Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Πόσες θερμίδες έχει ένα σφηνάκι;

Το άρθρο στην πηγή...

 

Το αλκοόλ έχει αρκετές θερμίδες –και μάλιστα «κενές», δηλαδή χωρίς καμία διατροφική αξία– οπότε πρέπει να το καταναλώνετε με μέτρο αν κάνετε δίαιτα ή προσπαθείτε να μείνετε στα κιλά σας.

 

Επειδή όμως είναι πια καλοκαίρι και «τραβιέται» να πιείτε έστω και λιγάκι, καλό είναι να γνωρίζετε πόσες θερμίδες έχουν μερικά από τα πιο δημοφιλή αλκοολούχα ποτά σε ποσότητα που αντιστοιχεί περίπου σε ένα σφηνάκι.

 

Συνεχίζεται εδώ…

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Πόσο σίδηρο χρειάζεσαι & ποιες είναι οι καλύτερες πηγές

Το άρθρο στην πηγή...

 

Ενώ οι υπερβολικές ποσότητες από ορισμένα συμπληρώματα βιταμινών και μετάλλων αποβάλλονται εύκολα από το σώμα, αυτό δεν ισχύει για το σίδηρο καθώς, αν προσλαμβάνεις περισσότερο, συσσωρεύεται στην καρδιά, στο συκώτι, το πάγκρεας και σε άλλα όργανα. Το κόκκινο κρέας και τα θαλασσινά, π.χ. τα μύδια, είναι οι πιο πλούσιες πηγές αιμικού σιδήρου και, επιπλέον, οι τροφές με μεγαλύτερη βιοδιαθεσιμότητα του μετάλλου.

 

Συνεχίζεται εδώ…

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

4 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον ντεκαφεϊνέ

Το άρθρο στην πηγή...

 

Οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν τον καφέ ντεκαφεϊνέ επειδή δεν τους προκαλεί νευρικότητα και κοιμούνται ήρεμοι τα βράδια.Αλλά πολλοί τον θεωρούν γενικά ως καλύτερο από τον κανονικό καφέ. Είναι λοιπόν πραγματικά ο καφές χωρίς καφεΐνη πιο ωφέλιμος από τον κανονικό καφέ; Ή μήπως η διαδικασία με την οποία αφαιρείται η καφεΐνη είναι από μόνη της επικίνδυνη για την υγεία μας; Ορίστε οι απαντήσεις σε μερικές ερωτήσεις που σίγουρα θα έχεις.Πόση καφεΐνη περιέχει ένας ντεκαφεϊνέ καφές;Πρέπει να έχει αφαιρεθεί οπωσδήποτε το 97% της καφεΐνης. Έτσι απομένουν περίπου 5mg καφεΐνης, σε σύγκριση με τα 100- 150mg που περιέχονται σε περίπου 170 γραμμάρια καφέ.

 

Συνεχίζεται εδώ…

 

 

 

© MichaelidesPost.Com®

 

Δύο ευρωπαϊκά βραβεία για τη Βιώσιμη Ενέργεια απέσπασε η Τήλος

Το άρθρο στην πηγή...

 

Το πρώτο βραβείο στην κατηγορία "Ενεργειακά νησιά" των βραβείων Βιώσιμης Ενέργειας, αλλά και το βραβείο κοινού, απέσπασε η Τήλος, με το καινοτόμο ερευνητικό έργο TILOS - Horizon 2020, έπειτα από ανοιχτή ψηφοφορία μεταξύ 12 συνολικά ευρωπαϊκών έργων.

 

Μάλιστα, η συμμετοχή στην ψηφοφορία του κοινού ξεπέρασε κάθε προηγούμενο με διπλάσιο σχεδόν αριθμό συμμετοχών από πέρσι, ενώ το TILOS απέσπασε τις μισές από τις συνολικές ψήφους, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό πρακτορείο.

 

Τα βραβεία απένειμε ο Ευρωπαίος επίτροπος για το Κλίμα και την Ενέργεια Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε, στο πλαίσιο του σημαντικότερου συνεδρίου στην Ευρώπη σε θέματα πολιτικής για τη βιώσιμη ενέργεια EUSEW (EU Sustainable Energy Week).

 

Συνεχίζεται εδώ…

 

 

© MichaelidesPost.Com®