Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Κυβερνητική αναδίπλωση στα ενεργειακά

Σύνδεση στην πηγή...



Aνοικτά όλα τα ενδεχόμενα για τη ΔΕΗ και την ενίσχυση του ανταγωνισμού στην αγορά ηλεκτρισμού, συμπεριλαμβανομένου και αυτού της Μικρής ΔΕΗ, αφήνει πλέον η κυβέρνηση, υπό την πίεση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης και των πολλαπλών αδιεξόδων στην αγορά. Αυτό έγινε σαφές χθες από την τοποθέτηση του υπουργού Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον επίτροπο για θέματα Δράσης για το Κλίμα και την Ενέργεια Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε. Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι ο νέος διαγωνισμός για τον ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου) θα ξεκινήσει τις αμέσως επόμενες ημέρες και μέσω αυτού θα διατεθεί προς πώληση το 66%, που σημαίνει ότι ακυρώθηκαν οριστικά τα σχέδια για παραμονή του 51% της εταιρείας στο Δημόσιο, που προωθούσε το υπουργείο. Είχε προηγηθεί δήλωση του επιτρόπου Κανιέτε ότι «η Κομισιόν συνεχίζει να θεωρεί ότι θα πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί το 66% του ΔΕΣΦΑ στις καλύτερες δυνατές συνθήκες» και ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι ανεξάρτητοι διαχειριστές συστημάτων φυσικού αερίου.

Σε ό,τι αφορά τη ΔΕΗ, στην τοποθέτηση του κ. Σταθάκη ήταν εμφανής η στροφή της κυβερνητικής γραμμής, όπως αυτή με στόμφο εκφραζόταν μέχρι σήμερα, από το αδιαπραγμάτευτο 51% παραμονή στο Δημόσιο στο «ισχυρή και βιώσιμη ΔΕΗ». «Η αγορά βρίσκεται σε στάδιο αναδιάρθρωσης για τη μετάβασή της σε ένα ανταγωνιστικό μοντέλο και για τη μετάβαση αυτή υπάρχουν πολλά εργαλεία. Τα ΝΟΜΕ είναι ένα από αυτά. Είναι πρόωρο να αξιολογήσουμε την αποτελεσματικότητά του. Ο ανταγωνισμός έχει οξυνθεί, το μερίδιο της ΔΕΗ έχει περιοριστεί στο 87% περίπου, οι τιμές ρεύματος πέφτουν. Οι στόχοι για μείωση του μεριδίου αγοράς της ΔΕΗ στο 50% μέχρι τα τέλη του 2019 έχουν συμφωνηθεί και είναι δεδομένοι. Η θέση μας για τη ΔΕΗ είναι σαφής. Θέλουμε μια ισχυρή και βιώσιμη ΔΕΗ», είπε ο κ. Σταθάκης και χαρακτήρισε υπερβολικές τις εκτιμήσεις περί κατάρρευσης της επιχείρησης.

 

Συνέχεια στην πηγή…

 

 

Ξέρετε πόσο εύκολο είναι να φτιάξετε μπάλες ενέργειας;

Σύνδεση στην πηγή.


Οι μπάλες ενέργειας είναι η πιο εύκολη και γευστική λύση για πρωινό και απογευματινό σνακ όταν νιώθετε πως έχετε στερέψει από ενεργητικότητα. Είναι επίσης μια ιδανική υγιεινή επιλογή όταν θέλετε κάτι γλυκό μετά το φαγητό αλλά προσπαθείτε να χάσετε ή να μην πάρετε βάρος. Είναι επίσης ένα τέλειο υγιεινό σνακ για παιδιά, αφού η εμφάνισή τους που θυμίζει τρουφάκια τα κάνει ιδιαίτερα ελκυστικά!

Προμηθευτείτε τα υλικά και σε ελάχιστα λεπτά θα έχετε έτοιμες τις δικές σας μπάλες ενέργειας για όλη την εβδομάδα.

Συνταγή για μπάλες ενέργειες με σοκολάτα και πορτοκάλι

Για περίπου 10 μπάλες

1/2 κούπα χουρμάδες

1/2 κούπα ασπρισμένα αμύγδαλα

2 κ.σ. βούτυρο αμυγδάλου ή φυστικοβούτυρο

1 κ.σ. σούπας λάδι καρύδας (αν θέλετε να το παραλείψετε αυξήστε κατά 1 κ.σ. το βούτυρο από ξηρούς καρπούς)

1 κ.σ. σκόνη κακάο

χυμός απο 1/2 πορτοκάλι

1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού

3 κ.σ. γύρη μέλισσας για την επικάλυψη ή σκόνη κακάο


Βάζετε όλα υλικά (εκτός από τη γύρη) σε μούλτι και χτυπάτε μέχρι να γίνει μια ομοιογενής παχύρρευστη μπάλα. Παίρνετε ποσότητα περίπου μιας κουταλιάς σούπας και πλάθετε σε μπάλες. Κυλάτε τις μπάλες ενέργειας στη γύρη ή στο κακάο που έχετε απλώσει σε ένα πιατάκι. Διατηρούνται σε κλειστό δοχείο στο ψυγείο για περίπου μια εβδομάδα.

