Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Πέθανε ο θρυλικός οδηγός ράλι Τίμο Μάκινεν

Σύνδεση με την πηγή.

Ο θρυλικός Φινλανδός οδηγός, Τίμο Μάκινεν, ένας από τους καλύτερους στην ιστορία των ράλι, πέθανε την Πέμπτη σε ηλικία 79 ετών.

 

Ο Μάκινεν ήταν κυρίαρχη φυσιογνωμία στους αγώνες τις δεκαετίες του '60 και του '70, αλλά και ένα από τα ιδρυτικά μέλη μιας ονειρεμένης ομάδας οδηγών αγώνων, που έμεινε γνωστή στην ιστορία ως «ιπτάμενοι Φινλανδοί».

 

Γεννήθηκε το 1938, άρχισε να ξεχωρίζει για την ταχύτητα και τις δεξιότητές του στις αρχές της δεκαετίας του '60, κερδίζοντας την καταξίωση ως οδηγός της εργοσταστιακής ομάδας των Mini.

 

Επίσης είχε κερδίσει τη δεκαετία του '70 τρεις φορές το ράλι της Μεγάλης Βρετανίας, οδηγώντας Ford Escort.



Έρχεται η έκθεση μοτοσυκλέτας Θεσσαλονίκης

Περισσότερα άρθρα στην πηγή.



Μετά την επιτυχημένη διεξαγωγή της Έκθεσης Μοτοσυκλέτας στην Αθήνα, από τις 11 έως τις 14 Μαΐου τα βλέμματα των φίλων των δύο τροχών στρέφονται στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα τη ΔΕΘ όπου διεξάγεται το SMF Motorshow!

 

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (Instagram.com/SeitanF1, ps@newsauto.gr)

 

Όλα τα νέα μοντέλα μοτοσυκλετών, scooter και ATV θα βρίσκονται εκεί, μαζί με πληθώρα αξεσουάρ και εξοπλισμού για αναβάτες. Επί τέσσερις ημέρες οι επισκέπτες της έκθεσης θα παρακολουθήσουν σόου, θα κάνουν test rides σε περισσότερα από είκοσι νέα μοντέλα ενώ θα συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς και κληρώσεις με πλούσια δώρα.

 

Παράλληλα, θα έχουν τη δυνατότητα να φωτογραφηθούν δίπλα σε δύο εντυπωσιακές αγωνιστικές μοτοσυκλέτες: τη Yamaha του Valentino Rossi και τη Honda του παγκόσμιου πρωταθλητή Marc Marquez.

 

Η τιμή του εισιτηρίου έχει οριστεί στα 4 ευρώ ενώ οι ώρες προσέλευσης έχουν ως εξής:

 

Πέμπτη και Παρασκευή 15.00 – 21.00

 

Σάββατο και Κυριακή 10.00 – 21.00

Η Renault Sport σε χαμηλή πτήση με την 348ΜΤΑ

Περισσότερα στην πηγή.


Μετά από περισσότερα από εξήντα χρόνια μαχητικής λειτουργίας, η 348 Μοίρα Τακτικής Αναγνώρισης, μία από τις ιστορικότερες της Πολεμικής μας Αεροπορίας, ολοκλήρωσε το έργο της. Στην εκδήλωση… μόνιμης προσγείωσης των RF-4E ήταν παρούσα και η Renault Sport, με τα… δικά της μαχητικά να δίνουν το «παρών».

 

Η τεχνολογία και τα υλικά που χρησιμοποιούνται από το σπορ παρακλάδι της γαλλικής εταιρείας, συχνά έχουν τις καταβολές τους στην αεροπορική βιομηχανία, έτσι ώστε να προσφέρουν την κορυφαία απόδοση και αντοχή ακόμα και κάτω από τις πιο απαιτητικές συνθήκες. Άλλωστε μη ξεχνάμε πως μιλάμε για μοντέλα επιδόσεων.

