είναι χρήσιμο να μπορούμε να αναγνωρίζουμε μία αυθεντική επώνυμη τσάντα, από μία «μαϊμού».

Συνέχεια στην πηγή….

«Μέτωπο» υπέρ της δραχμής αποφάσισε η Λαϊκή Ενότητα

Σύνδεση στην πηγή...


Την εναλλακτική πρόταση της Λαϊκής Ενότητας για την συγκρότηση πολιτικού μετώπου των αριστερών και αντιμνημονιακών δυνάμεων, ενέκρινε ομόφωνα το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, κατά την συνεδρίασή της την Κυριακή, 15 Ιανουαρίου και θα δοθεί αύριο στην δημοσιότητα.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΛΑΕ «επιδιώκει να εκφράσει το μεγάλο λαϊκό ρεύμα κατά του ευρώ και κατά της ΕΕ και να του προσδώσει ένα ριζοσπαστικό αντιμνημονιακό περιεχόμενο με την ακύρωση της λιτότητας και του ξεπουλήματος της χώρας, την διαγραφή του δημόσιου χρέους, την σεισάχθεια στα ιδιωτικά χρέη των κοινωνικά πιο αδύνατων, την εθνικοποίηση - κοινωνικοποίηση των τραπεζών και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μαζί με την καταπολέμηση της ανεργίας και την στήριξη της δημόσιας δωρεάν παιδείας και υγείας για όλους».

Στην εισήγησή του, ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης, σημείωσε ότι «ένας διαφορετικός κόσμος αναδύεται εντός του 2017 στην περιοχή μας, στην Ευρώπη και τον κόσμο, ο οποίος θέτει σε δοκιμασία την ύπαρξη της Ευρωζώνης και πιθανότατα της ΕΕ και βάζει σε κρίση την λεγόμενη "παγκοσμιοποίηση" των αγορών. Αυτός ο κόσμος μπορεί να αποδειχθεί πολύ πιο βάρβαρος και καταστροφικός αν η πραγματική Αριστερά δεν μπορέσει να βάλει τη σφραγίδα της στις εξελίξεις και τη διαμόρφωσή του».

 

Συνέχεια στην πηγή…

Η Ραχήλ Μακρή ετοιμάζει νέο πολιτικό φορέα

Σύνδεση με την πηγή.


Νέο πολιτικό φορέα ετοιμάζει η πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ, Ραχήλ Μακρή, υποστηρίζοντας ότι θα 'είναι διαφορετικός από τα παλαιοκομματικά σχήματα που έχουμε συνηθίσει' και θα 'έχει τα χαρακτηριστικά που έχω εγώ ως πολιτικός και ως άνθρωπος'.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό 'Alpha 98.9', η κα Μακρή υποστήιξε ότι δεν βάζει 'πολιτικές ταμπέλες ή ιδεολογικούς φραγμούς πάνω από την πολιτική και η πολιτική η οποία θα πρέπει να ασκείται είναι για τον άνθρωπο, για τον πολίτη και όχι για τον αν είναι αριστερός η δεξιός'.

Δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι επιλέγει 'μια συλλογική πορεία, έτσι όπως την έχω οραματιστεί, γιατί όταν όλοι οι υπόλοιποι έχουν ενωθεί για την καταστροφή της χώρας και πλέον οι ίδιοι επικαλούνται διχαστικά διλήμματα περί υποτιθέμενων αριστερών και δεξιών για το λαό, ενώ οι ίδιοι δεν έχουν κανένα φραγμό, ούτε αριστερό, ούτε δεξιό, ούτε ιδεολογικό, όπως αποκαλύφθηκε μέχρι σήμερα.

Στη συνέχεια σημείωσε ότι 'δεν μπορούμε εμείς όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες, συσκεπτόμενοι Έλληνες σκεπτόμενοι πολίτες να βαδίζουμε από δω και από κει μόνοι μας ο καθένας' για να συμπληρώσει ότι εκείνη έχει 'ίσως μεγαλύτερη πολιτική εμπειρία από τους ανθρώπους που δεν είχαν την ευκαιρία να έχουν μια κοινοβουλευτική θητεία'.

