Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

"Μάθημα" ιστορίας από Κουτσούμπα σε Τσίπρα για Μπελογιάννη

Σύνδεση στην πηγή....

 

 

Πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας τα εγκαίνια της μόνιμης έκθεσης "Νίκος Μπελογιάννης", στην οικία του αγωνιστή, στελέχους του ΚΚΕ, στη γενέτειρά του, Αμαλιάδα.

Την έκθεση εγκαινίασε ο πρωθυπουργός παρουσία του προέδρου της Βουλής και του δημάρχου Ήλιδας, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Στην εκδήλωση, διαβάστηκε και κείμενο του γιου του αγωνιστή του ΚΚΕ. Η οικία Μπελογιάννη δωρήθηκε στον δήμο Ήλιδας από τον γιο του, ενώ λίγο αργότερα χαρακτηρίστηκε ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο από το υπουργείο Πολιτισμού.

 

Συνέχεια στην πηγή…

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Αστυπαλιώτικες γεύσεις στη Νέα Υόρκη

Μετάβαση στην πηγή.

 

Στα James Beard Foundation, τη μεγαλύτερη γιορτή της γαστρονομίας που διοργανώνεται στη Νέα Υόρκη, συμμετείχε και η Αστυπάλαια παρουσιάζοντας τα τοπικά προϊόντα της.

Οι σεφ Στ. Μισομικές, Χρ. Αθανασιάδης, Ι. Γαβαλάς, Γ. Στυλιανουδάκης και Π. Διαμαντής ετοίμασαν πιάτα τα οποία ταξίδεψαν γευστικά όλους όσοι παρευρέθηκαν στο Νότιο Αιγαίο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Izabela Wojcik, εκπρόσωπος του ιδρύματος, έκανε εγκωμιαστικά σχόλια για την ελληνική διατροφή, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Θα ήταν χαρά μας αυτή η συνεργασία να συνεχιστεί, καθώς η ελληνική γαστρονομία βρίσκεται σε εξαιρετικά επίπεδα».

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Καλά τα νέα για όσους αγαπούν το ποτό

Σύνδεση στην πηγή...

 

Η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο για αρκετές καρδιοπάθειες, αλλά όχι όλες, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη βρετανική επιστημονική έρευνα, στην οποία συμμετείχαν και τρεις ελληνικής καταγωγής επιστήμονες.

Ως μέτρια ποσότητα αλκοόλ θεωρούνται οι 14 μερίδες (112 γραμμάρια) την εβδομάδα, δηλαδή δύο τη μέρα κατά μέσο όρο. Ενδεικτικά, ένα ποτήρι κρασί των 125 ml περιέχει μιάμιση μερίδα αλκοόλ, μία μερίδα αλκοολούχου ποτού (π.χ. ουίσκι ή βότκα) θεωρείται αυτή που περιέχει 25 ml, ενώ μια μερίδα αλκοόλ αντιστοιχεί περίπου σε 300 ml μπίρας.

 

Συνέχεια στην πηγή…

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Πόσοι προσλήφθηκαν στο Δημόσιο το 2015-2016

Σύνδεση στην πηγή....

 

Στοιχεία για τον προγραμματισμό των προσλήψεων το 2017 αλλά και αυτές που έγιναν στο δημόσιο το 2015 και το 2016, διαβίβασε στη Βουλή η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Όλγα Γεροβασίλη, σε απάντηση ερώτησης που είχαν καταθέσει 43 βουλευτές της ΝΔ με επικεφαλής τον Γιώργο Γεωργαντά.

 

Συνέχεια στην πηγή….

 

© MichaelidesPost.Com®