Τρίτη 9 Μαΐου 2017

4 συμβουλές για να χάσετε εύκολα κιλά

Για περισσότερα άρθρα, σύνδεση στην πηγή.


Δίαιτα αστραπή, δίαιτα με πρωτεΐνες, δίαιτα paleo, μεσογειακή διατροφή... Υπάρχουν πολλοί τρόποι να χάσει κανείς βάρος – αλλά λίγοι για να κρατήσει για πάντα μακριά τα "χαμένα" κιλά. Οι παρακάτω έξυπνες συμβουλές από διαιτολόγους θα σας βοηθήσουν να κάνετε τη σωστή διατροφή μέρος της καθημερινότητάς σας και να διατηρείτε το βάρος σας ή να χάνετε κιλά χωρίς να το καταλαβαίνετε.

 

Τα πάντα είναι θέμα μαθηματικών

 

Η απώλεια ή η αύξηση κιλών έχει να κάνει με το ισοζύγιο θερμίδων. Εάν παίρνετε περισσότερες θερμίδες απ' όσες καταναλώνετε, θα πάρετε βάρος. Εάν αντιστρέψετε το ισοζύγιο, θα χάσετε κιλά, τονίζει η διαιτολόγος Jessica Levinson, RD. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα πρέπει να προσέχετε το μέγεθος της μερίδας αλλά και το είδος των γευμάτων και σνακ που επιλέγετε προκειμένου να χάσετε βάρος. Π.χ. Μια χούφτα καθόλα υγιεινοί ωμοί ξηροί καρποί μπορεί να έχουν τις ίδιες θερμίδες με ένα κρουασάν βουτύρου!

 

Τρώτε συχνότερα φαγητά που δεν σας πολυαρέσουν

 

Νέα έρευνα δείχνει πως όταν το φαγητό που τρώτε δεν είναι από τα αγαπημένα σας, μπορείτε να φάτε μικρότερη μερίδα χωρίς να νιώσετε στέρηση. Υιοθετήστε αυτή τη συμβουλή στα 4 ή 5 γεύματα της εβδομάδας, και θα δείτε γρήγορα διαφορά στο βάρος σας.

 

Το τι πίνετε έχει την ίδια σημασία με το τι δεν πίνετε

 

Ξέρετε πως τα αναψυκτικά και οι περίπλοκοι καφέδες σας παχαίνουν. Πολύ ωραία. Ξέρετε όμως πως τρία ποτήρια παγωμένο νερό τη μέρα σας βοηθάνε να κάψετε 100 θερμίδες επιπλέον; (Αυτό συμβαίνει επειδή τα παγωμένα ροφήματα αναγκάζουν το σώμα σας να καταναλώσει ενέργεια για αν τα φέρει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.) Και αποκτήστε τη συνήθεια να πίνετε ένα δεύτερο καφέ μέσα στη μέρα, καθώς η καφεΐνη αυξάνει τη λειτουργία του μεταβολισμού, συμβουλεύει η διαιτολόγος Karen Ansel, MS, RDN, συν-συγγραφέας του The Calendar Diet.

 

Απολαύστε το φαγητό σας

 

Αν δεν απολαμβάνετε αυτό που τρώτε δεν θα χάσετε εύκολα βάρος, επισημαίνει η διαιτολόγος Mitzi Dulan, RD και συγγραφέας του The Pinterest Diet. Έρευνα έδειξε πως οι άνθρωποι που τρώνε συνειδητά είναι κατά 34% λιγότερο πιθανό να παρουσιάσουν παχυσαρκία συγκριτικά με εκείνους που δεν δίνουν τόση σημασία στο φαγητό τους την ώρα που τρώνε. Ο τρόπος για να τρώτε πιο συνειδητά; Φάτε το δείπνο σας στο τραπέζι και όχι στον καναπέ βλέποντας τις ειδήσεις.