Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Φθηνά ταξίδια στην Ευρώπη για να σχεδιάσεις τώρα

Περισσότερα στην πηγή του άρθρου...


Φθηνά αεροπορικά, τσεκ. Οικονομικές επιλογές για διαμονή, τσεκ. Υπέροχο street food και value for money γεύματα για να μην τα φάμε όλα στα εστιατόρια, τσεκ. Τι μας μένει; Να οργανώσετε εγκαίρως τα ταξίδια σας, μέσα από τις τέσσερις συνδυαστικές ιδέες μας για εξορμήσεις σε μερικές από τις πιο εντυπωσιακές γωνιές της Ευρώπης. Διαλέγετε ταξίδι και… παίρνετε:

 

Η Συνέχεια, στην πηγή του άρθρου…

Κατάθλιψη: Ο χορός των μεταμφιέσεων

Σύνδεση στην πηγή...


...και μια ματιά πίσω από τη «μάσκα» της διάγνωσης.

 

Η λέξη «κατάθλιψη» περιέχει το ρήμα «θλω», που σημαίνει σπάζω. Στις μέρες μας ο λόγος για την ψυχική υγεία συνυφαίνεται έντονα με την αναφορά στην κατάθλιψη, που τόσο έχουμε οι περισσότεροι συνηθίσει στα αυτιά μας, σαν να είναι σχεδόν μια φορεσιά που αλλάζουμε πού και πού ή αντίθετα μια «τρομοκρατία» που ολοένα προσεγγίζει στη μεριά μας με ρυθμό απειλητικό.

 

Τόσο στη μία εκδοχή όσο και στην άλλη το αποτέλεσμα είναι πολύ συχνά να μην κοιτάζουμε τι βρίσκεται πίσω από τη μεταμφίεση ή την απειλή, να διακρίνουμε εκείνο που παρουσιάζεται και να επιθυμούμε να το εξαφανίσουμε με γρήγορους αλλά σκληρούς –πολλές φορές ακόμα και για εμάς τους ίδιους– τρόπους, αρκεί να φύγει, να μην το βλέπουμε, να μη μας αφορά. Όμως η αλήθεια είναι πως μας αφορά, όσο κι αν προσπαθήσουμε να τρέξουμε μακριά και όσο κι αν επιχειρήσουμε να κουκουλώσουμε την ύπαρξή του: η κατάθλιψη έχει ίσως από τις σιωπές την πιο ηχηρή. Και αν χάσουμε την ευκαιρία να την κατανοήσουμε, να αφουγκραστούμε την παρουσία της, να κοιτάξουμε μέσα αλλά και πέρα από την έννοια του όρου «κατάθλιψη», ίσως χάσουμε την πολύτιμη ευκαιρία να δούμε τι είναι αυτό που έχει έρθει καιρός να «σπάσει» και τι καλό μπορούμε, θέλουμε και επιλέγουμε να δημιουργήσουμε για να πορευτούμε στη συνέχεια.

 

Περισσότερα στην πηγή…

Έλλειψη καλίου: Ελέγξτε αυτά τα 8 συμπτώματα

Όλο το άρθρο στην πηγή...


Το κάλιο είναι ένα χημικό στοιχείο σημαντικό για τη δύναμη των μυών, τη λειτουργία των νεύρων και την υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος.


Βρίσκεται σε τροφές όπως οι μπανάνες, τα φασόλια, το πεπόνι και το αβοκάντο.


Ακόμη και αν κάποιος λαμβάνει καθημερινά την απαραίτητη ποσότητα καλίου μέσω της διατροφής (4.700 mg), είναι πιθανό να παρουσιάζει ανεπάρκεια. Αυτό οφείλεται στην υπερβολική πρόσληψη νατρίου (αλατιού) που προκαλεί την αποβολή καλίου από τον οργανισμό.


Τα σημάδια της έλλειψης καλίου μπορεί να περάσουν απαρατήρητα, γι' αυτό αν διαπιστώσετε κάποιο από τα παρακάτω συμπτώματα, συμβουλευτείτε γιατρό.

 

Συνέχεια στην πηγή…

Ο νέος «χάρτης» των διοδίων

Όλο το άρθρο στην πηγή...



Αλλαγές στον χάρτη των διοδίων στη χώρα μας θα φέρει η παράδοση των νέων τμημάτων των αυτοκινητοδρόμων. Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα είναι πότε θα λειτουργήσουν τα νέα διόδια (πριν ή μετά το Πάσχα). Γενικά πάντως, όταν παραδοθεί το σύνολο των υπό κατασκευή αυτοκινητοδρόμων για τα Ι.Χ., η διαδρομή Αθήνας - Θεσσαλονίκης θα κοστίζει 30,75 ευρώ, η διαδρομή Αθήνας - Πάτρας 11,50 ευρώ και το Αντίρριο - Ιωάννινα 12,45 ευρώ.

 

• Αθήνα - Θεσσαλονίκη. Ας ξεκινήσουμε από την περιοχή των Τεμπών, όπου παραδόθηκαν προχθές οι τρεις διαδοχικές σήραγγες. Επειδή η αύξηση στα διόδια είχε εφαρμοστεί προκαταβολικά από την κοινοπραξία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, δεν θα υπάρξει σημαντική αναπροσαρμογή (0,30 ευρώ ακριβότερα). Ενδεικτικά, για ένα Ι.Χ. η διαδρομή Ραχών - Κλειδιού (6 μετωπικοί σταθμοί διοδίων) μέσω των σηράγγων θα κοστίζει 15,10 ευρώ, ενώ μέσω της παλαιάς εθνικής σε Τέμπη και Πλαταμώνα 14,80 ευρώ (υπενθυμίζεται ότι θα «μετακινηθεί» ένας σταθμός διοδίων στην παλαιά διαδρομή, στην οποία θα απαγορεύεται η κίνηση φορτηγών).

Οσον αφορά την υπόλοιπη εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, στο τμήμα του Μαλιακού (Σκάρφεια - Ράχες) η κοινοπραξία Κεντρική Οδός έχει δύο σταθμούς διοδίων (Αγία Τριάδα και Μαυρομαντήλα) που χρεώνουν συνολικά 3,60 ευρώ. Τέλος, στο τμήμα Μεταμόρφωσης - Σκάρφειας η κοινοπραξία Νέα Οδός λειτουργεί τρεις σταθμούς διοδίων (Αφίδνες, Θήβα, Τραγάνα), χρεώνοντας συνολικά 10,85 ευρώ. Αν λοιπόν προσθέσουμε τα διόδια Μαλγάρων (έξω από τη Θεσσαλονίκη, ελέγχονται από την Εγνατία Οδό, 1,20 ευρώ για τα Ι.Χ.), τότε συνολικά η διαδρομή Αθήνα - Θεσσαλονίκη σε αυτοκινητόδρομο κοστίζει για ένα Ι.Χ. 30,75 ευρώ.

 

Συνέχεια στην πηγή…

Αυτό είναι το ωραιότερο και γευστικότερο πασχαλινό κέικ

Όλη η συνταγή, σε σύνδεση με την πηγή...


Το ωραιότερο πασχαλινό κέικ είναι αυτό και εμείς ανακαλύψαμε τη συνταγή στο διαδίκτυο και σας την παρουσιάζουμε.

Τόσο από εμφανίζει όσο και από γεύση σκίζει! Πού το ξέρουμε; Μα φυσικά αν δεν το δοκιμάζαμε δεν θα σας το προτείναμε.

Υλικά:

Για το κέικ:

200γρ. ανάλατο βούτυρο

300γρ. ζάχαρη

4 αυγά

400γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις(κοσκινισμένο)

1 κ.τ.γ baking powder

120γρ. γιαούρτι

1 βανίλια

Για την κρέμα καρύδας:

1 φλτζ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1/2 φλτζ. κρέμα καρύδας

6 φλτζ. ζάχαρη άχνη

1 βανίλια

μια πρέζα αλάτι

γαλάζιο χρώμα ζαχαροπλαστικής

100 γρμ λιωμένη κουβερτούρα

Συνέχεια με την εκτέλεση, στην πηγή του άρθρου…

Ψάρια αναστάτωσαν το Γαλαξίδι

Σύνδεση στην πηγή του άρθρου...


Και ξαφνικά η προβλήτα στο λιμάνι του Γαλαξιδίου γέμισε ψάρια! Ενα γρι γρι ξεφόρτωσε περίπου 5 τόνους «ντάσκες», ένα ψάρι που μοιάζει με τον τόνο, σοκάροντας τους κατοίκους της περιοχής που μιλούν για οικολογική καταστροφή. Φορείς της περιοχής πρόκειται να ζητήσουν βοήθεια από τον εισαγγελέα, για να ξεκαθαριστεί αν το γρι γρι «στρίμωξε» το κοπάδι μέσα στον κόλπο του Γαλαξιδίου, όπου απαγορεύεται το ψάρεμα με μηχανικά μέσα. Το περιστατικό συνέβη πριν από δύο ημέρες. Ενα γρι γρι, προερχόμενο, σύμφωνα με μαρτυρίες, από την Πάτρα, «έδεσε» στο Γαλαξίδι και ξεφόρτωσε τεράστια ποσότητα ψαριών. «Τα πωλούσαν όσο όσο, 2 ευρώ το κιλό αντί για 8-9 που είναι η αξία τους», αναφέρει ιδιοκτήτης παρακείμενης ταβέρνας. «Υστερα από λίγο ήρθε ένα φορτηγό και τα πήρε, μάλλον για να πουληθούν στην ιχθυόσκαλα».