Τρία καρυκεύματα που καταπολεμούν ασθένειες

Σύνδεση στην πηγή...



Σκόνη τσίλι  Η  καψαϊκίνη  που συναντάμε στις καυτερές πιπεριές μπορεί να βοηθήσει στη μείωση  φλεγμονών  που συνδέονται με υψηλό κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις και διαβήτη. Για να αξιοποιήσετε τη δράση και την καυτερή γεύση του τσίλι, πασπαλίστε μικρή ποσότητα πάνω σε ψητή πατάτα, στο κρέας ή ακόμη και σε ποπ κορν.

 

Περισσότερα στην πηγή…

Μάθε πώς να διατηρείς σωστά τα φάρμακα του σπιτιού

Σύνδεση στην πηγή...


Ποιο είναι το καλύτερο σημείο να βάζω τα φάρμακα;

 

Η ζέστη, ο αέρας, το φως και η υγρασία μπορεί να αλλοιώσουν τα φάρμακα. Απόφυγε, επομένως, το πιο διαδεδομένο μέρος για τη φύλαξή τους, το ντουλαπάκι του μπάνιου.Η ζέστη και η υγρασία από τo ντους είναι υψηλότερες από κάθε άλλο σημείο του σπιτιού και μπορεί να επηρεάσει τη δραστικότητά τους πριν από την ημερομηνία λήξης τους. Για τον ίδιο λόγο απόφυγε και την κουζίνα. Προτίμησε ένα δροσερό, ξηρό σημείο, όπως η συρταριέρα στο δωμάτιό σου ή ένα κουτί αποθήκευσης στην ντουλάπα.

Σε ποια θερμοκρασία διατηρούνται;

 

Αυτό αναγράφεται με σαφήνεια στο χαρτί με τις οδηγίες χρήσης και τη σύσταση του φαρμάκου. Σε κάθε περίπτωση, όμως, δεν πρέπει να ξεπερνά τους 25°C: Αν αυτό συμβεί για ένα μικρό χρονικό διάστημα (μία-δύο μέρες), δεν πειράζει.Όμως, για περισσότερο, η διάρκεια του φαρμάκου θα μειωθεί σημαντικά. Τα φάρμακα που επηρεάζονται πιο πολύ είναι αυτά για το θυρεοειδή, τα αντισυλληπτικά και γενικά όσα έχουν ορμόνες. Υψηλό κίνδυνο αλλοίωσης έχουν και τα τεστ (εγκυμοσύνης, ωορρηξίας, γλυκόζης).

Συνέχεια στην πηγή….

Τα σημάδια ότι έχεις υψηλή πίεση

Σύνδεση στην πηγή...



«Βουβός δολοφόνος» αποκαλείται από τους ειδικούς η υψηλή πίεση. Κι αυτό γιατί σε αρκετές περιπτώσεις, η υπέρταση είναι ασυμπτωματική, με αποτέλεσμα όσοι πάσχουν από αυτή να το αγνοούν ή να υποτιμούν το πρόβλημά.

Τι μπορείτε να κάνετε όμως για μία πάθηση που δεν σας «προειδοποιεί»; Μπορείτε, κατ' αρχάς, να μετράτε συχνά την πίεσή σας, στο σπίτι ή στο φαρμακείο, εφόσον δεν έχετε πιεσόμετρο.

Πως θα μετρήσετε σωστά την πίεσή σας

Όπως αναφέρει ο λέκτορας Καρδιολογίας, κ. Τσιούφης στο iatronet.gr, «για να μετρήσετε σωστά την πίεσή σας, θα πρέπει να τοποθετήσετε την περιχειρίδα (αεροθάλαμο) του πιεσόμετρου στον αριστερό ή στο δεξιό βραχίονα, περίπου στο ύψος της καρδιάς, λίγο πιο πάνω από τον αγκώνα, και το ακουστικό πάνω από την αρτηρία που βρίσκεται στη εσωτερική πλευρά της άρθρωσης του χεριού.

