Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

To Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη το σύνθημα είναι ένα: Let's Dance

Από: http://www.iefimerida.gr/news/260397/savvatokyriako-sti-thessaloniki-synthima-einai-ena-lets-dance

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ

To Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη το σύνθημα είναι ένα: Let's Dance

Με πολλές νέες συμμετοχές η Art-Athina 2016

Από: http://www.nooz.gr/entertainment/me-polles-nees-summetoxes-i-art-athina-2016


Η 21η Art-Athina, Διεθνής Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης ανοίγει τις πύλες της στο Κλειστό Π. Φαλήρου (Γήπεδο TaeKwonDo) την Πέμπτη 26 Μαΐου και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 29 Μαΐου.

Η Αθηναϊκή art-fair, που πέρυσι προσέλκυσε για πρώτη φορά στην ιστορία της σχεδόν 40.000 επισκέπτες, αποδεικνύει όχι μόνο ότι διατηρεί τη δυναμική ανοδική της πορεία αλλά και ότι διευρύνει τον κύκλο των ενδιαφερομένων για την σύγχρονη τέχνη.

Το διεθνές κύρος της Art-Athina, που θεσμοθετήθηκε από τον ΠΣΑΤ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αιθουσών Τέχνης) το 1993 και διοργανώνεται τα τελευταία τέσσερα χρόνια από την εταιρεία EuroΜare, ισχυροποιείται  ακόμα περισσότερο με νέες συμμετοχές από ελληνικές και ξένες αίθουσες τέχνης, η παρουσία των οποίων ενισχύει την εμβέλεια του σημαντικότερου εικαστικού θεσμού της χώρας. Με την απόλυτη γλώσσα των αριθμών, η συμμετοχή των εκθετών αυξήθηκε, σε σχέση με τη περσινή χρονιά, σχεδόν 25% .

Συγκεκριμένα, στην  Art-Athina 2015 συμμετείχαν 41 γκαλερί, από δώδεκα χώρες. Φέτος, εντείνεται το διεθνές εικαστικό στίγμα στην Ελλάδα με 50 συμμετοχές που εκπροσωπούν στο σύνολό τους 13 χώρες, από τέσσερις ηπείρους.

Η συνεχώς αυξανόμενη συμμετοχή των αιθουσών τέχνης, που αποτελούν τον πυρήνα της έκθεσης, αποδεικνύει ότι η Art-Athina σηματοδοτεί σταθερά τόσο την πορεία όσο και την εξέλιξη του ελληνικού εικαστικού γίγνεσθαι. 

Περισσότερα στο άρθρο ... www.nooz.gr

«Θύελλα» για τη διαγραφή δημοσιογράφων από την ΕΣΗΕΑ

Από: http://www.protothema.gr/greece/article/568173/

Για πρώτη φορά τιμωρείται η στάση απέναντι σε ένα πολιτικό ζήτημα

Σπύρος Γκουτζάνης

 «Θύελλα» για τη διαγραφή δημοσιογράφων από την ΕΣΗΕΑ 

Κυριάκος: Κινδυνεύει η Δημοκρατία - Γεννηματά: Η ελευθερία του λόγου πάει περίπατο - Χαμός στο Twitter: ΕΣΗΕΑ όπως Ερντογάν στα ελληνικά;

Ευρύτερες διαστάσεις αποκτά η απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ να προχωρήσει σε προσωρινές διαγραφές δημοσιογράφων λόγω της στάσης που τήρησαν πριν από το δημοψήφισμα του Ιουλίου.

Η απόφαση ελήφθη με πλειοψηφία και επιβάλει ποινή διαγραφής 18 μηνών στον διευθυντή ειδήσεων του ΣΚΑΪ Σταμάτη Μαλέλη, 12 μηνών στον γενικό διευθυντή του ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ Άρη Πορτοσάλτε και έξι μηνών στον Νίκο Κονιτόπουλο, αρχισυντάκτη εκπομπής της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ. Αθώοι κρίθηκαν οι Γιάννης Πρετεντέρης (MEGA) για τους διαξιφισμούς του το βράδυ των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος με τον Παναγιώτη Κουρουπλή και Δημήτρης Οικονόμου (Σκάι) για τα σχόλιά του σε βάρος του Πάνου Καμμένου την ημέρα της ψηφοφορίας, εξαιτίας και της μεταγενέστερης έκφρασης «συγγνώμης». Επίπληξη επιβλήθηκε και στους Όλγα Τρέμη, Μαρία Σαράφογλου, Μαρία Χούκλη και Μανώλη Καψή.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που το Πειθαρχικό της Ένωσης προχωρά σε μία απόφαση με την οποία κρίνει την στάση των δημοσιογράφων για την στάση τους σε ένα μείζον πολιτικό θέμα. Το ερώτημα είναι ποιος είναι αρμόδιος να θέσει στους δημοσιογράφους το όριο της κριτικής τους για ένα πολιτικό ζήτημα. Είναι μία σύσταση για αυτολογοκρισία.

Η απόφαση εκτός από προβληματισμό στον δημοσιογραφικό κόσμο προκάλεσε την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Σε tweet ο πρόεδρος της ΝΔ  Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: «Απαράδεκτη η απόφαση του Πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ. Όταν οι δημοσιογράφοι φιμώνονται τότε κινδυνεύει η Δημοκρατία». Ο Άδωνις Γεωργιάδης προχώρησε πιο πέρα και μίλησε για υπόδειξη από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Περισσότερα στο άρθρο ... www.protothema.gr
 

ΙΣΧΥΡΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ στα νησιά Βανουάτου-«Ταρακουνήθηκαν» για ΤΡΙΤΗ φορά!

Από: http://www.star.gr/Pages/Diethni.aspx


ΙΣΧΥΡΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ στα νησιά Βανουάτου-«Ταρακουνήθηκαν» για ΤΡΙΤΗ φορά!

Νέα σεισμική δόνηση 6,9 Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα
στα νησιά Βανουάτου στα βορειοδυτικά του νησιού και είχε εστιακό βάθος 47 χλμ.


Σύμφωνα με στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου των Ηνωμένων Πολιτειών (USGS),
πρόκειται για το τρίτο ισχυρό πλήγμα του Εγκέλαδου
που χτυπά τα νησιά Βανουάτου σε διάστημα λίγων ημερών.
Την Κυριακή, «ταρακουνήθηκαν» από σεισμό 6,9 βαθμών,
ενώ χθες Τετάρτη σημειώθηκε δόνηση 6,7 Ρίχτερ
.
Και οι τρεις εν λόγω σεισμοί έχουν ως επίκεντρο
την υποθαλάσσια περιοχή περίπου 100 χιλιόμετρα
βόρεια του νησιού.
Μέχρι και αυτή τη στιγμή δεν έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι.