Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Μέτρα για την απόδοση κτιρίων

Σύνδεση στην πηγή...

 

O κανονισμός λειτουργίας για το υποχρεωτικό καθεστώς ενεργειακής απόδοσης, ο οποίος μεταξύ άλλων υποχρεώνει τις ενεργειακές εταιρείες να λάβουν ποσοτικοποιημένα μέτρα για την ορθολογική χρήση της ενέργειας, αξίας αρκετών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (1242Β/11-4-2017), όπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Περιβάλλοντος - Ενέργειας. Τα καθεστώτα επιβολής περιλαμβάνουν μέτρα που υποχρεώνουν τις ενεργειακές εταιρείες (πετρελαιοειδών, ηλεκτρισμού κ.λπ.) να εφαρμόσουν δράσεις βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης σε κατοικίες, σε εγκαταστάσεις του τριτογενή και του βιομηχανικού τομέα, καθώς και σε επιβατικά και φορτηγά οχήματα. Οι δράσεις χωρίζονται σε δράσεις ευαισθητοποίησης και σε τεχνικές δράσεις ενεργειακής απόδοσης. Οι δράσεις ευαισθητοποίησης αφορούν μέτρα συμπεριφοράς και ορθολογικής χρήσης της ενέργειας από τους τελικούς καταναλωτές και τα τεχνικά μέτρα σε εργασίες, όπως μόνωση, αναβάθμιση οικιακών συσκευών κ.λπ. Τα μέτρα για την ενεργειακή απόδοση λαμβάνονται σε εφαρμογή σχετικής ευρωπαϊκής οδηγίας.

Συνεχίζεται στην πηγή…

Παραλίες της Κύπρου... να τις πιεις στο ποτήρι

Σύνδεση στην πηγή...


Οι παραλίες της Κύπρου τα έχουν όλα: χρυσές αμμουδιές, ξέφρενα πάρτι, ονειρεμένα ηλιοβασιλέματα, ξακουστούς μύθους, αλλά κυρίως πεντακάθαρα νερά.

 

ΗΚύπρος δεν είναι χώρα με βιομηχανική ανάπτυξη. Ετσι, έχει καταφέρει να διατηρήσει τις ακτές της καθαρές και να μετράει 59 γαλάζιες σημαίες. Σύμφωνα, δε, με έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος (ΕΟΠ) και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, βρίσκεται στη 2η θέση της κατάταξης με τα πιο καθαρά νερά της Ευρώπης.

 

FIG TREE BAY, ΠΡΩΤΑΡΑΣ

 

Συγκαταλέγεται στις 25 καλύτερες παραλίες του κόσμου, σύμφωνα με τα Travelers' Choice Awards 2017 του TripAdvisor, και γι' αυτό είναι μάλλον αναμενόμενο να συναντήσετε πάρα πολύ κόσμο. Η παραλία είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε οικογένειες και άτομα με κινητικές δυσκολίες, καθώς διαθέτει ειδικό τροχοκάθισμα και ναυαγοσώστη που βοηθά κατά την είσοδο-έξοδο με ασφάλεια.

 

Συνέχεια στην πηγή…

Google Hire: Υπηρεσία ευρέσεως εργασίας ως απάντηση στο LinkedIn;

Περισσότερα στην πηγή του Άρθρου.


Η Google ετοιμάζεται να λανσάρει τη δική της υπηρεσία ευρέσεως εργασίας για να ανταγωνιστεί το LinkedIn, η οποία ονομάζεται Google Hire και βρίσκεται ήδη στον αέρα, παρά το γεγονός ότι δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με αναφορά της ιστοσελίδας Axios, η επερχόμενη πλατφόρμα δοκιμάζεται ήδη από μεγάλες εταιρείες όπως η Medisas, Poynt, DramaFever, SingleHop και CoreOS.

 

Η υπηρεσία Google Hire αναμένεται να προσφέρει στις εταιρείες τη δυνατότητα δημοσίευσης αγγελιών για θέσεις εργασίας, ενώ οι υποψήφιοι εργαζόμενοι θα μπορούν να αφήνουν το βιογραφικό τους και να συμπληρώνουν αιτήσεις για τις θέσεις που τους ενδιαφέρουν.

 

Πιθανότατα θα μάθουμε περισσότερα για το Google Hire στο επερχόμενο συνέδριο Google I/O 2017.

 

Πηγή: techgear.gr

Νερό με λεμόνι: Μύθοι & αλήθειες για τα οφέλη του

Σύνδεση στην πηγή...


Λέγεται ότι οι αρχαίοι Ρωμαίοι ήταν οι πρώτοι που αξιοποίησαν τον συνδυασμό νερό + λεμόνι ως αντίδοτο σε κάθε λογής δηλητήριο. Από την εποχή τους μέχρι και σήμερα έχουν αποδοθεί σε αυτό το απλό «ποτό» δεκάδες διαφορετικές ιδιότητες ευεργετικές για την υγεία. Πόσες όμως αληθεύουν στην πραγματικότητα;

 

Παρακάτω θα δείτε τις διάφορες θεωρίες που έχουν έρθει κατά καιρούς στο προσκήνιο σχετικά με τα οφέλη του νερού σε συνδυασμό με το λεμόνι και φυσικά πόσες από αυτές ισχύουν.

