Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Ετοιμάζεται η 14η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Σύνδεση στην πηγή....


Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ), θεσμός και τόπος συνάντησης για όλους τους επαγγελματίες και τους φίλους του βιβλίου στην Ελλάδα, θα πραγματοποιηθεί φέτος από την  Πέμπτη 11 μέχρι την Κυριακή 14 Μαΐου  2017 στο χώρο του Διεθνούς Εκθεσιακού & Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης της ΔΕΘ-HELEXPO.

 

   Ταξιδεύουμε στην Ελλάδα και το εξωτερικό, γνωρίζουμε τον κόσμο και τις ομορφιές του!  

 Η φετινή 14η διοργάνωση έχει ως κεντρικό θεματικό αφιέρωμα τον  Ευρωπαϊκό Νότο  στη λογοτεχνία, στην κουλτούρα, στην ιστορία και στην πολιτική. Στο πλαίσιο της «Αναζήτησης του Νότου» πολλοί και σημαντικοί είναι οι συγγραφείς που αναμένεται να επισκεφτούν την πόλη της Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα της ΔΕΒΘ περιλαμβάνει επίσης τέσσερις μεγάλους θεματικούς άξονες: Το έργο του μεγάλου Έλληνα λογοτέχνη  Νίκου Καζαντζάκη  , την εκατοστή επέτειο της Οκτωβριανής Επανάστασης, το  Προσφυγικό Ζήτημα  και το Πολιτιστικό Έτος Ελλάδας-Κίνας 2017. Στο πρόγραμμα εντάσσονται επίσης το Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών και το  Φεστιβάλ Μετάφρασης  που πραγματοποιούνται με ιδιαίτερη επιτυχία τα τελευταία χρόνια, ενώ η αγαπημένη μικρών και μεγάλων Παιδική Γωνιά ετοιμάζεται να υποδεχτεί ταλαντούχους δημιουργούς από την Ιταλία, τη Γαλλία και τη Γερμανία.

 

Τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης διοργανώνουν το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, η ΔΕΘ-HELEXPO και ο Δήμος Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη των Ελλήνων Εκδοτών και την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020.

  Το πρόγραμμα της 14ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης 

 

Συνέχεια στην πηγή…..

Μέσος μεικτός μισθός 392,53 ευρώ για 601.869 εργαζόμενους

Σύνδεση στην πηγή...



Αύξηση των χαμηλόμισθων - απασχολουμένων με καθεστώς μερικής απασχόλησης κατά 12,61% και μέση αμοιβή... 392,53 ευρώ μεικτά, κατέγραψε ο ΕΦΚΑ στον ιδιωτικό τομέα μεταξύ Ιουνίου '15 και Ιουνίου '16, σε αντίθεση με τους ασφαλιζόμενους με πλήρες ωράριο οι οποίοι αυξήθηκαν μόνο κατά 3,25%. Σύμφωνα με τα συγκριτικά στοιχεία του πρώην ΙΚΑ, τον Ιούνιο του '16 ο συνολικός αριθμός των ασφαλισμένων έφτασε τα 2.006.720 άτομα, από 1.909.948 που ήταν τον αντίστοιχο μήνα του '15. Η βελτίωση αυτή προήλθε, ωστόσο, κυρίως από τη μεγάλη αύξηση των ασφαλιζόμενων με μειωμένα ωράρια που έφτασαν τους 601.869 (333.465 γυναίκες και 268.404 άνδρες), ποσοστό 29% στο σύνολο, με μέσες μεικτές αποδοχές 392,53 ευρώ (387,12 ευρώ για τους άνδρες και 396,88 ευρώ για τις γυναίκες) και μέσο ημερομίσθιο 23,57 ευρώ. Αντίστοιχα, οι μέσες μηνιαίες αποδοχές για τους 1.474.904 εργαζόμενους με πλήρες ωράριο ήταν 1.162,34 ευρώ μεικτά (1.248,42 ευρώ για 829.471 άνδρες και 1.051,73 ευρώ για 645.433 γυναίκες), μειωμένες κατά 1,77% σε σύγκριση με τον Ιούνιο του '15.