Πηγή: The saucha life

Κόκκινο λάχανο: Η σούπερ τροφή για την υγεία σου

Σύνδεση στην πηγή...


Με μια ατελείωτη ποικιλία σχημάτων, μεγεθών, γεύσεων και υφών, υπάρχουν πολλοί νόστιμοι τρόποι να προσθέσεις αυτό το λαχανικό στην διατροφή σου.Το κόκκινο λάχανο είναι η πιο εντυπωσιακή ποικιλία και διακρίνεται για το βαθύ κόκκινο ή μωβ χρώμα του. Το κόκκινο λάχανο μπορεί επίσης να ποικίλλει σε μέγεθος από μικρό έως πολύ μεγάλο.

Η γεύση του είναι επίσης αρκετά ήπια και παρόμοια με αυτή του πράσινου λάχανου.

Είναι κατάλληλο για προσθήκη σε σούπες, μαγειρευτά φαγητά και σαλάτες, αλλά πρέπει να έχετε κατά νου ότι οι χρωστικές ουσίες που περιέχει μπορεί να σας κάνουν όλο το φαγητό μωβ!

Αντιοξειδωτική δράση

Είναι μια καλή πηγή βήτα-καροτίνης, βιταμίνης C, φυτικών ινών και μαγγανίου. Λόγω της αυξημένης περιεκτικότητας του σε πολυφαινόλες κατατάσσεται στα κορυφαία λαχανικά που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Για παράδειγμα το μισό φλιτζάνι κόκκινο λάχανο παρέχει περίπου 30 mg πολυφαινόλες (ανθοκυανίνες) με αντιφλεγμονώδεις δράσεις.

Αντικαρκινική δράση

Το λάχανο έχει αποδειχτεί ότι μειώνει τον κίνδυνο ορισμένων μορφών καρκίνου, ιδιαίτερα εκείνων του παχέος εντέρου και αναστέλλει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων του μαστού.

 

Συνέχεια στην πηγή….

Αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των θυμάτων της γρίπης

Σύνδεση στην πηγή...


Αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των θυμάτων από τη γρίπη: σε μία μόλις εβδομάδα άλλοι πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές της γρίπης, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στους 20 από τις αρχές Δεκεμβρίου, οπότε ξεκίνησε η περίοδος εξάπλωσης του ιού. Στο ίδιο διάστημα 94 άνθρωποι έχουν νοσηλευθεί σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) με γρίπη, ενώ σήμερα ο αριθμός αυτός ανέρχεται στα 42 άτομα.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, όσον αφορά στα κρούσματα με νοσηλεία σε ΜΕΘ, το εύρος ηλικιών είναι από 3 έως 89 έτη, και διάμεση ηλικία 72 έτη. Η συντριπτική πλειονότητα (95,3%) από σοβαρά κρούσματα, με νοσηλεία σε ΜΕΘ ανήκουν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου, για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη. Από αυτά τα περιστατικά μόνο το 19,8% είχε εμβολιαστεί.

 

Συνέχεια στην πηγή…

Κραυγή αγωνίας για τα παιδιά της Ειδικής Αγωγής

Σύνδεση στην πηγή...



Oι περικοπές στην Ειδική Αγωγή δεν είναι οι μόνες μνημονιακές σε μια δομή υγείας. Πίσω και από αυτές, όμως, κρύβονται ιστορίες παιδιών με αναπηρία τα οποία είναι αναγκασμένα μαζί με τους γονείς και τους θεραπευτές τους να πετυχαίνουν μικρά καθημερινά θαύματα.

Δεν είναι τυχαίο ότι στη συγκέντρωση της προηγούμενης Δευτέρας οι γονείς κατέβηκαν στους δρόμους μαζί με τους επαγγελματίες επιστήμονες που προσφέρουν υπηρεσίες Ειδικής Αγωγής.

Το 'Εθνος' επισκέφθηκε ένα κέντρο για παιδιά με αναπτυξιακές και μαθησιακές διαταραχές και συνομίλησε με γονείς και θεραπευτές, οι οποίοι μοιράστηκαν τις αγωνίες και τους φόβους τους για το νέο καθεστώς που θα διέπει τις υπηρεσίες Ειδικής Αγωγής.

Η Πηνελόπη Αλεξίου είναι μητέρα δίδυμων κοριτσιών τυπικής ανάπτυξης, στην ηλικία των 14 ετών, και ενός 12χρονου αγοριού στο φάσμα του αυτισμού. 'Ο γιος μου, ο Βασίλης, είναι ένα παιδί μη λεκτικό: δεν έχει ομιλία παρά μόνο λόγο μέσα από εικόνες'.