 

Έτσι λοιπόν, στο «αντίο» των συγκεκριμένων μαχητικών, το Clio RS που εφοδιάζεται με κινητήρα 1.6lt απόδοσης 200 PS αλλά και το Megane GT, πόζαραν δίπλα τους δημιουργώντας εικόνες επίθεσης «εδάφους-αέρος».

 

Έτσι τίμησαν το σημαντικό και πολυεπίπεδο έργο της Μοίρας επί μισό και πλέον αιώνα.

Ονειρικά ακρογιάλια στο Καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Μετάβαση στην πηγή...


Η έκθεση του  Γιώργου Κόρδη  με τίτλο  «Ομηρικά ακρογιάλια»  φιλοξενείται στον χώρο του  Καφέ  στο  Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο  από τις  8 Μαΐου  και θα κάνει τα εγκαίνια της την  Τετάρτη 17 Μαΐου . Με έμπνευση τις ομηρικές αναγωγές στο αφήγημα της περιοδικής επετειακής έκθεσης του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου «Οδύσσειες», ο ζωγράφος δημιούργησε μια σειρά έργων που αποτυπώνουν αρχετυπικές μορφές του έργου του Ομήρου με στόχο να αναδιηγηθούν όχι τόσο με περιγραφικό, αλλά κυρίως με συμβολικό τρόπο τις ιστορίες τους.

 

Συνέχεια στην πηγή…

4 συμβουλές για να χάσετε εύκολα κιλά

Για περισσότερα άρθρα, σύνδεση στην πηγή.


Δίαιτα αστραπή, δίαιτα με πρωτεΐνες, δίαιτα paleo, μεσογειακή διατροφή... Υπάρχουν πολλοί τρόποι να χάσει κανείς βάρος – αλλά λίγοι για να κρατήσει για πάντα μακριά τα "χαμένα" κιλά. Οι παρακάτω έξυπνες συμβουλές από διαιτολόγους θα σας βοηθήσουν να κάνετε τη σωστή διατροφή μέρος της καθημερινότητάς σας και να διατηρείτε το βάρος σας ή να χάνετε κιλά χωρίς να το καταλαβαίνετε.

 

Τα πάντα είναι θέμα μαθηματικών

 

Η απώλεια ή η αύξηση κιλών έχει να κάνει με το ισοζύγιο θερμίδων. Εάν παίρνετε περισσότερες θερμίδες απ' όσες καταναλώνετε, θα πάρετε βάρος. Εάν αντιστρέψετε το ισοζύγιο, θα χάσετε κιλά, τονίζει η διαιτολόγος Jessica Levinson, RD. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα πρέπει να προσέχετε το μέγεθος της μερίδας αλλά και το είδος των γευμάτων και σνακ που επιλέγετε προκειμένου να χάσετε βάρος. Π.χ. Μια χούφτα καθόλα υγιεινοί ωμοί ξηροί καρποί μπορεί να έχουν τις ίδιες θερμίδες με ένα κρουασάν βουτύρου!

 

Τρώτε συχνότερα φαγητά που δεν σας πολυαρέσουν

 

Νέα έρευνα δείχνει πως όταν το φαγητό που τρώτε δεν είναι από τα αγαπημένα σας, μπορείτε να φάτε μικρότερη μερίδα χωρίς να νιώσετε στέρηση. Υιοθετήστε αυτή τη συμβουλή στα 4 ή 5 γεύματα της εβδομάδας, και θα δείτε γρήγορα διαφορά στο βάρος σας.

 

Το τι πίνετε έχει την ίδια σημασία με το τι δεν πίνετε

 

Ξέρετε πως τα αναψυκτικά και οι περίπλοκοι καφέδες σας παχαίνουν. Πολύ ωραία. Ξέρετε όμως πως τρία ποτήρια παγωμένο νερό τη μέρα σας βοηθάνε να κάψετε 100 θερμίδες επιπλέον; (Αυτό συμβαίνει επειδή τα παγωμένα ροφήματα αναγκάζουν το σώμα σας να καταναλώσει ενέργεια για αν τα φέρει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.) Και αποκτήστε τη συνήθεια να πίνετε ένα δεύτερο καφέ μέσα στη μέρα, καθώς η καφεΐνη αυξάνει τη λειτουργία του μεταβολισμού, συμβουλεύει η διαιτολόγος Karen Ansel, MS, RDN, συν-συγγραφέας του The Calendar Diet.

