Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Με πολλές νέες συμμετοχές η Art-Athina 2016

Από: http://www.nooz.gr/entertainment/me-polles-nees-summetoxes-i-art-athina-2016


Η 21η Art-Athina, Διεθνής Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης ανοίγει τις πύλες της στο Κλειστό Π. Φαλήρου (Γήπεδο TaeKwonDo) την Πέμπτη 26 Μαΐου και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 29 Μαΐου.

Η Αθηναϊκή art-fair, που πέρυσι προσέλκυσε για πρώτη φορά στην ιστορία της σχεδόν 40.000 επισκέπτες, αποδεικνύει όχι μόνο ότι διατηρεί τη δυναμική ανοδική της πορεία αλλά και ότι διευρύνει τον κύκλο των ενδιαφερομένων για την σύγχρονη τέχνη.

Το διεθνές κύρος της Art-Athina, που θεσμοθετήθηκε από τον ΠΣΑΤ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αιθουσών Τέχνης) το 1993 και διοργανώνεται τα τελευταία τέσσερα χρόνια από την εταιρεία EuroΜare, ισχυροποιείται  ακόμα περισσότερο με νέες συμμετοχές από ελληνικές και ξένες αίθουσες τέχνης, η παρουσία των οποίων ενισχύει την εμβέλεια του σημαντικότερου εικαστικού θεσμού της χώρας. Με την απόλυτη γλώσσα των αριθμών, η συμμετοχή των εκθετών αυξήθηκε, σε σχέση με τη περσινή χρονιά, σχεδόν 25% .

Συγκεκριμένα, στην  Art-Athina 2015 συμμετείχαν 41 γκαλερί, από δώδεκα χώρες. Φέτος, εντείνεται το διεθνές εικαστικό στίγμα στην Ελλάδα με 50 συμμετοχές που εκπροσωπούν στο σύνολό τους 13 χώρες, από τέσσερις ηπείρους.

Η συνεχώς αυξανόμενη συμμετοχή των αιθουσών τέχνης, που αποτελούν τον πυρήνα της έκθεσης, αποδεικνύει ότι η Art-Athina σηματοδοτεί σταθερά τόσο την πορεία όσο και την εξέλιξη του ελληνικού εικαστικού γίγνεσθαι. 

Περισσότερα στο άρθρο ... www.nooz.gr