Η εικόνα των στοιβαγμένων ψαριών στην προβλήτα ενόχλησε τους κατοίκους του Γαλαξιδίου, ιδίως όσους ασχολούνται με τη θάλασσα. «Πιστεύουμε ότι το γρι γρι "στρίμωξε" το κοπάδι μέσα στον Κρισσαίο Κόλπο, όπου απαγορεύεται το ψάρεμα με μηχανικά μέσα, και το ξεπάστρεψε. Ειδάλλως θα είχε πάει σε άλλο λιμάνι, στην Πάτρα ή στην Κόρινθο, να ξεφορτώσει», υποστηρίζει ο Τάσος Δροσόπουλος, αντιπρόεδρος του συλλόγου δυτών Κρισσαίου Κόλπου και μέλος της ομοσπονδίας οικολογικών οργανώσεων του Κορινθιακού Κόλπου «Αλκυών». «Ο κόσμος είναι πολύ αναστατωμένος, οι επαγγελματίες αλιείς δεν μπορούν να βγάλουν μεροκάματο και βλέπουν αυτή την καταστροφή. Ο Κορινθιακός είναι υπεραλιευμένος και δεν έπρεπε να επιτρέπονται πουθενά γρι γρι και μηχανότρατες». Ο σύλλογος «Αλκυών» θα απευθυνθεί στον εισαγγελέα, προκειμένου να ζητήσει στοιχεία από το υπουργείο Ναυτιλίας για το «στίγμα» του συγκεκριμένου γρι γρι, για να ξεκαθαριστεί αν ψάρεψε σε απαγορευμένη περιοχή ή όχι.

 

Συνέχεια στην πηγή του άρθρου….

Αστατος ο καιρός: Βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα

Σύνδεση στην πηγή......


Τοπικές βροχές η μεμονωμένες καταιγίδες το μεσημέρι - απόγευμα στα βόρεια και πιθανώς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, καθώς και τις πρώτες πρωινές ώρες στην ανατολική νησιωτική χωρά.


Μακεδονία, Θράκη


καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. βελτίωση το βράδυ.

άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 6 μποφόρ.

θερμοκρασία: από 03 έως 17 βαθμούς Κέλσιου.

 

Συνέχεια και άλλες περιοχές, στην πηγή του άρθρου…

Πιο αυστηροί οι νόμοι για τις εκπομπές καυσαερίων στην Ευρώπη

Σύνδεση στην πηγή του άρθρου….


Η Ευρωπαϊκή νομοθεσία υπέρ του πολίτη και τους περιβάλλοντος.

 

KEIMENO: ΕΙΡΗΝΗ ΜΟΥΣΤΑΚΑΡΙΑ

 

Οι Ευρωπαίοι νομοθέτες ενέκριναν σκληρότερους νόμους για την έγκριση των νέων αυτοκινήτων που θα πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πιο συγκεκριμένα οι νέοι κανονισμοί στοχεύουν στην αντιμετώπιση συγκρουόμενων συμφερόντων μεταξύ των εθνικών ρυθμιστικών αρχών και των εγχώριων κατασκευαστών προκειμένου να αποφευχθεί η επανάληψη ενός σκανδάλου όπως αυτό της εξαπάτησης του καταναλωτή για τις εκπομπές ρύπων από τον Όμιλο Volkswagen.

 

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε με ψήφους 585 υπέρ και 77 κατά το νέο νομοσχέδιο το οποίο ενισχύει την εποπτεία της ΕΕ και επιτρέπει στις Βρυξέλλες να επιβάλουν πρόστιμο στις αυτοκινητοβιομηχανίες, μέχρι 30.000 ευρώ ανά όχημα.

 

Για να ισχύσει, ωστόσο, ο νέος νόμος πρέπει να ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις μεταξύ νομοθετών της ΕΕ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των κρατών-μελών.

 

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, οι αυτοκινητοβιομηχανίες δεν θα πληρώνουν πλέον κατευθείαν τους οργανισμούς δοκιμών σε μια προσπάθεια να σπάσουν οι 'πελατειακοί' δεσμοί στις σχέσεις τους. Στο μέλλον τα κράτη της ΕΕ θα πρέπει να χρηματοδοτούν τα κέντρα δοκιμών καυσαερίων των αυτοκινήτων ή μπορούν να επιβάλλουν τέλη στις αυτοκινητοβιομηχανίες γι' αυτό το σκοπό.

 

Κάθε χρόνο, τα κράτη-μέλη της ΕΕ θα πρέπει να δοκιμάζουν τουλάχιστον 20% από τα μοντέλα αυτοκινήτων που πωλούνταν στην αγορά τους κατά το προηγούμενο έτος.

 

Συνέχεια στην πηγή του άρθρου….