 

Απολαύστε το φαγητό σας

 

Αν δεν απολαμβάνετε αυτό που τρώτε δεν θα χάσετε εύκολα βάρος, επισημαίνει η διαιτολόγος Mitzi Dulan, RD και συγγραφέας του The Pinterest Diet. Έρευνα έδειξε πως οι άνθρωποι που τρώνε συνειδητά είναι κατά 34% λιγότερο πιθανό να παρουσιάσουν παχυσαρκία συγκριτικά με εκείνους που δεν δίνουν τόση σημασία στο φαγητό τους την ώρα που τρώνε. Ο τρόπος για να τρώτε πιο συνειδητά; Φάτε το δείπνο σας στο τραπέζι και όχι στον καναπέ βλέποντας τις ειδήσεις.

Θερινά σχολεία επιστήμης από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών

Σύνδεση στην πηγή του άρθρου...

 

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών (ΕΕΦ) θα διοργανώσει και φέτος το καλοκαίρι «σχολεία» για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου όπου θα παρουσιασθούν προηγμένες έννοιες της Φυσικής από τον μικρόκοσμο και τον μακρόκοσμο, θέματα μαθηματικής και μηχανικής εκπαίδευσης (STEM), αστρονομίας, νανοτεχνολογίας και κβαντικών εφαρμογών.

 

Το πρόγραμμα κάθε Σχολείου αποτελείται από δύο διαλέξεις καθημερινά (10.00 - 11.30 και 12.00 - 13.30) και από πειραματικές δραστηριότητες (19.30 - 21.00).

 

Προϋποθέσεις συμμετοχής είναι βαθμός προαγωγής μεγαλύτερος του 16  ή καλή κατάταξη στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής των ετών 2016- 2017. Υπάρχει κόστος 180 ευρώ ανά άτομο για όλες τις πόλεις, πλην Θεσσαλονίκης που είναι 120 ευρώ (συμπεριλαμβάνονται διαμονή, διατροφή, έντυπο υλικό και βεβαίωση παρακολούθησης).

 

Αναλυτικότερα, θα πραγματοποιηθούν τα εξής θερινά σχολεία:

 

Συνέχεια στην πηγή….

 

Ioannis Michaelides

© MichaelidesPost.Com®

 

Υγιεινή πίτσα; Κι όμως γίνεται!

Περισσότερα άρθρα στην πηγή.

 

Ανάλογα με το ζυμάρι, το τυρί και τα άλλα υλικά που θα επιλέξετε για την πίτσα σας η διατροφική της αξία μπορεί να διαφέρει σημαντικά.

 

Οι επιλογές πολλές, επομένως και οι πιθανές αποκλίσεις ως προς τις θερμίδες, την ποσότητα αλατιού ή την περιεκτικότητα σε χοληστερόλη είναι επίσης πολλές.

 

Η πιο ασφαλής και υγιεινή επιλογή είναι μια απλή πίτσα μαργαρίτα με τυρί και φρέσκια ντομάτα. Το τυρί θα σας δώσει πολύτιμο ασβέστιο, ενώ η ντομάτα λυκοπένιο, μια αντιοξειδωτική ουσία που προστατεύει την καρδιά και έχει αντιγηραντική δράση.

 

Εάν μάλιστα επιλέξετε ζυμάρι ολικής άλεσης θα πάρετε και φυτικές ίνες, οι οποίες συμβάλλουν στον καλύτερο έλεγχο του σακχάρου και θα κρατήσουν μακριά την πείνα και τις λιγούρες για περισσότερες ώρες.

 

© MichaelidesPost.Com®