 

Συνέχεια στη πηγή…

Πολιτική λύση ζητά ξανά ο πρωθυπουργός

Σύνδεση στην πηγή...


Του Ηλία Μπενέκου

 

Να 'ξεκλειδώσει' την μπλοκαρισμένη διαπραγμάτευση ενόψει του κρίσιμου Eurogroup της Παρασκευής, ώστε να μη χαθεί ένα ακόμη χρονικό ορόσημο, προσπαθεί με κάθε τρόπο η κυβέρνηση και στο πλαίσιο αυτό, αναλαμβάνει δράση ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ενεργοποιώντας για ακόμη μαι φορά την 'πολιτική διαπραγμάτευση'.

 

Με μια λιτή ανακοίνωση μάλιστα το Μαξίμου επιβεβαίωσε χθες αυτή τη στρατηγική, αναφέροντας πως 'η κυβέρνηση στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης πραγματοποιεί κύκλο επαφών σε όλα τα επίπεδα'. 'Καταστροφολογικά σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα. Σύντομα, με την ολοκλήρωση των επαφών, θα υπάρξουν και οι σχετικές ανακοινώσεις', ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

 

Συνέχεια στην πηγή….

Υπάρχει φυτικό κρέας; Μάθε το στο 1ο Φεστιβάλ Vegan και Nηστίσιμων Γεύσεων!

Για Περισσότερα Άρθρα στην πηγή.



Αν θεωρείς πως η χορτοφαγική διατροφή σε αποκλείει από τις λιχουδιές, σου αποδεικνύουμε το αντίθετο! Τα πιάτα που απολαμβάνει ένας vegan δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν από τα αυτά ενός κρεατοφάγου ενώ είναι το ίδιο γευστικά.

 

αντίθεση με την αντίληψη που επικρατεί, οι επιλογές είναι πολλές και δεν περιορίζονται στις σαλάτες και τα χορταρικά.

 

Αυτός είναι και ο στόχος του 1oυ Φεστιβάλ Vegan και νηστίσιμων γεύσεων: Να φέρει το ευρύ κοινό σε επαφή με φαγητά, γεύσεις και γλυκά που στηρίζονται στη χορτοφαγική διατροφή.

 

Στο φεστιβάλ συμμετέχει μια σειρά χορτοφαγικών εστιατορίων, ζαχαροπλαστείων κι εταιρειών που μας ταξιδεύουν σε μια ξεχωριστή γευστική πανδαισία.

 

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια, ομιλίες αλλά και workshops. Θα υπάρξει δίωρο Σεμινάριο Ταρατσόκηπου για όσους θέλουν να καλλιεργούν τα δικά τους λαχανικά και να έχουν ένα μποστάνι στο μπαλκόνι τους! Παράλληλα ο Σεφ Νίκος Γαϊτάνος σε συνεργασία με την εταιρεία Vegetarian Butcher θα παρασκευάζει για εμάς πιάτα με φυτικό "μοσχάρι", "κοτόπουλο" και "μπέικον

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

Oδηγούμε το Fiat 500S

Περισσότερα στην πηγή...


Η Fiat λανσάρει το νέο 500S με σπορτίφ εμφάνιση και κινητήρες από 69 έως και 105 ίππους ισχύος. Ο Τάκης Πουρναράκης οδηγεί το ιταλικό μίνι μοντέλο κα μας μιλά για τις επιμέρους λεπτομέρειες.

 

Η Fiat λανσάρει το νέο 500S, την πιο σπορ έκδοση του 500 πριν από το Abarth, η οποία μπορεί πλέον να συνδυαστεί με όλους τους διαθέσιμους κινητήρες βενζίνης και diesel της γκάμας. Το Fiat 500S διακρίνεται για τους πιο σπορ προφυλακτήρες του με μαύρο πλέγμα και ενσωματωμένους προβολείς ομίχλης εμπρός, τα πίσω φιμέ τζάμια, τα πλαϊνά σπόιλερ και την πίσω αεροτομή. Νέα σχεδίαση έχουν και οι ζάντες αλουμινίου σε 15 ή 16 ίντσες, ενώ η παλέτα των χρωμάτων αποτελείται από ένα ειδικό μπλε χρώμα και ένα πράσινο.