Συνέχεια στην πηγή…

Υγιή δόντια χωρίς σφραγίσματα, εξαγωγές και απονευρώσεις;

Σύνδεση στην πηγή...


Μια νέα έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Scientific Reports στις 9 Ιανουαρίου, δείχνει ότι τα δόντια μπορούν να επιδιορθωθούν χρησιμοποιώντας τα δικά τους βλαστοκύτταρα, βάζοντας  τέλος στα συμβατικά σφραγίσματα  . Αν και η έρευνα οδοντιατρικής βρίσκεταιακόμα στο στάδιο των δοκιμών, το φάρμακο «Tideglusib» φαίνεται να διεγείρειτα δόντια με τρόπο τέτοιο που να διορθώνει ο ίδιος ο οργανισμός την βλάβη. Τα δόντια έχουν περιορισμένες δυνατότητες για επούλωση μέσω των βλαστοκυττάρων τους, αλλά η χρήση του φαρμάκου φαίνεται να τις αυξάνει, εξηγεί ο βασικός ερευνητής και καθηγητής κρανιοπροσωπικής βιολογίας του King' College στο Λονδίνο, Paul Sharpe.

Η εξέλιξη αυτή, υπογράμμισε ο Sharpe, σηματοδοτεί την απαρχή μιας νέας εποχής στην αναγεννετική οδοντιατρική, όπου οι νέες θεραπείες βασίζονται στην βιολογία και τηνφυσιολογία των δοντιών. Σε αυτό συμφωνεί και ο Dr. Ronald Burakoff, της οδοντιατρικής του North Shore University Hospital και Long Island Jewish Medical Center, εξαίροντας την προσέγγιση του Sharpe και συμπληρώνοντας ότι οι μέθοδοι αποτελούν κομμάτι του νέου πεδίου της  αναγεννητικής ενδοδοντικής  . Όπως εξηγεί ο Burakoff, τα βλαστοκύτταρα μπορούν να δράσουν ως  εξειδικευμένα κύτταρα  . Το μαλακό εσωτερικό του δοντιού περιέχει αιμοφόρα αγγεία και νεύρα, τα οποία είναι ευπαθή. Μέχρι τώρα, ο  τροχός, η απονεύρωση και οι εξαγωγές  ήταν οι κύριες μέθοδοι για να αντιμετωπιστούν οι ζημιές στα  δόντια  , αλλά η νέα προσέγγιση του Sharpe, συνεχίζει ο Burakoff, μπορεί να τα αλλάξει όλα αυτά.

Συνέχεια στην πηγή….

Αποζημιώσεις για τις καταστροφές ζητούν οι κτηνοτρόφοι Θεσσαλίας

Σύνδεση με την πηγή.



Την ανάγκη αποζημιώσεων λόγω των καταστροφών από την κακοκαιρία επισημαίνει η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων και Κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας σε επιστολή της προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου.

 Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, αποτέλεσμα της πρόσφατης θεομηνίας ήταν «να πεθάνουν αρκετά ζώα από το κρύο, να υπάρχει μεγάλη πτώση στην παραγωγή αιγοπρόβειου γάλακτος και αυξημένο κοστολόγιο σε ζωοτροφές καθώς δεν υπήρχε η δυνατότητα της εξωτερικής βοσκής». Υπήρξαν επίσης «αρκετά προβλήματα σε κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις με το νερό καθώς δεν υπήρχε η δυνατότητα μεταφοράς του λόγω της έντονης χιονόπτωσης».

 Οι κτηνοτρόφοι επισημαίνουν πως «κρίνεται επιτακτική» η αποζημίωσή τους «για απώλεια παραγωγής μέσω προγραμμάτων για έντονα καιρικά φαινόμενα -όπως είχαν δοθεί και στο παρελθόν- καθώς επίσης και η άμεση αποζημίωση των κτηνοτρόφων, των οποίων τα ζώα απεβίωσαν από τη θεομηνία, μέσω του ΕΛΓΑ».

Γι' αυτό θέλει ο Ερντογάν κατοχικά στρατεύματα στην Κύπρο

Σύνδεση με την πηγή.


Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αρνείται να αποσύρει τα τουρκικά στρατεύματα από την Κύπρο προκειμένου να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή υποστήριξη από τους υπερεθνικιστές στο δημοψήφισμα για τη συνταγματική μεταρρύθμιση, δήλωσε ο αναπληρωτής συμπρόεδρος του φιλοκουρδικού κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) Χισάρ Οζόι μιλώντας στο Sputnik.

'Τα θέματα της κυριαρχίας, της ασφάλειας και των εγγυήσεων είναι όλα ζητήματα στα οποία είναι έντονο το εθνικιστικό συναίσθημα. Η Τουρκία βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα πολύπλοκη διαδικασία μεταρρύθμισης του συντάγματός της και εγκαθίδρυσης του προεδρικού συστήματος. Για τον λόγο αυτό ο πρόεδρος Ερντογάν χρειάζεται την υποστήριξη των Τούρκων υπερεθνικιστών, που επικρίνουν τους πιθανούς συμβιβασμούς της τουρκικής κυβέρνησης στο Κυπριακό', εξήγησε ο Οζόι.

Την Παρασκευή ο Ερντογάν δήλωσε ότι Τούρκοι στρατιώτες θα παραμείνουν επ' αόριστον στην Κύπρο και ότι δεν υπάρχει συζήτηση για την απομάκρυνσή τους.

Την ίδια ημέρα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε επισημάνει ότι η Άγκυρα είναι αντίθετη στον εγγυητικό ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κύπρο, καθώς το μπλοκ έχει αποδειχθεί ανίκανο να διασφαλίσει την ασφάλεια στο νησί και τη συμμόρφωση σε μια συμφωνία επανένωσης.

'Είναι πιθανό η τουρκική πλευρά να προσπαθήσει να κερδίσει περισσότερο χρόνο και να μην πάρει ξεκάθαρη θέση μέχρι γίνει το δημοψήφισμα. Σε διαφορετική περίπτωση, η κυβέρνηση ενδέχεται να χάσει την υποστήριξη των υπερεθνικιστών', εξήγησε ο Οζόι.

Oδηγός προφύλαξης από τη γρίπη που σαρώνει...

Σύνδεση στην πηγή....



Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η εποχική έξαρση της γρίπης, που ειδικά φέτος ταλαιπωρεί κυρίως ηλικιωμένα άτομα. Ηδη την πρώτη εβδομάδα του έτους, το 12% των επισκέψεων σε γιατρό ήταν από ασθενείς με συμπτώματα γρίπης. Το ίδιο διάστημα, 6,5% των ατόμων άνω των 65 ετών που επισκέφθηκαν γιατρό ήταν λόγω συμπτωμάτων γρίπης, όταν πέρυσι το ίδιο διάστημα το αντίστοιχο ποσοστό σε αυτή την ηλικιακή ομάδα ήταν μόλις 3%. Ο επιστημονικός συνεργάτης του ΚΕΕΛΠΝΟ, αναπληρωτής καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων στο ΕΚΠΑ Σωτήρης Τσιόδρας συστήνει μέσω της «Κ» στα ηλικιωμένα άτομα, ανεξαρτήτως εάν έχουν εμβολιαστεί έναντι της γρίπης ή όχι, να αναζητήσουν αμέσως ιατρική συμβολή με την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων γρίπης, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά «η γρίπη είναι απρόβλεπτη και πρέπει όλοι να είμαστε σε επιφυλακή».

1. Σε τι φάση είναι σήμερα η δραστηριότητα της γρίπης;

Με βάση τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα του ΚΕΕΛΠΝΟ, η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα βρίσκεται σε ανοδική φάση. Εκτιμάται ότι το 12% των επισκέψεων σε γιατρό, την πρώτη εβδομάδα του 2017, αφορούσαν ασθενείς με συμπτώματα γρίπης, έναντι 9,5% που ήταν την τελευταία εβδομάδα του 2016. Από αυτούς ένα μεγάλο ποσοστό είχαν προσβληθεί από γρίπη. Αλλωστε, το 53% όσων περιστατικών γριπώδους συνδρομής ελέγχονται εργαστηριακά επιβεβαιώνεται ότι είναι γρίπη. Εως τις 8 Ιανουαρίου 2017, 39 ασθενείς είχαν νοσηλευθεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας λόγω σοβαρών επιπλοκών της γρίπης, εκ των οποίων μόνο το 15% είχε εμβολιαστεί. Από τον Νοέμβριο 2016 έως και τις 8 Ιανουαρίου 2017 είχαν καταγραφεί οκτώ θάνατοι ασθενών με γρίπη.

