Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

«Monochrome»: 80 καλλιτέχνες από 40 χώρες παρουσιάζουν τις φωτογραφίες τους στην Blank Wall Gallery

Σύνδεση στην πηγή...


Η  μονόχρωμη φωτογραφία  είναι, όπως φαίνεται, ένα κοινό σημείο αναφοράς ανά τον κόσμο. Είναι κάτι που προκαλεί το ενδιαφέρον των ίδιων των φωτογράφων αλλά και των θεατών. Η δημιουργία μίας νέας εικόνας από κάτι οικείο, καθημερινό, σίγουρα είναι μεγάλη πρόκληση για το φωτογράφο, αλλά και ερέθισμα για τους θεατές.  Η κυριαρχία ενός μόνο χρώματος μπορεί να δημιουργήσει εντελώς νέες εικόνες και να προκαλέσει την προσοχή αλλά και το συναίσθημα του θεατή  , ο οποίος επικοινωνεί με το φωτογράφο μέσα από αυτές.

 

Συνέχεια στην πηγή…

«Μένει ακόμα μια σελίδα»: Νέες πληροφορίες για το «Blade Runner 2049»

Σύνδεση στην πηγή...


Το σίκουελ του 'Blade Runner' έρχεται τον Οκτώβρη για να σηκώσει το βάρος μιας μεγάλης κληρονομιάς.


Κάθε Μάρτη οι αιθουσάρχες της κινηματογραφικής βιομηχανίας συγκεντρώνονται στο Λας Βέγκας για το CinemaCon, ένα συνέδριο που αναδεικνύει τις νεότερες εξελίξεις στον χώρο της τεχνολογίας και παρουσιάζει μερικές από τις πιο αναμενόμενες ταινίες της χρονιάς που προέρχονται από μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο. Το σίκουελ του 'Blade Runner' δια χειρός Ντενί Βιλνέβ ('Arrival') αποτελούσε ένα από τους πιο hot τίτλους και οι θεατές του CinemaCon, επιβεβαίωσαν τις φήμες.


Ο Τομ Ρόθμαν, εκτελεστικός παραγωγός της Sony Pictures, και ο Ράιαν Γκόσλινγκ ήταν στην παρουσίαση του 'Blade Runner 2049', το οποίο σύμφωνα με τον Ρόθμαν θα 'επεκτείνει τη μυθολογία με εκπληκτικό τρόπο', ενώ συμπλήρωσε πως το σενάριο είναι τόσο καλό που αποτέλεσε το λόγο εμπλοκής του Βιλνέβ και πως η τελευταία φορά που είδε τον Γκόσλινγκ ήταν σε ένα τεράστιο πλατό μιας κρύας νύχτας στη Βουδαπέστη (η ταινία γυρίστηκε εξ ολοκλήρου εκεί) όπου τεράστιοι κουβάδες με νερό, τον έλουζαν.


Ο Γκόσλινγκ, που ήταν μόλις δυο χρονών όταν κυκλοφόρησε η πρωτότυπη ταινία, σχολίασε πως 'ήταν τόσο σουρεαλιστικό να περπατάς το σύμπαν του "Blade Runner". Η δεξιοτεχνία αυτής της ταινίας είναι πραγματικά σε ένα άλλο επίπεδο. Κάθε τοποθεσία ήταν πραγματική, κάθε σκηνικό ήταν αληθινό, κάθε αντικείμενο ήταν λειτουργικό. Ήταν ένας πλήρως λειτουργικός κόσμος που ανάσαινε. Και έκανε στο τέλος πολύ εύκολη τη δουλειά μας και να επικεντρωθούμε στον εσωτερικό κόσμο αυτών των χαρακτήρων, γιατί όπως και ο περίγυρος ήταν κι αυτοί τόσο πλούσιοι και λεπτομερείς'.

Συνέχεια στην πηγή…

Ηλεκτρικό ρεύμα θα πωλούν τα ΕΛΤΑ από τις 24 Απριλίου

Σύνδεση στην πηγή...