Ηταν μόλις 18 μηνών ο Βασίλης όταν οι γονείς του αντιλήφθηκαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. 'Καθόταν κάτω από ένα τραπέζι για τρεις μήνες, δεν έβγαινε και δεν επικοινωνούσε με κανέναν στον χώρο. Στεκόταν σε μια γωνία και χτυπούσε ένα μπαλάκι. Πήγαινες πίσω του, έσπαζες μπαλόνι και δεν γύριζε να δει τι είναι αυτό που συνέβαινε γύρω του'.

Με την επίσημη διάγνωση ξεκίνησε ο Γολγοθάς, μα συνάμα και τα μικρά και μεγάλα 'θαύματα' στην καθημερινότητα του Βασίλη, όπως εξομολογείται η μητέρα του. 'Ευτυχώς το ανακαλύψαμε νωρίς. Απευθυνθήκαμε σε ένα κέντρο και ξεκινήσαμε λογοθεραπείες, εργοθεραπείες, θεραπείες με ψυχολόγους κ.ο.κ.

Αυτήν τη στιγμή έχω ένα παιδί 12 ετών που έχει χιούμορ, γελάει, είναι ευτυχισμένο. Ναι μεν είναι μη λεκτικό, αλλά μιλάει με pecs όπως χαρακτηριστικά ονομάζεται το σύστημα με εικόνες που τον βοηθά να επικοινωνεί'.

 

Συνέχεια στην πηγή…

Έφυγε από τη ζωή στα 43 της η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης

Σύνδεση στην πηγή...



Έφυγε από τη ζωή, έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο, η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Βιργινία Μανασάκη, βυθίζοντας στη θλίψη συγγενείς, φίλους και συναδέλφους.

Η αντιπεριφερειάρχης της Κρήτης πέθανε πριν καν συμπληρώσει τα 43 της χρόνια- είχε γενέθλια στις 2 Φεβρουαρίου. Κι αφού όλο αυτό το διάστημα, είτε στο ΠΑΓΝΗ, είτε στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης που ήταν πήγε για μεταμόσχευση του μυελού των οστών, έκανε τα πάντα για να κρατηθεί στη ζωή.

 

Συνέχεια στην πηγή…

«Δεν σας φοβάμαι. Αν και γυναίκα φοράω παντελόνια»

Σύνδεση στην πηγή...



Με κείμενό της η τηλεπαρουσιάστρια Τατιάνα Στεφανίδου απαντά στο προσωπικό της blog στη μηνυση που κατέθεσε εις βάρις της ο υπόδικος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, ζητώντας μάλιστα τη σύλληψή της στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Στον εισαγγελέα θα σταλεί στο μεταξύ σήμερα, πιθανότατα μέχρι το μεσημέρι, η δικογραφία για τη μήνυση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού, κατά της τηλεπαρουσιάστριας Τατιάνας Στεφανίδου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ι. Λαγός υπέβαλε μήνυση χτες το απόγευμα κατά της Τατιάνας Στεφανίδου για συκοφαντική δυσφήμηση δια του τύπου, με αφορμή τις αναφορές της παρουσιάστριας στην προχθεσινή εκπομπή της, για την εισβολή του ίδιου και ομάδας χρυσαυγιτών, προχθές σε σχολείο του Ικονίου Περάματος.

Η μήνυση υποβλήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αμαρουσίου. Η Τατιάνα Στεφανίδου αναζητήθηκε απο την Αστυνομία, αλλά δεν βρέθηκε προκειμένου να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου, το οποίο έληξε στις 12 τα μεσάνυχτα.

Κατόπιν αυτού, έπαψε η αναζήτηση απο πλευράς αστυνομίας και θα ενημερωθεί ο εισαγγελέας, ο οποίος θα αποφανθεί για τη συνέχεια.

Αφορμή για τη μήνυση στάθηκε ένα βίντεο, από σχολείο του Περάματος, όπου προχθές επικράτησε ένταση, όταν μεγάλη πλειοψηφία γονέων αντέδρασε στην κοινή παρακολούθηση μαθημάτων των παιδιών τους με προσφυγόπουλα.

Στον χώρο του σχολείου βρίσκονταν ο βουλευτής με μέλη της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι, σύμφωνα με κάποιους μάρτυρες, απειλούσαν εκπαιδευτικούς, γιατί τους θεωρούσαν υπεύθυνους για τη συν-παρακολούθηση μαθημάτων Ελλήνων μαθητών με τα προσφυγόπουλα.

Ο χαρακτηρισμός του βουλευτή της Χρυσής Αυγής από την Τατιάνα Στεφανίδου ως 'τραμπούκου' και το γεγονός ότι η παρουσιάστρια υποστήριξε πως ο Γιάννης Λαγός χτύπησε γονείς και μαθητές, οδήγησαν τον βουλευτή στο αστυνομικό τμήμα Αμαρουσίου, όπου και κατέθεσε σε βάρος της μήνυση.

 

Συνέχεια στην πηγή…