Συνέχεια στην πηγή…

Ένα στα τέσσερα Wi-Fi hotspots περιμένει να παραβιαστεί

Σύνδεση στην πηγή...



Βασιζόμενοι σε ανάλυση πληροφοριών από περισσότερα από 31 εκατομμύρια Wi-Fi hotspots παγκοσμίως, οι ειδικοί της Kaspersky Lab ανακάλυψαν ότι ένα στα τέσσερα (28%) δεν προστατεύεται και ενέχει άμεσο κίνδυνο για τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών.

Αυτό σημαίνει ότι όλη η κίνηση που μεταφέρεται και μεταδίδεται μέσω αυτών των δικτύων, συμπεριλαμβανομένων των προσωπικών μηνυμάτων, τυχόν κωδικών πρόσβασης ή εγγράφων μεταξύ πολλών άλλων, εύκολα μπορούν να υποκλαπούν και να χρησιμοποιηθούν από επιτιθέμενους.

Σύμφωνα με το Kaspersky Security Network, το 25% των Wi-Fi δικτύων παγκοσμίως δεν έχουν καμία κρυπτογράφηση ή προστασία με κωδικό πρόσβασης οποιουδήποτε είδους. Με άλλα λόγια, οι πληροφορίες που μεταδίδονται μέσω αυτών των δικτύων είναι εντελώς ευάλωτες σε εξωτερικές επιθέσεις, καθώς μπορούν να διαβαστούν από τρίτους. Επίσης, ένα 3% των Wi-Fi hotspots χρησιμοποιεί το WEP (Wired Equivalent Privacy) για την κρυπτογράφηση δεδομένων. Αυτό το αναξιόπιστο πρωτόκολλο μπορεί να παραβιαστεί μέσα σε λίγα λεπτά χρησιμοποιώντας ευρέως διαδεδομένα εργαλεία, διαθέσιμα ελεύθερα στο διαδίκτυο.

Συνέχεια στην πηγή…

Όλη η αλήθεια για την τελευταία νύχτα του Παντελή Παντελίδη πριν το μοιραίο τροχαίο

Σύνδεση στην πηγή....



Τις τελευταίες ημέρες έχουν ακουστεί άπειρα πράγματα γύρω τόσο από το τροχαίο όπου έχασε τη ζωή του ο Παντελής Παντελίδης, αλλά και όσον αφορά την τελευταία νύχτα του αγαπημένου τραγουδιστή και το τι είχε συμβεί στο νυχτερινό κέντρο Teatro όπου ετοιμαζόταν για την πρεμιέρα του με τη Δέσποινα Βανδή και τον Κώστα Μαρτάκη.

Με το κείμενό του στην ιστοσελίδα του newspistol, 'Η τελευταία βραδιά του Παντελίδη στο Teatro στις 18/2/2016. Αλήθειες που πρέπει να ακουστούν!', ο στενός συνεργάτης αλλά και φίλος του Παντελή Παντελίδη, Χάρης Λεμπιδάκης γράφει για τη μοιραία νύχτα της 18ης Φεβρουαρίου βάσει στοιχείων και δημοσιογραφικής έρευνας :

'Έχω βγει πολλές φορές αυτούς τους έντεκα μήνες και έχω αναπαράγει θέματα συναδέλφων που κατηγορούν την Μίνα, την Φρόσω αλλά και έρευνες σχετικά με την υπόθεση Παντελίδη που ακόμη και σήμερα απασχολεί τα Μέσα Ενημέρωσης και πουλάει απίστευτα.

 

Συνέχεια στη πηγή ….