Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Βελτιώστε την όρασή σας – χωρίς χειρουργείο ή γυαλιά

Σύνδεση στην πηγή...


Τα προβλήματα όρασης αφορούν πολλούς από εμάς: μυωπία, πρεσβυωπία, αστιγματισμός... Τα γυαλιά οράσεως ή οι φακοί επαφής συνήθως βοηθούν, ωστόσο οι ειδικοί επισημαίνουν πως υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να βελτιώσετε την όρασή σας και να προλάβετε τυχόν προβλήματα.

Τι μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε την όρασή σας

Ξεκουράστε τα μάτια σας

Βεβαιωθείτε ότι κάνετε διάλειμμα στα μάτια σας πολλές φορές τη μέρα. Αυτό μπορεί να σημαίνει οτιδήποτε, απ' το να κλείνετε τα μάτια σας για μερικά λεπτά μέχρι να πάτε για λίγο σε ένα δωμάτιο με χαμηλό φωτισμό. Tip: Εάν περνάτε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μπροστά σε μια οθόνη υπολογιστή προσαρμόστε τη φωτεινότητα ώστε να μην ταλαιπωρεί πολύ τα μάτια σας.

Βγάζετε τα γυαλιά σας

Εάν φοράτε γυαλιά προσπαθήστε να περνάτε λίγο χρόνο κάθε μέρα χωρίς αυτά. Παρότι δεν έχουμε πολλά στοιχεία για την μακροχρόνια επίδραση στην όραση από τα γυαλιά οράσεων, σύμφωνα με μελέτη που διενεργήθηκε από Ιατρική Επιθεώρηση της Γκάνα (Ghana Medical Journal), το 64% των Νιγηριανών μαθητών θεωρεί πως τα γυαλιά βλάπτουν τα μάτια. Σύμφωνα με άλλη μελέτη που έγινε στη Βραζιλία, ακόμη και το ιατρικό προσωπικό πιστεύει πως αν φοράει κάποιος όλη τη μέρα τα γυαλιά του μπορεί να επιδεινωθούν τα προβλήματα οράσεως. Παρότι δεν γνωρίζουμε κατά πόσο ισχύουν οι παραπάνω ισχυρισμοί, οι περισσότεροι άνθρωποι συμφωνούν πως ξεκουράζονται τα μάτια τους όταν βγάζουν για λίγη ώρα τα γυαλιά τους.

 

Συνέχεια στην πηγή…

Χριστίνα Σούζη: Ω, Σούζη, εσύ super star!

Σύνδεση στην πηγή...


Μέχρι να εμφανιστεί εκείνη, ο καιρός ήταν υπόθεση «θερμοκηπίου»... Με εστεμμένες «γλάστρες» να αγγίζουν με τα ακροδάχτυλά τους τον χάρτη με τα υψηλά και χαμηλά βαρομετρικά, την πορεία των οποίων ήταν σχεδόν αδύνατο να παρακολουθήσεις μπροστά στη θέα των δίμετρων ποδιών και αποκαλυπτικών ντεκολτέ τους. Η λεγόμενη σχολή «τα κορίτσια του καιρού» χάθηκε μέσα στη χρονοκάψουλα έχοντας αυτοκαταστραφεί από το εφήμερο του σέξι και πλέον ο καιρός έγινε υπόθεση μιας κυρίας η οποία δεν έχει ανάγκη το κορμί της για να σε κατακτήσει με τις προβλέψεις της.

Ο 4χρονος Αγγελος μπήκε χαρούμενος στην τάξη του νηπιαγωγείου βγάζοντας από τη μικρή τσαντούλα του ένα CD. Μέσα σε αυτό βρίσκονταν όλες οι απαντήσεις στο ερώτημα που είχε θέσει σε αυτόν και τους λιλιπούτειους συμμαθητές του πριν από λίγες ημέρες η δασκάλα για το πώς δημιουργούνται τα σύννεφα. Το CD μπήκε στο DVD, ο μικρός Αγγελος κάθισε στο θρανίο του προσπαθώντας να συγκρατήσει τον ενθουσιασμό του και στην οθόνη εμφανίστηκε μια γνώριμη κυρία για τους μαθητές και όχι μόνο. «Μα, είναι η κυρία που λέει τον καιρό στον ΣΚΑΪ!», άρχισαν να λένε όλα τα παιδιά γουρλώνοντας τα μάτια... Ναι, ο Αγγελος ρώτησε τη γιαγιά του, τη Χριστίνα Σούζη, να του απαντήσει στην απορία και εκείνη φρόντισε να βοηθήσει όχι μόνο τον εγγονό της αλλά και όλα τα παιδιά. Οπως ήταν αναμενόμενο, τις επόμενες ημέρες ακολούθησε η επίσκεψή της στην τάξη.

