Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Ξεκινά η διαδικασία πώλησης του 5% του ΟΤΕ

Σύνδεση στην πηγή του άρθρου...


Της Μαρίας Μόσχου

Στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πρόληψη χρηματοοικονομικού συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ με αντικείμενο την πώληση του 5% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ προχώρησε χθες το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων. Να σημειωθεί ότι την Πέμπτη το μεσημέρι η κεφαλαιοποίηση του ΟΤΕ στο Χρηματιστήριο Αθηνών διαμορφώνεται στα επίπεδα 4,352 δισ. (100%) δηλ. το 5% αποτιμάται στα 217,6 εκατ. ευρώ.

 

Σημειώνεται ότι η Deutsche Telecom, κάτοχος σήμερα του 40% του ΟΤΕ, κατέχει (με βάση τη Συμφωνία Μετόχων) δικαίωμα πρώτης προτίμησης για το 5% που παραχωρείται και έχει εκδηλώσει το, υπό προϋποθέσεις, ενδιαφέρον της για περαιτέρω αύξηση του ποσοστού της στον ελληνικό Οργανισμό. Όπως έχουν κάνει σαφές οι Γερμανοί, αυτό θα συμβεί, μόνο εφόσον η συναλλαγή έχει οικονομικό νόημα και ενισχύει την αξία του ομίλου. Είχε προηγηθεί την περασμένη Παρασκευή η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ να προχωρήσει στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για πρόσληψη συμβούλων για μια σειρά περιουσιακών στοιχείων μεταξύ των οποίων και ο ΟΤΕ.

 

Υπενθυμίζεται ότι σε εφαρμογή της απόφασης της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων με αριθμό 260/18.11.2016 (ΦΕΚ 3723/B'/18.11.2016), το ελληνικό δημόσιο μεταβίβασε στο ΤΑΙΠΕΔ 24.507.520 μετοχές του ΟΤΕ, που αντιστοιχούν στο 5% του μετοχικού κεφαλαίου του, στο πλαίσιο της περαιτέρω αποκρατικοποίησης της εταιρείας. Εφόσον ολοκληρωθεί η συναλλαγή και το ποσοστό του ελληνικού δημοσίου στον ΟΤΕ υποχωρήσει στο 5% (σήμερα κατέχει απευθείας το 1% και εξασκεί τα δικαιώματα ψήφου για το 4% που κατέχει το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ), θα επέλθουν αλλαγές στη συμφωνία μετόχων του 2008. Το υπόλοιπο 50% των μετοχών βρίσκεται στα χέρια θεσμικών και ιδιωτών επενδυτών.

 

Συνεχίζεται στην πηγή του Άρθρου…

Κίνδυνος «μπλακάουτ» στις εξαγωγές

Σύνδεση στην πηγή του Άρθρου


Από την έντυπη έκδοση 

  Του Σταμάτη Ζησίμου   zstam@naftemporiki.gr  

 Για κίνδυνο «Grexit των ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών από το ευρωπαϊκό σύστημα διαπίστευσης», λόγω της μη «ανεξαρτητοποίησης» του Εθνικού Συστήματος Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ) έκαναν εκ νέου λόγο, με κοινή τους παρέμβαση η HellasCert η HellasLab και ο ΣΕΒ.

 Πρόκειται για ένα μείζον θέμα, το οποίο αν δεν επιλυθεί έως τις 27 Απριλίου, τότε υπάρχει άμεσος κίνδυνος για «μπλακάουτ» στις εξαγωγές, καθώς τα προϊόντα και οι υπηρεσίες δεν θα φέρουν πιστοποιητικό διεθνούς αναγνώρισης. Χθες, πάντως, στελέχη του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης διαβεβαίωναν ότι ήδη έχει διαμορφωθεί το πλαίσιο για την απόσπαση του ΕΣΥΔ από το Εθνικό Σύστημα Υποδομών Ποιότητας (ΕΣΥΠ). Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογη διαβεβαίωση υπήρξε και στις αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου, ωστόσο η απαραίτητη νομοθετική ρύθμιση δεν έχει κατατεθεί ακόμη.

   Ολόκληρο το άρθρο στη «Ναυτεμπορική»    

Οι 4 τροφές που πρέπει να καταναλώνεις για να μην πεινάς

Σύνδεση στην πηγή...



Να τρώμε, να χορταίνουμε και ν' αδυνατίζουμε, θα μπορούσε να είναι ένα αντιπροσωπευτικό τσιτάτο ευτυχίας για τις περισσότερες από μας. Είναι εφικτό μόνο αν τρως υπερβολικά ΜΑΡΟΥΛΙ και σε μάλλον σε καμία άλλη περίπτωση. Ας πάμε λοιπόν σε μία πιο ρεαλιστική λύση. Να τρως υγιεινά και σωστά συμπεριλαμβάνοντας στη διατροφή σου 4 τρόφιμα που σου δημιουργούν κορεσμό και άρα δεν θα πεινάς κάθε μισή ώρα. Στα καλά νέα, στη λίστα δεν θ' αναφέρουμε μήλα και πορτοκάλια, αλλά πιο ελκυστικές τροφές.


Αυγό

 

Γιατί είναι από τις πιο πλήρεις πρωτεΐνες που θα βρεις εκεί έξω, γιατί δημιουργεί ξαιρετική αίσθηση κορεσμού, γιατί μπορείς να τ' απολαύσεις με διάφορους τρόπους- κατά προτίμηση ομελέτα ή βραστό- γιατί είναι οικονομική τροφή και είναι πολύ δελεαστικά ακόμα κι αν τα συγκρίνεις με υδατάνθρακα (που είναι πάντα δελεαστικός).

Συνέχεια στην πηγή

Σταϊνμάγερ: Συνέχεια στις μεταρρυθμίσεις για να έρθει η ανάπτυξη

Όλο το Άρθρο στην πηγή....


Το μήνυμα της συνοχής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σε μια περίοδο που η ευρωπαϊκή ιδέα βάλλεται και αμφισβητείται με το Brexit, θέλει να στείλει με την επίσκεψή του στην Ελλάδα ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, ο οποίος φτάνει σήμερα στην Αθήνα. Ο 61χρονος σοσιαλιστής πολιτικός υποστηρίζει με σθένος την ανάγκη ολοκλήρωσης της ευρωπαϊκής ενοποίησης, εκτιμά δε ότι η ενίσχυση της Ευρώπης αποτελεί την απάντηση στις αποστάσεις που θέλει να πάρει ο πρόεδρος των ΗΠΑ από την παραδοσιακή διατλαντική συμμαχία. Αναφορικά με την ελληνική κρίση, ο κ. Σταϊνμάγερ υπογραμμίζει την ανάγκη να συνεχίσει η χώρα μας τις μεταρρυθμίσεις, ώστε αυτές να φέρουν οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή, αναγνωρίζοντας τις στερήσεις που έχουν υποστεί οι πολίτες έως σήμερα. Τέλος, αποδοκιμάζει ως «απαράδεκτη και αναξιοπρεπή» την επιθετική ρητορική της Τουρκίας, τονίζει όμως ότι «δεν πρέπει να γκρεμίζουμε τις γέφυρες που μας συνδέουν».


― Κύριε πρόεδρε, αυτή είναι η τρίτη σας επίσκεψη στο εξωτερικό ως ομοσπονδιακός πρόεδρος. Γιατί επισκέπτεστε την Ελλάδα τη δεδομένη χρονική στιγμή;

 

Απάντηση και συνέχεια στην πηγή…