Στη διάθεση ιδιωτών και επιχειρήσεων για την αγορά ηλεκτρικού ρεύματος θα βρίσκονται από τις 24 Απριλίου τα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Σύμφωνα με τα ΕΛΤΑ, τα οποία και στοχεύουν να καταστούν ο νούμερο 1 εναλλακτικός πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας, εκμεταλλευόμενα το πανελλαδικό δίκτυο καταστημάτων τους, θα προσφέρουν μεγάλη ελάφρυνση της δαπάνης για το ηλεκτρικό ρεύμα για χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Στόχος της εταιρείας άλλωστε είναι να αξιοποιήσουν ως πρώτο πελατολόγιο τους 6.500 εργαζομένους των ΕΛΤΑ. Ειδικότερα, όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση, για τα νοικοκυριά η χρέωση για ρεύμα είναι 0,0860 ευρώ ανά κιλοβατώρα, για κατανάλωση μέχρι 2.000 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο.

Για νοικοκυριά με μεγαλύτερη κατανάλωση, η χρέωση είναι 0,0840 ευρώ ανά κιλοβατώρα, η χαμηλότερη της αγοράς και 18% φθηνότερη από την αντίστοιχη χρέωση της ΔΕΗ. Η χαμηλότερη τιμή της αγοράς γίνεται ακόμα χαμηλότερη όταν ο καταναλωτής εξοφλεί εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς του, οπότε η επιπλέον έκπτωση είναι 10% και οι χρεώσεις διαμορφώνονται σε 0,0774 ευρώ ανά κιλοβατώρα και 0,0756 ευρώ ανά κιλοβατώρα για καταναλώσεις πάνω από 2.000 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο.

 

Συνέχεια στην πηγή…

 

Τι ψάχνουν 8 πετρελαϊκοί κολοσσοί, μαζί με τα ΕΛΠΕ, στο Ιόνιο

Σύνδεση στην πηγή...


Oκτώ μεγάλοι πετρελαϊκοί όμιλοι και ανάμεσά τους ονόματα όπως η Total, η Shell και η Repsol ενδιαφέρονται να συνεργαστούν με τα Ελληνικά Πετρέλαια στις έρευνες υδρογονανθράκων στα 'οικόπεδα' της Αρτα - Πρέβεζας και της ΒΔ Πελοποννήσου, όπως δήλωσε χθες ο γενικός διευθυντής Ερευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων των ΕΛΠΕ Γιάννης Γρηγορίου, σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο ΕΒΕΑ. Οι άλλες πέντε εταιρeίες, με τις οποίες τα ΕΛΠΕ βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις, είναι η Japex, η Dana Petroleum, η ΙΝΑ, η Hunt και η Εdison.

 

Συνέχεια στην πηγή…

Όσα θέλατε να μάθετε για τα χάπια αδυνατίσματος

Σύνδεση στην πηγή...

 

Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλά  σκευάσματα και χάπια αδυνατίσματος  που υπόσχονται απώλεια βάρους και λεπτή σιλουέτα. Πριν ξεκινήσουμε, ξεκαθαρίζουμε ότι δεν γίνεται καμιά συζήτηση για σκευάσματα που δεν έχουν λάβει σαφή και ρητή έγκριση κυκλοφορίας από αναγνωρισμένους διεθνείς και εθνικούς οργανισμούς φαρμάκων και τροφίμων, όπως επίσης και όσα κυκλοφορούν στο internet ή σε τηλεπωλήσεις. Επομένως, αναφερόμαστε μόνο σε όσα σκευάσματα μπορείτε να βρείτε στο  φαρμακείο,  δηλαδή χάπια, υποκατάστατα γευμάτων, τσίχλες που μειώνουν την όρεξη, συμπληρώματα κ.ά.

 

Συνέχεια στην πηγή…

 

© MichaelidesPost.Com®