Εκεί, λοιπόν, στάθηκε μπροστά στους χαριτωμένους μικρούς «ανακριτές», οι οποίοι τη βομβάρδισαν με ερωτήματα, δίνοντας απαντήσεις σε όλους για όλα. Τα παιδιά τη ρώτησαν τα πάντα: για το κρύο, τη ζέστη, τον καύσωνα, τον ήλιο, τη βροχή, τα σύννεφα, τους ανέμους, τα κύματα. Ισως αυτή να ήταν από τις ευτυχέστερες στιγμές στην καριέρα της. Αν και σήμερα θα έπρεπε να διδάσκει γιόγκα, πιλάτες ή κάποια μορφή γυμναστικής, μια που αυτή θα ήταν η φυσική της εξέλιξη ως κόρη γυμναστή και γυμνάστριας, η Χριστίνα ακολούθησε διαφορετικό δρόμο.

Συνέχεια στην πηγή…

Όλο και λιγότερες στη Γη οι μέρες με ήπιο καιρό στο μέλλον

Σύνδεση στην πηγή....


Ο αριθμός των ημερών με ήπιο καιρό, μέσα στο έτος, θα μειωθεί παγκοσμίως κατά 10% έως 13% έως το τέλος του αιώνα μας, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.

Αυτό προβλέπει μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη, σύμφωνα με την οποία ο μέσος παγκόσμιος όρος των ημερών ήπιου καιρού, ανά έτος, θα εμφανίζει συνεχή πτωτική τάση τις επόμενες δεκαετίες. Σήμερα είναι περίπου 74 μέρες κάθε χρόνο, αλλά το 2035 θα έχει μειωθεί σε 70 μέρες και μεταξύ 2080-2100 θα πέσει σε 64 μέρες.

Αυτός όμως ο μέσος όρος, διεθνώς, κρύβει δραματικές διαφορές από περιοχή σε περιοχή της Γης, καθώς σε μερικά μέρη η μείωση των ήπιων ημερών θα είναι πολύ μεγαλύτερη στο μέλλον, ενώ σε άλλα μπορεί να υπάρξει αύξηση των ημερών με ήπιο καιρό. Οι μεγαλύτερες μειώσεις αναμένονται στις τροπικές περιοχές σε Αφρική, Ασία και Λατινική Αμερική, όπου σε κάποια σημεία μπορεί να υπάρξουν 15 έως 50 λιγότερες ήπιες μέρες έως το τέλος του τρέχοντος αιώνα.

Από την άλλη, όμως, στα μεσαία γεωγραφικά πλάτη, στην Ευρώπη, στον Καναδά και στην Ευρώπη (κυρίως στη βόρεια), αναμένονται περισσότερες ήπιες μέρες (δέκα έως 15 μέσα ανά έτος έως το 2100). Στις χώρες αυτές, ενώ θα υπάρξουν λιγότερες ήπιες μέρες τα καλοκαίρια, θα υπάρξουν περισσότερες ήπιες μέρες την άνοιξη, το φθινόπωρο και το χειμώνα.

 

Συνέχεια στην πηγή…

Σοκ στην Πάτρα: Εγκατέλειψαν 3 κοριτσάκια στη μέση του δρόμου

Σύνδεση με την πηγή.



Ένα απίστευτο περιστατικό συνταράσσει εδώ και δύο ημέρες την τοπική κοινωνία της Πάτρας, όπου εντοπίστηκαν να περπατούν αγκαλιασμένα δύο νήπια και ένα μωρό, χωρίς να τα έχει αναζητήσει κανείς μέχρι τώρα!

Τα παιδιά εντοπίστηκαν την Δευτέρα εγκαταλελειμμένα στην περιοχή απέναντι από το 409 της Πάτρας, να περιφέρονται χωρίς τη συνοδεία κάποιου ενήλικα. Την εικόνα αυτή διαπίστωσαν οι περίοικοι ακόμη και μετά από αρκετή ώρα να παραμένει αμετάβλητη, με τα νήπια να κινούνται ακόμη και στα όρια του δρόμου. Το γεγονός αναφέρθηκε στις αρχές, καθώς υπήρχε σοβαρός κίνδυνος για την ασφάλειά τους.

Τα παιδιά, και τα τρία κοριτσάκια, μεταφέρθηκαν στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας. Η καταγωγή τους δεν έχει διευκρινιστεί, ωστόσο εκτιμάται πως προέρχονται από οικογένεια Ρομά ή αλλοδαπών, καθώς γιατροί και νοσηλευτές τους μιλούν -κυρίως στο μεγαλύτερο που είναι περίπου 4 χρονών- αλλά δεν ανταποκρίνονται, σαν να μην καταλαβαίνουν τη γλώσσα.

Άμεσα ενημερώθηκε ο εισαγγελέας ενώ επί τόπου κλήθηκαν και στελέχη του Παιδοψυχιατρικού Κέντρου Πατρών.