 

Συνεχίζεται στην πηγή…

Χερσόνησος Ακάμα: Ανέγγιχτη ομορφιά

Σύνδεση στην πηγή...


Ανακαλύπτουμε τον αγαπημένο προορισμό φυσιολατρών και πεζοπόρων στη Μεγαλόνησο.

 

Απόκρημνες βουνοκορφές, κοιλάδες, χαράδρες, φυσικές ακρογιαλιές, αμμώδεις παραλίες, θαλασσινές σπηλιές. Στο βορειοδυτικό άκρο της Μεγαλονήσου, η χερσόνησος Ακάμα είναι μια περιοχή μοναδικής φυσικής ομορφιάς, ενταγμένη στο δίκτυο Natura 2000, που εκτείνεται σε επιφάνεια 230 τ.χλμ. και προσφέρει ατελείωτες δυνατότητες για πεζοπορία, ορεινή ποδηλασία, κολύμπι και παρατήρηση πτηνών.

 

Το ομώνυμο Εθνικό Πάρκο διαθέτει εντυπωσιακή χλωρίδα, με 530 είδη φυτών, από τα οποία τα 39 είναι ενδημικά (από τα 128 ενδημικά φυτά της Κύπρου). Ειδικά αυτή την εποχή ο επισκέπτης νιώθει εδώ πιο έντονα από ποτέ τη γενναιοδωρία της φύσης, απολαμβάνοντας τις ευωδιές της άνοιξης και μια πανδαισία χρωμάτων. Πολύ πλούσια είναι και η πανίδα της, με 168 είδη πουλιών, 20 είδη ερπετών, 16 είδη πεταλούδας και 12 διαφορετικά είδη θηλαστικών.

 

 

Συνέχεια στην πηγή…

Citroen C5 Aircross: Η αδερφή ψυχή του 3008

Περισσότερα Άρθρα στην πηγή.


Δόθηκαν στη δημοσιότητα μια σειρά από φωτογραφίες του C5 Aircross, του μεγάλου SUV της Citroen που βασίζεται στο πρωτότυπο Aircross.  

 

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΕΙΡΗΝΗ ΜΟΥΣΤΑΚΑΡΙΑ

 

Από την Citroen δεν έχουν διαρρεύσει επίσημα πολλές λεπτομέρειες αλλά πληροφορίες αναφέρουν πως βασίζεται στην πλατφόρμα EMP 2 της PSA την οποία χρησιμοποιεί και το Peugeot 3008. H συγκεκριμένη πλατφόρμα δεν είναι το μόνο που μοιράζονται τα δύο μοντέλα καθώς ίδιοι θα είναι οι κινητήρες τους (οι υπερτροφοδοτούμενες μονάδες 1.6 και 1.8 λίτρων απόδοσης 167 και 204 ίππων, που συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων, και ο turbo 2.0-λίτρων που αναμένεται).

 

Εκτός από την κανονική έκδοση του SUV, η Citroen προγραμματίζει και μια έκδοση με μακρύ μεταξόνιο και επτά θέσεις στη γραμμή που ακολουθεί η VW με το Tiguan Allspace/L.

 

Η Citroen θα παρουσιάσει το νέο C5 Aircross στην Κίνα κατά το 3ο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, μετά την πρεμιέρα του στο Auto Shanghai σε λίγες μέρες.

 

 

Σαν τη Θεσσαλονίκη δεν έχει

https://a.msn.com/r/2/BBA18xa?m=el-gr&ocid=Ειδήσεις


Με το  97% των επισκεπτών  της  Θεσσαλονίκης  να την προτείνει σε φίλους και γνωστούς ως προορισμό, είτε την επισκέπτεται για δουλειά, είτε για αναψυχή, φαίνεται ότι κάτι γίνεται καλά στη συμπρωτεύουσα.

 

Το αποτέλεσμα αυτό προκύπτει από  έρευνα προφίλ και ικανοποίησης τουριστών  , αλλά και της απόδοσης των ξενοδοχείων για το έτος που πέρασε, την οποία πραγματοποίησε η  Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης  , σε συνεργασία με την εταιρεία  GBR Consulting

 

   Μουσική, Εικαστικά, Βιβλίο και όλα τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης   

 Η παρουσίαση της έρευνας πραγματοποιήθηκε από τον πρόεδρο του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης,  Αριστοτέλη Θωμόπουλο  , και τον Managing Consultant της GBR,  Stefan Merkenhof  , σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Holiday Inn Thessaloniki, όπου παρευρέθηκαν εκπρόσωποι τουριστικών και κρατικών φορέων της Θεσσαλονίκης.

 

Συνέχεια στην πηγή…