 

Στο εσωτερικό, τονίζεται και εδώ ο σπορτίφ χαρακτήρας της έκδοσης με διχρωμία στα νέα, πιο σπορτίφ καθίσματα (μαύρο και μπλε ή λευκό ή κίτρινο), ενώ υπάρχει και η δυνατότητα επιλογής δερμάτινης ταπετσαρίες με λευκές ή μπλε λεπτομέρειες.

Διακοπές στην Ελλάδα με το κατοικίδιό σας

Περισσότερα Άρθρα στην πηγή...


Η startup εταιρεία Woof Club Travel είναι η πρώτη online concierge υπηρεσία για ταξιδιώτες με κατοικίδια.

 

Μέσα από την πλατφόρμα της ταξιδιώτες με κατοικίδια μπορούν να κάνουν κράτηση σε ένα φιλικό για το κατοικίδιό τους κατάλυμα και να επιλέξουν υπηρεσίες που το αφορούν, από pet sitting και grooming μέχρι κτηνιατρική κάλυψη.

 

Στόχος της Woof Club είναι να διευκολύνει τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις να διαχειριστούν ποιοτικά τις απαιτήσεις των πελατών τους.

 

Η πλατφόρμα θα είναι πλήρως λειτουργική από τον Απρίλιο, με 200 καταλύματα σε όλη την Ελλάδα, ενώ ήδη απέσπασε διακρίσεις στον τομέα της καινοτομίας (Tourism Awards 2017).

Το Android της Google «αποκαθήλωσε» τα Windows

Σύνδεση στην πηγή...


Ένα ορόσημο στην ιστορία της τεχνολογίας -και πιθανώς ένα τέλος εποχής- σηματοδοτεί το γεγονός ότι τα Windows της Microsoft έπαψαν πλέον να είναι το κυρίαρχο λειτουργικό σύστημα στον κόσμο.


Σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων διαδικτύου StatCounter, για πρώτη φορά το Android της Google ξεπέρασε -έστω και οριακά- τα Windows και είναι πλέον το πιο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα παγκοσμίως, αν ληφθεί υπόψη η συνολική διαδικτυακή χρήση του σε όλες τις συσκευές (επιτραπέζιοι και φορητοί υπολογιστές, ταμπλέτες, κινητά τηλέφωνα).


Τον Μάρτιο του 2017, το διεθνές μερίδιο του Android στη χρήση του διαδικτύου έφθασε το 37,93% έναντι 37,91% των Windows.


«Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί το τέλος της πρωτοκαθεδρίας της Microsoft στην παγκόσμια αγορά λειτουργικών συστημάτων, την οποία κατέχει από τη δεκαετία του 1980. Δείχνει επίσης πόση πρόοδο έχει κάνει το Android, το οποίο πριν πέντε χρόνια κατείχε μερίδιο μόλις 2,4%», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της StatCounter Αοντάν Κάλεν.


Οι βασικές αιτίες για την ανατροπή των ισορροπιών είναι η ολοένα μεγαλύτερη πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω κινητών τηλεφώνων, η συνεχιζόμενη μείωση στις πωλήσεις παραδοσιακών προσωπικών υπολογιστών και το συνεχώς διευρυνόμενο ειδικό βάρος της Ασίας στη διεθνή αγορά.


Όσον αφορά τις εξελίξεις ανά ήπειρο, στη Βόρεια Αμερική τα Windows βρίσκονται σταθερά στην πρώτη θέση στο σύνολο των συσκευών με μερίδιο 39,5%, ενώ ακολουθεί το iOS της Apple με 25,7% και το Android είναι τρίτο με 21,2%. Στην Ευρώπη η «ψαλίδα» μεταξύ Windows και Android είναι ακόμη μεγαλύτερη, με ποσοστά 51,7% και 23,6% αντίστοιχα.

 

Συνέχεια στην πηγή…