Το θετικό είναι πως τα παιδιά δεν έχουν στο σώμα τους κάποια σημάδια κακοποίησης και είναι σε καλή κατάσταση.

Ο Διευθυντής της παιδιατρικής του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων Γιώργος Κροκιδάς μίλησε στο τοπικό Μέσο για το περιστατικό, είπε ότι η κατάστασή τους είναι γενικά καλή, φορούν φόρμες και είναι καθαρά, περιποιημένα, αλλά τρομαγμένα.

Πηγή:thebest.gr

Γιατί ο 7ωρος ύπνος είναι σημαντικός για τους οδηγούς

Σύνδεση με την πηγή.


Οι οδηγοί που χάνουν μία έως δύο ώρες ύπνου, σε σχέση με τον συνιστώμενο ύπνο των επτά ωρών, αντιμετωπίζουν σχεδόν διπλάσιο κίνδυνο τροχαίου ατυχήματος, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική έρευνα.

Εκτιμάται ότι τουλάχιστον το ένα τρίτο των ανθρώπων κοιμούνται λιγότερες από επτά ώρες, πράγμα που καθιστά πολλούς από αυτούς πιο επιρρεπείς σε τροχαίο. Η έκθεση του Ιδρύματος ΑΑΑ για την Ασφάλεια των Μεταφορών προειδοποιεί τους οδηγούς ότι ο ανεπαρκής ύπνος μπορεί να έχει θανατηφόρες συνέπειες για τους ίδιους ή για άλλους.

'Δεν μπορεί κάποιος να χάνει τον ύπνο του και παρόλα αυτά να περιμένει πως θα είναι σε θέση να λειτουργεί με ασφάλεια στο τιμόνι. Η έρευνά μας δείχνει ότι όποιος έχει κοιμηθεί λιγότερες από πέντε ώρες, αντιμετωπίζει κίνδυνο τροχαίου όπως κάποιος που είναι μεθυσμένος' δήλωσε ο διευθυντής του Ιδρύματος ΑΑΑ δρ Ντέιβιντ Γιανγκ.

Σύμφωνα με την μελέτη, που βασίσθηκε στην ανάλυση ενός αντιπροσωπευτικού δείγματος 7.234 οδηγών που ενεπλάκησαν σε 4.570 τροχαία, όποιος κοιμάται τέσσερις έως πέντε ώρες, έχει πάνω από τέσσερις φορές μεγαλύτερο κίνδυνο τροχαίου, σε σχέση με όποιον κοιμάται επτά ώρες. Ο αυξημένος αυτός κίνδυνος είναι ανάλογος με τον κίνδυνο όποιου οδηγεί έχοντας καταναλώσει αλκοόλ πάνω από το νόμιμο όριο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελληνικό χρώμα στους «30 under 30» του περιοδικού Forbes

Σύνδεση με την πηγή.


Το διεθνές περιοδικό Forbes στην λίστα που δημοσιεύσε με τους 30 νέους κάτω των 30 ετών με τη μεγαλύτερη επιρροή στην Ευρώπη έχει φέτος και Ελληνικό χρώμα. Πιο συγκεκριμένα στην κατηγορία «Social Entrepreneurs» βραβεύθηκε η Ελληνική οργάνωση Ethelon και οι 3 συνιδρυτές της Άρης Κωνσταντινίδης, Κωσταπάνος Μηλιαρέσης και Χρήστος Παναγιώτου. Η Ethelon εξελίσσεται στο μεγαλύτερο δίκτυο εθελοντών στην Ελλάδα και λειτουργεί ως πλατφόρμα συνεργασίας εταιρικού κόσμου, ΜΚΟ και εθελοντών.

Από την ίδια λίστα έχουν περάσει στο παρελθόν η Maria Sharapova, ο John Collison και η Adele. Στην κορυφή της αντίστοιχης λίστας για την Αμερική είναι η 28χρονη Hope Hicks, εκπρόσωπος τύπου της καμπάνιας του Donald Trump, οπως και ο Stephen Curry, από τους κορυφαίους pointguards στο NBA.

Παράλληλα στην κατηγορία των νέων πολιτικών βραβεύτηκε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης. Ο 29χρονος Έλληνας, που σήμερα είναι αναπληρωτής εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, εκλέχθηκε τον Μάϊο 2013 πρόεδρος της μεγαλύτερης πολιτικής οργάνωσης νέων στην Ευρώπη το Youth of the European People's Party, με περισσότερα από 1 εκατομμύριο μέλη, 60 οργανώσεις από 40 χώρες, ενώ είναι συνιδρυτής του BrainGain, μιας πρωτοβουλίας νέων για την επιστροφή της γενιάς του brain drain στην Ελλάδα.